• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda lako s Tamišem - 30 razlike

Autor mondo.rs

Crveno-beli bez problema savladali Tamiš. Maik Cirbes nije bio u protokolu, Markus Vilijams presedeo meč na klupi.

 Zvezda lako s Tamišem - 30 razlike Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Sprint Branka Lazića preko celog terena, tri minuta pre kraja, pri vođstvu Zvezde od 23 poena, pokazao je koliko su crveno-beli ozbiljno shvatili utakmicu protiv Tamiša.

Sa takvim pristupom favorita, jasno je da gosti iz Pančeva u "Pioniru" večeras nisu imali šansu.

Zvezda - Tamiš 84:54 (21:18, 28:11, 17:15,18:10)

Plejmejker crveno-belih Markus Vilijams gledao je u opremi, sa klupe, svoje saigrače kako u tišini "Pionira" rutinski pobeđuju goste iz Pančeva. U "zaključanoj" dvorani zbog prošlogodišnje kazne, samo on nije nastupio za domaćina. Nije ni bilo potrebe.

Bez prvog kreatora igre, a sa Bobanom Marjanovićem pod košem, tim Dejana Radonjića ostvario je bez velikog napora prvu pobedu od osvajanja ABA lige, sačuvavši snagu i za sledeći ovonedeljni meč, koji će odigrati u petak, u Nišu, protiv Konstantina.

Trener Zvezde rotirao je sve igrače osim Amerikanca, pa je šansu dobio i treći centar Đorđe Kaplanović. Maik Cirbes očekivano nije bio ni na klupi zbog povrede kolena koju je zadobio tokom finalne serije.

Nikola Kalinić proveo je u igri 10 minuta, a Čarls Dženkins 15, minut više od Marjanovića.

Konačni rezultat jasno upućuje na zaključak da velike borbe nije bilo. Čvršći otpor Pančevaca viđen je samo u prvih 10 minuta, posle kojih su crveno-beli postepeno povećavali prednost i već na poluvremenu vodili "plus 20".

Već na toj pauzi, pobednik je bio odlučen, a vođstvo je u nastavku povećano za još 10 poena. Radonjić je pružio najveću minutažu krilnim centru Marku Tejiću, koji je za 26 minuta u igri bio i najefikasniji igrač, postigavši 17 poena.

Uz njega, najveći teret utakmice izneli su Nemanja Dangubić (4 p, 6 sk), Jaka Blažič(7p) i Branko Lazić (10 p). Svi su igrali po 22 minuta - po četiri više od Nikole Rebića (8 p, 5 as) i Stefana Jovića (4 p, 6 as).

Boban Marjanović doprineo je trijumfu sa 13 poena (6 sk), od kojih je većinu postigao u uvodnoj fazi utakmice, kada je Pančevcima stavljeno do znanja da će jako teško u "Pioniru" upisati prvu superligašku pobedu.

Jedini dvocifreni u gostujućem timu bio je Dragan Kruščić, koji je za 32 minuta u igri postigao 10 poena.

Crveno-beli dočekuju četvrto kolo sa skorom 3-0, dok je Tamiš poslednji na tabeli, bez ijednog trijumfa. U sledećem kolu, u Pančevo putuje Mega Leks.

ZVEZDA: Vilijams, Rebić 8 (5 as), Dangubić 4 (6 sk), Mitrović 7 (6 sk), Lazić 10 (2/3 za tri), Blažič 7 (0/6 za tri, 5 sk), Kalinić 5, Marjanović 13 (6 sk), Kaplanović, Tejić 17 (8/9 za dva, 0/3 za tri, 7 sk), Dženkins 9, Stefan Jović 4 (6 as).

TAMIŠ: Hukić 9 (3/3 za dva, 1/1 za tri), Đorđević 4, Kruščić 10, Kesar 4 (4 sk), Manojlović 6, Simić 5, Milošević 1, Dragaš, Vujović 6 (6 sk), Isailović, Ivanović 4 (3 sk), Ilić 5 (3 sk).

Parovi 3. kola

Zvezda - Tamiš 84:54

Mega Leks - Metalac 20.00

U sredu:

FMP - Partizan 18.00
Vojvodina - Konstantin 20.00

TABELA: Crvena zvezda 3-0, FMP 2-0, Partizan 2-0, MEtalac 1-1, Vojvodina 1-1, Konstantin 0-2, Mega Leks 0-2, Tamiš 0-3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC