• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klivlend počistio Boston, izgubio Lava!

Autor mondo.rs

Kavsi nisu mogli da se raduju previše iako su Seltikse izbacili posle četiri meča serije. Sada čekaju vesti o povredi Lava i rezultat duela Čikaga i Milvokija.

Košarkaši Klivlend Kavalirsa, predvođeni tandemom Lebron Džejms/Kajri Irving, počistili su ove nedelje uveče po našem vremenu najtrofejniju NBA franšizu, Boston Seltikse, u prvoj rundi plej-ofa.

Posle 113:100, 99:91, 95:103, Kavsi su dobili i drugi meč u "Gardenu", a četvrti u seriji – 93:100, tako da su posle lidera Zapada, Golden Stejt Voriorsa, drugi tim koji se plasirao u narednu rundu borbi na putu ka šampionskom prstenju.

Ipak, rutinska pobeda Klivlenda, koji je u jednom trenutku imao i 57:37, nije završena velikim slavljem, jer je treći član "Big 3" grupe, Kevin Lav, još u prvoj četvrtini osetio jak bol u ramenu posle duela sa Kelijem Olajnikom, pa je bukvalno otrčao u svlačionicu, držeći se za levo rame i nije se vraćao...

Društvo su mu do kraja utakmice pravili takođe povređeni saigrači Majk Miler i Anderson Varežao.



Lekari još nisu saopštili koliko je opasna njegova povreda, ali ako postoje dobre okolnosti za ekipu Dejvida Blata to je onda činjenica da će Klivlend malo pričekati da Čikago Bulsi i Milvoki Baksi završe svoju seriju, u kojoj Čikago ima 3:1.

Pretpostavljamo da će svi u klubu navijati za Milvoki u narednom meču, kako bi se borbe produžile, samim tim i period oporavka za Lava.

Džejms je vlasnike 17 titula prvaka poslao na odmor sa 27 poena, s tim da je u prvoj postigao 20, drugoj 30, a trećoj 31 poen. Imao je i deset skokova i osam asistencija. Irving se zaustavio na 24 poena, uz 11 skokova i tri asistencije, a Timofej Mozgov reagovao je na Lavov izlazak sa 12 poena.

S klupe, Iman Šampert ubacio je 15.

Starteri Bostona odigrali su očajan meč i svi zajedno ubacili 37 od 93 poena ekipe. U petorci samo je Ejveri Bredli bio dvocifren sa 16 poena. Najefikasniji su bili rezervisti, kao i u trećoj utakmici serije, Ajzea Tomas ubacio je 21 poen, uz devet asistencija, a Džared Salindžer 21 poen i 11 skokova.

ISTOK

(1) Atlanta – (8) Bruklin 2:1
(4) Toronto – (5) Vašington 0:3

(3) Čikago – (6) Milvoki 3:1
(2) Klivlend – (7) Boston 4:0

ZAPAD

(1) Golden Stejt – (8) Nju Orleans 4:0
(4) Portland – (5) Memfis 0:3

(3) L. A. Klipers – (6) San Antonio 1:2
(2) Hjuston – (7) Dalas 3:0


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC