• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Pregrubo na Bobija, Repeša: Ma, kakvi...

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde posle poraza od Cedevite ocenio da Zagrepčani (pre)agresivno čuvaju Bobana Marjanovića. Njegov kolega sa klupe domaćina se ne slaže. "Naprotiv, mlaki smo", poručuje.

Crvena zvezda Telekom propustila je u Zagrebu prvu šansu da osvoji ABA ligu. Izgubila je od Cedevite, pa će drugu priliku za stavljanje prstenja na ruku imati u četvrtak, na istom mestu.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić dobio je tokom utakmice tehničku grešku, tražeći od sudija da dosude faul na Marku Tejiću. Posle meča, u kome je njegov tim na kraju čuvao čast, govorio je o intenzivnoj odbrani Zagrepčana.

"U principu, jako sam zadovoljan činjenicom da nemam nijednog novog povređenog igrača večeras", rekao je šef struke Zvezde.

U sredu uveče, na raspolaganju je praktično od centara imao samo Bobana Marjanovića, zbog povrede Maika Cirbesa. Cedevita je tu činjenicu koristila i iskoristila.

"Evidentno je da praktično igramo sa jednim centrom. To je uzrokovalo veću motivaciju protivnika da se zaustavlja Marjanović i da se on čvršće napada. Moraćemo sutra da budemo mirniji, da boljom igrom dođemo do boljeg rezultata nego što smo imali večeras".

O spoljnim igračima Zvezde...

"Naši spoljni igrači igrali su sjajno u polufinalnoj seriji. Možda je u pitanju mala potrošnja, posle mečeva protiv Partizana. Četiri meča u šest dana protiv Partizana u Srbiji znači više od tih realnih brojeva. I jedan odigran derbi izaziva priču i sagledava se na različite načine, a ne četiri meča... ", ocenio je Radonjić slabiju igru nižih igrača u finalnoj seriji, pa dodao:

"Odbrana Cedevite je uspela da ih dovede u poziciju u kakvoj jesu. Treba biti korektan i to reći".

Trener Beograđana zadržao se malo duže na temi odbrane Zagrepčana od najboljeg igrača Zvezde.

"Ne komentarišem suđenje. Možda u jednom trenutku pokušavam da zaštitim svoje igrače i kažem nešto vrlo blago. To mi je princip. I ovog puta hoću da ostanem dosledan tome. Dobio sam tokom utakmice tehničku. Mislim da i statistički podatak koji kaže da smo šutnuli 40 slobodnih bacanja govori o tome da smo imali drugačiji status nego što je bio, ali...", zaustavio se Radonjić, pa podvukao crtu.

"Bilo je kako je bilo. Nadam se samo da ćemo imati odnos takav kakav je Cedevita imala u Beogradu, gde je bilo sve sjajno, sa svih aspekata. Neka bude tako. Ako dobiju - pružiću ruku, svakako. To očekujem".

Govoreći o nastavku serije, Zvezdin trener rekao je da je njegov tim i dalje u prednosti.

"U četvrtak je novi meč. Cedevita je večeras startovala kako je planirala, kako je imala ideju protiv nas. Stekla je prednost koja je u jednom trenutku bila velika. Mi smo se borili za to da se smanji", podvukao je Radonjić.

Zagrebački novinari upitali su i trenera Cedevite Jasmina Repešu za tvrdnju njegovog kolege da se Boban Marjanović čuva (pre)agresivno.

"Nije odbrana bila pregruba, naprotiv. Ovo je mekan tim. To nam je pravilo puno problema ove godine, za razliku od Zvezde, koja je mnogo iskusnija. Da kažeš Pilepiću ili Babiću da udari nekoga, oni bi te pitali da li si normalan", počeo je izlaganje hrvatski stručnjak.

"Zvezda će biti napaljena"

"Očekujem u četvrtak napaljenu Zvezdu, motivisanu da dobije u Zagrebu, ali daćemo sve od sebe da produžimo seriju i da odemo do kraja, ako nam se ukaže prilika. Jesu teški uslovi, ali ne priznajemo nikakav alibi. Što bi rekli, ovo je situacija 'Do or die'", rekao je Repeša u najavi naredne utakmice.

"Bili smo malo agresivniji na Marjanoviću, radili dobro sa rukama, dobro sa nogama, nismo išli previše puta do kraja na udvajanje, ali smo uradili dobar posao do kraja. Ta naša pomaganja im nisu proizvela lagane šuteve za tri poena. Odbrana je više bila podešena prema centru. Branili smo ga više timski", dodao je šef struke prvaka Hrvatske.

Sa druge strane, Repeša je objasnio napadačku taktiku svog tima, pre svega baziranu na napadu koji "pikira" upravo Bobana Marjanovića.

"Nama je to prva opcija u napadu. Koristimo to što (Stanko) Barać ima laku ruku. Dobio je u Beogradu na samopouzdanju, pogodio dve uzastopne trojke. Ako Marjanović već zonira, onda što da se to ne iskoristi. To je možda malo atipično, ali je efikasno", dodao je Repeša.

Četvrti meč serije: Četvrtak, 20.30 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC