• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita uzvratila Zvezdi!

Crveno-beli u trećoj utakmici finala odigrali jedan od lošijih mečeva sezone. Drugu šansu za osvajanje titule imaće u četvrtak uveče.

Prva Zvezdina šansa za osvajanje titule ostala je neiskorišćena!

Odigravši loše, nervozno i na momente potpuno konfuzno, Beograđani pred 3.100 posetilaca Doma sportova nisu bili ni blizu "brejka".

Cedevita je bila apsolutno bolji rival. Čvršću i efikasniju igru konkretizovala je mirnom pobedom i ostavila goste bez šanse da iskoriste prvu "meč" loptu za osvajanje ABA lige.

Sada je rezultat u seriji 2:1 za srpski tim. Sledeći meč biće odigran u četvrtak u 20.30 časova.

CEDEVITA - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 72:62 (23:16, 18:17, 27:13, 4:16)

Ekipa Jasmina Repeše vodila je od početka do kraja. Do poluvremena, razlika se uglavnom kretala u rasponu od sedam do 14 poena, pa je na pauzi (41:33) delovalo da će u drugom delu biti vatre. Međutim...

Potpuno kontrolišući sve segmente igre, Zagrepčani su u trećoj deonici nadskočili, pretrčali i napadački dokusurili goste iz Srbije. Rezultat te četvrtine (27:13) dovoljno govori o igri oba tima u ključnih deset minuta.   

Navijači Zvezde u hali

Utakmicu u zagrebačkom Domu sportova uživo je pratila i grupa od oko 150 navijača iz Beograda.

Do kraja, Zvezda je čuvala čast i svela razliku na podnošljivih deset poena.

Najefikasniji igrač domaćina bio je centar Cedevite Stanko Barać, sa 15 ubačenih poena. U saradnji sa Mirom Bilanom (10 p), iskusna "petica" donela je ekipi prevagu pod košem, dok je Marko Tomas (14 p) hicima iz daljine raspršio nade gostiju da mogu da se vrate u meč.

Luka Babić takođe je ponovo bio inspirisan, pa je doprineo trijumfu sa 12 poena, bez promašaja sa linije penala (7/7).

Na drugoj strani, najefikasniji igrač Zvezde bio je Boban Marjanović. Završio je meč sa 16 poena i četiri minuta pre kraja, odlukom trenera Dejana Radonjića da ga odmori za četvrti meč, koji je zakazan za manje od 24 sata.

Najbolji igrač crveno-belih čuvao je u završnim momentima snagu za sutrašnji meč, u kome bi takođe mogao da ostane uskraćen za pomoć povređenog Maika Cirbesa. Nemac je u sredu uveče gledao meč sa klupe.

Cedevita je prvim ovosezonskim trijumfom sa Zvezdom (nakon četiri poraza) dala potvrdu rečima svog trenera Jasmina Repeše, da ima snagu i kvalitet da se bori sa favoritom. U sličnoj situaciji bila je i u polufinalnoj seriji, kada je gubila od Budućnosti 0:2, pa na svom parketu uzvratila i u Podgorici pobedila u majstorici.

- KRAJ UTAKMICE - 72:62 -

40' 72:60 "Napred Zvezda", čuje se pesma sa dela hale u kojem su smešteni navijači iz Beograda.

35' 68:49 Prazni minuti na obe strane. Meč sada liči na revijalni, pošto je i jednima i drugima jasno da će se sresti na istom mestu i u četvrtak uveče. Miro Bilan napustio je igru zbog pet ličnih grešaka.

32' 68:48 Mirna završnica meča. Kratak prekid u dvorani zbog lošeg osvetljenja. Ori se pesma navijača Zvezde, kojih je oko 100 u ćošku hale.

30' 68:46! Potop Zvezde! Luka Babić pogodio je daleku trojku u poslednjem napadu treće četvrtine! Potpuna dominacija Zagrepčana terenom. Rezultat treće četvrtine je 27:13!

28' 60:40 Cedevita apsolutno kontroliše igru na obe strane. Nova maksimalna razlika dva i po minuta pre kraja treće deonice. Marko Tomas seo je na klupu sa četiri lične greške.

26' 56:37 Raste prednost Cedevite, Zvezda ne uspeva da kreira napad i ofanzivnu igru svodi na isključiva dodavanja Bobanu Marjanoviću. Čini se da Zagrepčani u ovim trenucima definitivno prelamaju meč.

- Koliko su Zvezdini igrači trenutno van meča dokazuje i veliki promašaj usamljenog Tejića za tri. Nije pogodio ni obruč...

24' 50:35 Cedevita otvara drugo poluvreme serijom 9:2. I igra bolje od Zvezde. Marko Tomas pogađa daleku trojku za maksimalno vođstvo - "plus 15"! Tajm-aut Dejan Radonjić. Nikola Kalinić zaradio je u međuvremenu treću ličnu grešku.

23' 45:33 Zvezda nervozno počinje drugi deo. Na drugoj strani, Pilepić i Barać mirno pogađaju sa poludistance.

Odlična vest za navijače Crvene zvezde u vezi sa njihovim fudbalskim klubom.

- Prema zvaničnim podacima, u zagrebačkom Domu sportova utakmicu uživo prati 3.100 gledalaca.

- Najefikasniji igrač prvog dela je Boban Marjanović, sa 11 ubačenih poena. Marko Tomas sabrao je devet i apsolutno predvodi domaćina.

Zvezda dočekuje nastavak sa problemima sa prekršajima dvojice igrača - Marka Tejića i Stefana Jovića. Nema dileme da će Dejan Radonjić u nastavku pokušati da što više zadrži Marjanovića na terenu, jer je i večeras apsolutni lider Beograđana.

20' 41:33 Poluvreme. Mitrović koristi jedno slobodno bacanje, a Kalinić posle tajm-auta blokira Ukića. Zvezda je u poslednja tri minuta uspela da se primakne protivniku posle maksimalnog zaostatka od 14 poena.

19' 37:30 Marjanović reaguje na maksimalno vođstvo domaćina. Postigao je devet poena u drugoj četvrtini i sprečio domaćina da se potpuno rezultatski odlepi.

17' 37:23 Zvezda je van ritma. Čak i jednostavna dodavanja njenih igrača na momente deluju jako komplikovano. Tomas devetim poenom donosi najveću prednost Cedeviti.

16' 31:23 Kalinić, pa Marjanović zakucavanje i prednost Cedevite je opet jednocifrena. Jasmin Repeša traži tajm-aut.

15' 31:20 Dangubić i Marjanović poenima iz penala smanjuju vođstvo domaćina, na šta reaguje Barać još jednim pogotkom iz igre.

13' 29:16 Barać ubacuje dva penala za prvo dvocifreno vođstvo Zagrepčana, a zatim ubacuje i trojku. Njegova treća u ovoj seriji.

13' 24:16 Tehnička greška treneru Zvezde nakon prigovora zbog nedosuđenog faula na Marku Tejiću, koji je takođe brzo zaradio tri lične greške. Babić je iskoristio jedno slobodno bacanje. Cedevita drugi put na utakmici vodi "plus 8". Marjanović je opet u igri i odmah mu je dosuđena nesportska lična greška zbog čvršćeg faula. Tajm-aut.

10' 23:16 Marko Tomas "čita" u koju će stranu otići Kalinić i zakucava posle kontre. Kraj prve četvrtine, koju je Cedevita odigrala čvršće od Zvezde. Tomas je ubacio sedam poena, Ukić šest (dve trojke iz četiri pokušaja).

10' 21:16 Cedevita odbija atak gostiju. Jović je za manje od tri minuta napravio tri prekršaja i morao nazad na klupu. Branko Lazić je u igri, a Dženkins je sada plejmejker crveno-belih.

9' 18:15 Prva trojka Beograđana. Pogodio je Stefan Jović, za mini-seriju Zvezde 7:2. Ipak, Marko Tomas brzo je fauliran i staje na liniju penala.

7' 16:8 Izmena u Zvezdi - u igri su Jović i Dženkins umesto Vilijamsa i Blažiča. Raste prednost domaćina. Marko Tomas koristi dva penala. Sada je plejemejker Cedevite Nemanja Gordić.

5' 12:8 Roko Ukić pogađa dve uzastopne trojke i donosi svom timu prvu osetniju prednost (12:7). U hali je oko 150 navijača iz Beograda. Plejmejker Cedevite insistira na napadu na Markusa Vilijamsa u prvim napadima.

3' 4:4 Bilan - Kalinić 4:4. Centar Cedevite i krilni igrač Zvezde prvi su postigli lake poene, iz reketa.

- U hali se čuje i navijanje navijača Zvezde. Grupa iz Beograda bila je i na prošloj utakmici, koju je obeležio minut ćutanja Zagrepčana zbog ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu. Dvorana je puna.

Startne petorke:

Cedevita: Ukić, Pilepić, Tomas, Žganec, Bilan.
Zvezda: Vilijams, Blažič, Kalinić, Mitrović, Marjanović.

Crvena zvezda - Cedevita 68:59
Crvena zvezda - Cedevita 69:65
Cedevita - Crvena zvezda sreda - 20.30!

Vreme je za treći meč!

Ekipa Dejana Radonjića zaigraće od 20.30 časova u Zagrebu protiv Cedevite. Ako pobedi - postaće šampion Jadrana, prvi put u istoriji!

U Domu sportova glavnog grada Hrvatske, tim Jasmina Repeše dočekaće goste iz Beograda drugi put ove sezone, sa verom u sličan podvig kao protiv Budućnosti u polufinalu, kada je takođe gubio 0:2.

Ni Zvezda, ni Cedevita nikada nisu osvajali jadransku titulu.

Zagrepčani su dva puta igrali finale i oba puta pali u odlučujućoj borbi za trofej. Prvi put ih je 2012. pobedio Makabi, a drugi poraz doživeli su prošle godine u Kombank areni, od Cibone na čelu sa Dariom Šarićem.

Zvezda je najbliža peharu bila 2013, kada je u Laktašima izgubila od Partizana 63:71.

Ostanite uz MONDO i pratite meč u live tekstualnom prenosu.

Za crveno-bele neće igrati centar Maik Cirbes, koji je povredio koleno u prvoj utakmici. U takvoj situaciji, trebalo bi ponovo očekivati da Boban Marjanović i Luka Mitrović imaju veliku minutažu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC