• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

San Antonio spretan i srećan!

Autor mondo.rs

Šampion uzvratio "brejkom" u Los Anđelesu i pred svojim navijačima će imati šansu da eliminiše Kliperse. Hjuston u polufinalu Zapada.

San Antonio Spursi su sjajna ekipa, ali u završnici pete utakmice prvog kola plej-ofa protiv Los Anđeles Klipersa imali su i mnogo sreće.

"Flouter" Blejka Grifina, pri rezultatu 107:108, verovatno bi prošao kroz obruč i četiri sekunde pre kraja doneo domaćinu minimalno vođstvo, ali je Deandre Džordan reagovao instinktivno i u želji da poentira, dodirnuo loptu dok je ona bila u zamišljenom cilindru iznad obruča.

U NBA ligi to nije dozvoljeno i sudije su poništile koš, a Spursi u penal-završnici "overili" pobedu, tako što je Deni Grin ubacio jedno slobodno bacanje, pa Kavaj Lenard dva nakon ofanzivnog skoka - 107:111.



San Antonio je posle poraza na svom parketu u četvrtom meču ekspresno vratio "brejk", poveo 3:2 i u noći između četvrtka i petka će moći da stavi tačku na prerani okršaj "dve od tri ili četiri najbolje ekipe u NBA", kako je konstatovao cenjeni komentator ESPN Majkl Vilbon.

"Mamuze" su trojkom i košem iz okreta Borisa Dijaoa, pa slobodnim bacanjima Lenarda, pred samu završnicu tri puta imale sedam poena prednosti.

Klipersi su sa 100:107 prišli na 105:107 i pomenutih 107:108, promašivši nekoliko važnih šuteva pre opisane situacije sa Džordanovom "basket interference" situacijom. Iskusni Tim Dankan pri 105:107 je sjajno blokirao Grifina, koji onda pri 105:108 nije iskoristio dva slobodna bacanja...

Dankan je sa 21 poenom i 11 skokova, tri dana posle svog 39. rođendana, bio najbolji u pobedničkom timu. Lenard je dodao 18 poena i devet skokova, Manu Đinobili 14, Pati Mils i Toni Parker po 13...

Na drugoj strani se izdvojio Grifin sa 30 poena, 14 skokova i sedam asistencija, ali uz šut iz igre 10/25. Džordan je zabeležio 21 poen i 14 skokova, a Kris Pol 19 poena i 10 asistencija.



Pobednika serije Klipersi - San Antonio očekuju Hjuston Rokitsi, koji su ukupnim rezultatom 4:1 eliminisali nekompletne Dalas Maverikse, bez Ronda i Parsonsa.

Dalasova pobeda za 1:3 bila je samo "labudova pesma" Novickog, Elisa i drugova.

Džejms Harden (28p, 8as) i Terens Džons (15p) u završnici pete utakmice su vukli prave poteze i Hjuston je sa 103:94 stigao do prvog trijumfa u plej-of seriji još od 2009, kada su ga Jao Ming i Ron Artest, (kasniji "Metta World Peace" i "Panda's Friend") predvodili do 4:2 u duelu sa Brendonom Rojom, Lamarkusom Oldridžom i Portland Trejlblejzersima.



U prvom kolu aktuelnog doigravanja ostaje da se reše i serije Atlanta - Bruklin (2:2), Milvoki - Čikago (2:3) i Memfis - Portland (3:1).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC