• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji!

Autor mondo.rs

Vodeći američki mediji objavili pre zvanične potvrde: Stef Kari je MVP NBA lige za sezonu 2014/15!

I najspektakularniji i najbolji!

Plejmejker Golden Stejta Stef Kari (27, 191 cm) najkorisniji je igrač NBA lige u tekućoj sezoni.

Nagrada mu još nije uručena, niti je to još javno saopšteno, ali svi američki vodeći mediji otkrivaju da je odluka donesena i da će trofej "Moris Podolof" otići već u utorak u prave ruke.

U najužoj konkurenciji bili su i Džejms Harden i Rasel Vestbruk. Međutim, u ovakvoj sezoni sina Dela Karija i njegovih Voriorsa, bilo bi veliko iznenađenje da nagrada nije odnesena u Orakl arenu.

Posle prve utakmice plej-of serije protiv Memfisa, novinari su pitali Stefa koliko mu znači nagrada kojom je stao u red najvećih.

"Znate, potpuno sam fokusiran na plej-of. Teško je previše razmišljati o stvarima koje bi mogle da se dogode. Znam kakva je situacija i ako me u ponedeljak budu zvali da mi saopšte da sam MVP, definitivno ću biti presrećan i biće mnogo ljudi koji će takođe biti ponosno na taj momenat. Svi zajedno ćemo uživati", rekao je Kari.

Kada mu bude uručeno ogromno priznanje, plej Golden Stejta postaće tek peti kreator igre koji je od 1980. godine postao MVP. U tom periodu, najkorisniji igrači lige bili su i Medžik Džonson, Alen Ajverson, Stiv Neš i Derik Rouz.

Fenomenalno društvo, u koje je nemoguće tek tako ući.

Kari je zaradio MVP titulu predvodeći Golden Stejt u istorijskoj sezoni franšize - prvoj u kojoj su "ratnici" ušli u plej-of sa čak 67 pobeda. Na putu ka doigravanju, MVP je popravio lični rekord u broju ubačenih trojki u jednoj sezoni, sa 272 pogotka na 286.

U proseku, postizao je 23,8 poena, delio 7,7 asistencija, uz 4,3 skoka i dve ukradene lopte. Iz igre je šutirao sa 48,7 odsto preciznosti, a za tri poena 44,3 odsto.

Značajnije od toga, sa svojim "Spleš bratom" Klejom Tompsonom i saigračima, praktično svaku utakmicu Golden Stejta činio je spektaklom, a NBA ligu još spektakularnijom.

Nagrada odlazi u prave ruke!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC