• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oklahoma ima trenera, ako Bili ne "ispali"

Autor mondo.rs

Vodeći američki mediji javljaju da su Tanderi poverili tim Biliju Donovanu i da će dogovor uskoro biti ozvaničen. Naravno, pod uslovom da se trener Floride ne predomisli u poslednji čas, što zna da uradi.

Bili Donovan u NBA ligi, drugi pokušaj.

Trener Univerziteta Florida, na čijoj klupi sedi od 1996. godine, dogovorio se sa vlasnicima Oklahome i u fotelju bi mogao da sedne već ove nedelje.

Vodeći američki mediji javljaju da je Donovan (49) pristao na uslove, da je pružio ruku generalnom menadžeru Tandera Semu Prestiju i da je tako ostvarena želja NBA franšize, koja je brzo našla zamenu Skotu Bruksu.

Cilj će odmah biti poznat - pobede i napad na titulu, kako bi Kevin Durent i Rasel Vestbruk ostali zainteresovani da ostanu u ekipi, s obzirom na to da će obojica uskoro postati slobodni agenti.

Dakle, dogovor je napravljen, ambicije su zacrtane, još samo da se stave potpisi na papir i da bivši bek Njujork Niksa izađe pred novinare i potvrdi da je novi trener Oklahome.

Međutim, u Donovanovom slučaju, to nije baš tako jednostavno.

Trener Floride odavno je znanjem skrenuo pažnju javnosti na sebe. U prethodnih 19 godina, četiri puta je odveo ekipu na Fajnal-for i dva puta osvojio nacionalno prvenstvo. Njegov rad dugo je praćen u NBA i Oklahoma, logično, nije prvi tim koji je pokušao da ga angažuje.

Pod Donovanovim nadzorom, stasali su Bredli Bil, Kori Bruer, Nik Kalates, Al Horford, Majk Miler, Žoakim Noa, u Srbiji popularni Džejson Vilijams...

U maju sve davnije 2007. godine, za Donovana je bio zainteresovan i Orlando. Štaviše, takođe je stupio u kontakt sa njim i takođe dogovorio saradnju. Donovan je razmišljao do 1. juna, pa pristao da potpiše petogodišnji ugovor za garantovanu zaradu od 27,5 miliona dolara.

A, onda se predomislio.

Iako mu je Florida tada uveliko tražila i pronašla zamenu (bivšeg pomoćnika Entonija Granta) i iako je Donovan 1. juna 2007. održao dve konferencije za novinare (oproštajnu, pa premijernu u Orlandu), narednog dana se predomislio i rekao svima da dogovor ne važi.



Orlando mu je izašao u susret, 7. juna raskinuo saradnju i omogućio mu da se vrati ekipi koju vodi već skoro 20 godina. Zauzvrat, stavljena je "na papir" odredba da Donovan neće moći da vodi nijedan NBA tim u narednih pet sezona. On je na to pristao i taj rok je istekao 2012.

Prošle sezone, trener Floride odbio je nekoliko ponuda iz najjače lige. Po svemu sudeći, sada je procenio da je pravi trenutak za NBA.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC