• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olinik bolje da zaobilazi Klivlend (FOTO)

Autor mondo.rs

Centar Bostona grubim zahvatom ostavio Kavse bez Kevina Lava u polufinalu plej-ofa. Možda i duže.


Koju god ekipu da Klivlend dočeka u sledećoj rundi plej-ofa - Čikago ili Milvoki - jasno je da će imati jako težak posao. Teži nego što je bilo planirano.

Tim Dejvida Blata boriće se za plasman u konferencijsko finale bez startnog krilnog centra Kevina Lava, kome je Keli Olinik u trećoj utakmici protiv Bostona "istrgao" ruku iz ramena i poslao ga u bolovima u svlačionicu.

Saigrači Kanađanina pravdali su njegov rvački zahvat izjavama da i na treninzima katastrofalno brani skok, ali to ne znači ništa momcima iz Klivlenda. Lav je posle meča bio siguran da ga je Olinik namerno povredio i to javno rekao.

Kavsi su u utorak zvanično saopštili da je Lavu dislocirano rame (što se vidi i na poslednjoj slici), da su mu oštećeni ligamenti i da će, prema prvim procenama, odsustvovati minimum četiri nedelje.

Američki mediji podsećaju da je uobičajen period oporavka od takve povrede 27 dana, uz ogradu da su moguća i odstupanja od tog pravila. Neki igrači vratili su se ranije - na primer Čening Fraj, kome su za oporavak bile potrebne dve nedelje. Sa druge strane, Iman Šampert je zbog istog problema odsustvovao šest nedelja.

Koliko je težak udarac doživeo Klivlend nije potrebno isticati, kao ni značaj Lava za igru. Bivši krilni centar Minesote ubacivao je u prve tri utakmice protiv Bostona 18,3 poena po meču, uz devet skokova, tri asistencije i 47,3 odsto pogođenih šuteva za tri.

...
Izvor: YouTube


Dakle, Oliniku je bolje da narednih meseci ne ide u Klivlend. Mada, to mu nije neophodno naglašavati.

"Verovatno bi me ubili kada bih sada otišao u Klivlend. Da mi neko da svoju ruku dok tako trčim, ne mislim da bih znao da mu disclociram rame. Ozbiljna stvar je u pitanju i smešno je reći da sam namerno to hteo da uradim. Nikada ne bih svesno išao na to da povredim nekoga - Lava ili bilo koga drugog. Ne mislim da bilo ko to radi. U pitanju je bio nesrećan slučaj", rekao je Olinik (24 god, 213 cm).

Bivši igrač univerziteta Gonzaga, 13. pik na NBA draftu 2013, rekao je da je pokušao lično da se izvini zvezdi Klivlenda.

"Govorio sam sa nekoliko ljudi, samo da bih došao do Lava i rekao da nije bilo namerno, ali nisam imao priliku da mu to lično kažem. Ponavljam, zaista je u pitanju nesrećan slučaj", dodao je Olinik.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC