• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka i Bobi čekaju pomoć!

Autor mondo.rs

Da bi se Zvezda iz Zagreba vratila kao novi šampion ABA lige, verovatno će morati da proradi neko iz spoljne linije...

 Luka i Bobi čekaju pomoć! Izvor: MN PRESS

Vreme je za treći, potencijalno odlučujući meč finalne serije plej-ofa ABA lige!

Crvena zvezda Telekom od 20.30 časova gostuje Cedeviti, svesna da je to prva od tri meč lopte za naslov regionalnog šampiona i trijumf koji su crveno-beli najavili skorom 24-2 u regularnom delu sezone, pa eliminacijom Partizana u polufinalu (3:1).

Dakle, pritisak je u večerašnjoj utakmici potpuno na strani Cedevite, ali isto tako je činjenica da bi svakim prolongiranjem odluke o prvaku on postepeno prelazio na stranu čete Dejana Radonjića.

Zvezda je veliki deo posla odradila pobedama u prva dva meča u Pioniru, posebno ako se zna da je bila nekompletna i da je do 2:0 stigla uz minimalan napadački doprinos većine igrača na pozicijama od "jedan" do "tri".

Luka Mitrović i Boban Marjanović u subotu i nedelju su "potegli" više nego što je iko mogao da zamisli.

Startni tandem na unutrašnjim pozicijama ubacio je 52,5 odsto ukupnog broja Zvezdinih poena (72/137 - u prvoj utakmici 33 od 68 poena, u drugoj 39 od 69) i pokupio 55,7 odsto Zvezdinih skokova (44/79 - u prvoj 20 od 38, u drugoj 24 od 41).

Naročito u drugom meču, kada Majk Cirbes uopšte nije igrao, morali su da izvuku poslednji atom snage.

Marjanović je u nedelju proveo na parketu čak 37 minuta (na prethodnih 30 utakmica ABA lige najviše je igrao 29 minuta), a Mitrović 32 (više samo u trećoj utakmici polufinala protiv Partizana - 33).

Bez obzira na odbranu koju igra Cedevita, za željenu pobedu u Zagrebu vrlo verovatno će biti potreban zapaženiji učinak Kalinića, Dženkinsa i Vilijamsa, kojima su posle sjajnih igara protiv crno-belih opali i efikasnost i agresivnost u napadu (zajedno u finalu postižu 15 poena po utakmici, uz šut iz igre 9/37, ili 24 odsto).

Zvezda je do vođstva od 2:0 došla na krilima dobre realizacije za dva poena (51,3 odsto), odbrane Cedevitinog šuta za tri (27,6 odsto) i dominacijom u skoku, gde je oba puta imala po 14 uhvaćenih lopti više.

Znak pitanja postavlja se na polju "dužine" klupe i energije sa kojom će crveno-beli moći da odigraju u Zagrebu.

U prvoj utakmici stekli su "plus 18" na poluvremenu, a u drugoj "plus 14" nakon prve četvrtine i onda "krckali" taj kredit. Cedevita je zapretila, u drugom susretu krajnje ozbiljno, ali nije imala ni vremena za eventualni preokret.

Ostaje da se vidi kakvog će ritma biti treća utakmica, da li će tim Jasmina Repeše uspeti da se nametne kao domaćin, kakav će biti sudijski kriterijum... A, nadasve, u kakvom će sastavu nastupiti crveno-beli.

Radonjić tokom sezone nije želeo ništa da rizikuje po pitanju zdravlja svojih igrača, pa je tako Cirbes zbog povrede kolena propustio drugi meč, Branko Lazić (bubna opna) imao malu minutažu, a Stefan Jović (malaksalost) dobio poverenje, ali nije mogao da prikaže ni blizu svog maksimuma.

Cedevita čeka Zvezdu kompletna, sa 12 upotrebljivih igrača, od kojih se Repeša uglavnom oslanja na desetoricu. Probudio se Roko Leni Ukić, Fran Pilepić verovatno ne može da odigra lošije nego u Beogradu, a treba očekivati i kvalitetnija izdanja Mira Bilana, Tomislava Zubčića, Nemanje Gordića...

Nije bez osnova tvrdnja da da dužina ove serije ponajviše zavisi od Zvezdinog zdravstvenog biltena, odnosno rotacije na koju će Radonjić moći da se osloni.

Cedevita jeste poražena u sva četiri okršaja sa crveno-belima, ali je u sva četiri dokazala da može da bude ravnopravna i to, uz neizvesnost oko Cirbesa, garantuje dobar i uzbudljiv meč u sredu od 20.30.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC