• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Uništavanje političkom odlukom

Autor mondo.rs

Trener Partizana povukao je paralelu sa statusom Barselone u vreme diktature generala Franka.

 Vujošević: Uništavanje političkom odlukom Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Duško Vujošević u utorak je održao konferenciju za medije pred duel sa FMP Železnikom, na kojoj je, kao i mnogo puta ranije, izrazio ogorčenje i zabrinutost zbog teške situacije u kojoj se nalazi KK Partizan.

"Apsurdna je politička odluka da se uništava KK Partizan. Reč je o čoveku koji je ostrašćen i radi to iz ličnog animoziteta. Bilo je takvih slučajeva u prošlosti, za vreme (španskog generala Fransiska) Franka bilo je zabranjeno da se navija za Barselonu, a zna se kakav je to klub".

Trener crno-belih istakao je da se klub nalazi u najtežoj situaciji do sada i podsetio na odlaske Bogdanovića, Bertansa, Lovernja, Vestermana, Muslija, Gagića...

"Ekipa nije redovno plaćana i u takvim uslovima nije lako raditi. Verovatno ima još klubova u sličnoj situaciji, ali od svih njih samo Partizan pravi rezultate. Sa druge strane, Zvezda je uz veliku pomoć države napravila kvalitetan tim i nije iznenađenje što smo ispali u polufinalu (plej-ofa ABA lige)".

"Ako hoćete da osujetite naš projekat i klub, demorališete igrače, onda je to ovaj način", jasan je Vujošević.

Partizan je poslednjih dana bio u centru pažnje pošto ga je direktor takmičenja Superlige Leon Deleon suspendovao zbog neplaćenih kazni za prethodnu sezonu.

Klub je morao da plati drugu od predviđene tri rate, da bi u sredu od 18 časova mogao da odigra meč trećeg kola, u gostima protiv FMP Železnika.

"Suspenzija zbog neisplaćenih obaveza dodatno je otežala finansijsku situaciju u klubu. To sve kontroliše jedan klub, gde je mehanizam iz politike prebačen u sport", rekao je Vujošević, koji smatra da je Deleon trebalo da revidira odluke svog prethodnika Dragana Gogića.

"Novi direktor nije ušao u analizu tih kazni. Podsetiću da je kazna za to što mi nismo dobili pehar, koji je završio kod (Zvezdinih) navijača, daleko manja nego za moje skidanje sakoa".

"TODORIĆU, BUDI JASAN"


Duško Vujošević osvrnuo se na izjavu sportskog direktora Dragana Todorića, koji je posle poraza od Zvezde rekao da će na kraju sezone morati nešto bitno da se menja.

"Okolnosti jesu teške i potrebno je naći način da se otklone, ali nema lakog rešenja dok je ovakvo političko raspoloženje... Treba jasno da se kaže šta je potrebno menjati, a ne da mi sad razmišljamo na šta je on mislio".

Utakmicom u Železniku, Partizan se vraća na parket 17 dana nakon eliminacije iz plej-ofa ABA lige.

Vujošević je, u međuvremenu, pratio reakcije javnosti na poraz od Crvene zvezde Telekom, a najviše ga je "bocnula" izjava Nebojše Čovića, o "stavljanju tačke na crno-beli svet".

"To ne priliči godinama tog čoveka. Mi smo osvajali trofeje i trofeje. Imamo svetlu prošlost, a imaćemo i budućnost..."

"Zvezda je osvojila ABA ligu i dobila čestitke od svih, pa i od nas. Ne znam da li se toliko slavi što je Zvezda osvojila regionalno takmičenje i ušla u Evroligu ili što je eliminisala drugi klub".

Kao što je poznato, Partizan će drugu godinu zaredom izostati iz elitnog kontinentalnog takmičenja, u koje su se plasirale Zvezda i Cedevita.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC