• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majstorica i ponižavanje

Autor mondo.rs

Klipersi su pobedili San Antonio 102:96 i odveli seriju u sedmu utakmicu. U Milvokiju, Čikago pregazio domaćina 54 razlike!

 Klipersi su pokazali karakter i čvrstinu kada je najteže. Milvoki je pregažen i eliminisan iz plej-of serije.

Tim iz El-Eja ostvario je protekle noći jednu od najvažnijih i najvrednijih pobeda u istoriji franšize. U gostima je savladao NBA šampiona i pokazao da je spreman da se bori za najviše ciljeve.

SAN ANTONIO - KLIPERSI 96:102 (26:26, 25:25, 21:25, 24:26)

Blejk Grifin predvodio je goste sa 26 poena i 12 skokova, uz Krisa Pola, koji je sakupio čak 15 asistencija, uz 19 poena.

"Cele godine ponavljam da je ovaj tim jako čvrst i mentalno jak. Naslušali smo se različitih priča o mojim igračima, ali pokazali smo čvrstinu. Moraćemo to da uradimo još jednom", rekao je trener ekipe iz El-Eja Dok Rivers.

Marko Belineli dao je sve od sebe da serija bude završena protekle noći. Ubacio je 23 poena, a u poslednjih 80 sekundi pogodio je dve trojke, drugu samo 14 sekundi pre kraja, za rezultat 96:98. Međutim, to su bili poslednji trzaji šampiona.

 San Antonio će drugu godinu uzastopno igrati majstoricu već u prvoj rundi plej-ofa. Prošle sezone, osvojili su titulu nakon što su na prvom stepeniku eliminisali Dalas kod kuće u sedmom meču.

Pre druge utakmice odigrane protekle večeri, nazirala se senzacija Milvokija i potpuni povratak u seriju posle startnih 3:0 za Bulse. Tim Džejsona Kida "vezao" je dva trijumfa i igrao za izjednačenje...

A, onda je dobio žestok šamar!

Čikago je već posle 68 sekundi utakmice vodio 8:0. Posle pet minuta, razlika je bila 11 poena, a na kraju prve četvrtine velikih 18. Prednost je povećavana do kraja, a 52 sekunde pre kraja došla je do konačnih:

MILVOKI - ČIKAGO 66:120 (16:34, 17:31, 19:26, 14:29)

Gosti nisu skidali nogu sa gasa. Papučicu je najviše pritiskao Majk Danlivi sa 20 poena, a pratili su ga Pau Gasol sa 19, Džimi Batler sa 16, Derik Rouz sa 15...

Na drugoj strani, igrači Milvokija ispisali su crnu istoriju NBA lige, jer nijedan od njih nije ubacio dvocifreni broj poena! I ne samo to, već su doživeli treći najubedljiviji poraz u istoriji doigravanja na tlu SAD.

Čikago je rešio finalnu seriju u svoju korist rezultatom 4:2, a rival u polufinalu biće mu Klivlend, koji će do kraja igrati bez Kevina Lava, a u prve dve utakmice bez suspendovanog Džej-Ar Smita.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC