• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK BOSNA: ABA gdje smo mi?

Autor mondo.ba

Predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba Bosna iz Sarajeva, Adnan Jašarević, uputio je pismo svim klubovima. Tiče se reorganizacije ABA lige.

 KK BOSNA: ABA gdje smo mi? Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba Bosna iz Sarajeva, Adnan Jašarević, uputio je pismo svim klubovima. Odnosi na aktivnosti koje Jadranska ABA liga vodi u vezi s reorganizacijom regionalnog takmičenja. Pismo prenosimo u cijelosti.

"Poštovani sportski radnici, vjerujući u vaš visok moral i dugogodišnji neokaljan ugled klubova koje predstavljate sa uvjerenjem da nećete dozvoliti da vam pojedinci siluju inteligenciju i navesti vas da donesete odluke kojih ćete se stidjeti, upoznajem vas sa pismom koje sam poslao rukovodstvu Firme „ABA Sidro“.

Poštovano rukovodstvo firme “ABA Sidro“ obraćam vam se ovim putem da vas upoznam sa nekim činjenicama jer očigledno među vama postoje pojedine sile i pojedinci koji konstantno pokušavaju da nezakonski urade i provedu svoje privatne cijeve, a koji su na štetu sporta i klubova. Konkretno na štetu KK Bosna. Podsjećam vas da je KK Bosna jedan od prvih klubova koji je dao svoju podršku uspostavljanju regionalne ABA lige i samim tim prvi od osnivača privrednog društva (firme) „ABA Sidro“.

U tim vremenima smo očigledno bili bitan i neizostavljiv faktor dešavanja, a sada nam se pokušava na jedan zloban i perfidan, a nadasve nezakonski način pokušati oduzeti i uskratiti naša prava kao osnivača i najvećeg suvlasnika firme „ABA Sidro“. Podsjećam vas da smo 20% vlasnici vlasničkog udjela u firmi, što nam daje zakonsko pravo da se pitamo i da budemo pitani za sve što se dešava sa i oko firme.

Neprihvatljivo je da kao najveći suvlasnik nismo pozvani na sjednicu skupštine koja je planirana za 20. maj ove godine, jer se očigledno bez našeg prisustva pokušava provesti nešto što je u najmanju ruku nemoralno, a u konačnici suprotno zakonu. Dobili smo informacije iz našeg Košarkaškog saveza da se pokušava napraviti i sprovesti neka nova vlasnička raspodjela unutar firme između pojedinaca i klubova, bez saglasnosti KK Bosna, kao većinskog vlasnika.

Upozoravamo vas da to nije u skladu sa zakonom, a što smo utvrdili i elabolirari na zadnjoj sjednici kada je profesionalni pravnik (notar) koji je angažovan da vodi sjednicu i stara se za regularnost odluka koje se donose, na moj zahtjev, ponovio i potvrdio da je nemoguće i zakonski neprovodivo vršiti bilo kakvu raspodjelu vlasničkog dijela bez saglasnosti vlasnika. Ako kojim slučajem nekome padne na pamet zlobna ideja da se ova postojeća firma ABA Sidro ugasi ili stavi pod stečaj (za što opet morate imati saglasnost KK Bosna kao suvlasnika) ili da se pokuša formirati novo pravno lice sa istim ili sličnim djelatnostima i aktivnostima kao ABA Sidro, gdje će te pokušati zanemariti suvlasnički dio KK Bosna, opet vas upozoravam da ćemo na osnovu predhodnih aktivnosti kao pravni sljedbenik te nove firme putem suda ostvariti svoja prava (na našu sreću, a vašu nesreću, sudovi u R.Sloveniji su brzi i expeditivni za razliku od zemalja regiona).

Mi smo već angažovali advokata u Sloveniji (Ljubljana), gdje je po sjedištu registrovana firma ABA Sidro, kako bi u skladu sa zakonom zaštitili naše interese a u što ne sumnjamo, a vi draga gospodo pojedinci iz rukovodstva firme slobodno pokušajte raditi nezakonite radnje "piše u saopštenju Adnana Jašarevića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC