• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedište nove lige prvi kamen spoticanja

Autor mondo.rs

Izaslanik FIBA Kosta Ilijev sastao se sa rukovodstvom Košarkaškog saveza Hrvatske i predstavnicima klubova.

Hrvatski košarkaški savez (HKS) insistirao bi da u slučaju formiranja nove regionalne "Premijer lige", pod patronatom FIBA i drugih nacionalnih saveza, njeno sedište bude u Zagrebu ili Ljubljani, jer su to glavni gradovi zemalja članica Evropske unije.

Prema prvobitnom nacrtu FIBA, za "centralu" lige planirana je Podgorica, dok su srpski klubovi na sastanku sa Kostom Ilijevom prošle nedelje poručili da kancelarija "Premijer lige" - ako uopšte dođe do realizacije tog projekta - treba da bude u Beogradu, jer je tako bilo i u vreme zajedničke države SFR Jugoslavije.

Sudeći po izjavi prvog operativca HKS Željka Drakšića, Hrvati su zadovoljni načinom na koji je do sada funkcionisala ABA liga, ali smatraju da su joj potrebne korekcije tehničke prirode (kalendar takmičenja, broj klubova, pravila igre...)

Osim pomenutog zalaganja za Zagreb ili Ljubljanu kao sedišta eventualne "Premijer lige", spisak zahteva koji je ispostavljen predstavniku FIBA nije u koliziji sa onim što su tražili srpski klubovi.

Traže se finansijske garancije za više sezona unapred, garancije prohodnosti u evropska klupska takmičenja i garancije da će liga moći da "krene" već ove jeseni.

Kosta Ilijev rekao je da rukovodstvo ABA lige do sada nije radilo transparentno i da je takmičenju zbog toga uskraćeno priznanje FIBA.

"Sa novim projektom želimo transparentno vođenje i organizaciju lige, koja predviđa da klubovi i savezi u regiji budu deo donošenja odluka. Na osnovu razgovora koje smo vodili u Srbiji, Sloveniji i Makedoniji, napravićemo izmene predloga (buduće lige)", izjavio je bugarski funkcioner, kome predstoje još posete Sarajevu i Podgorici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC