• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić za MONDO: Kup i treće mjesto, nije loše

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Dragan Bajić za MONDO analizirao prvu sezonu, koju je proveo kao trener u inostranstvu.

Prije tri sezone Dragan Bajić je na klupi Igokee sezonu u ABA ligi završio na prvom mjestu i izabran je za najboljeg trenera regionalne lige. Sa igokeom je i kao igrač i trener bio šampion Bosne i Hercegovine.

Ove godine prvi put je radio u inostranstvu. U Bugarskoj u ekipi Černo More. Na kraju sezone u šampionatu je bio treću, dok je osvojio Kup Bugarske. Za MONDO je analizirao prethodnu polusezonu.

" Pa prvo moram da kažem da sam jako srećan ostvarenim rezultatima ove sezone kao trener Černog Mora.Velika zahvalnost mojim igračima i divnoj publici koja je bila uz nas sve vrijeme", rekao je na početku razgovora za naš portal Dragan Bajić.

Bajić je klub preuzeo početkom 2015. godine.

“Klub je bio u jako teškoj situaciji na početku sezone. Do nove godine su ostvarili učinak od pet poraza i pet pobjeda s čime ljudi iz kluba nisu bili zadovoljni. To je bio razlog mog dolaska i da pokušam da izvučem sezonu na najbolji mogući način. Nisam se mnogo dvoumio i prihvatio sam se izazova iako nije baš bila idealna situacija. Taj kraj godine je donio da tim ostane bez četiri jako bitna igrača. Mojim dolaskom u klub su stigli Miloš Komatina, Stanimir Marinov i Milijan Bocka”, kaže Bajić,koi je preporodio tim sa kojim je osvoio Kupa Bugarske i tako svom timu donio trofej poslije 15 godina.

“Samo osvajanje Kupa je bilo veliko iznenadjenje jer smo na završni turnir otšli kao autsajderi. Odigrali smo tri meča protiv kvalitenijih timova od nas, sva tri dobili i osvojili trofej nakon 15 godina”, kaže Bajić.

Izvor: MN PRESS

Nakon tog uspjeha cilj je bio što bolji plasman u šampionatu Bugarske. U četvrtfinalu su uzbacili Levski, dok su u polufinalu zaustavljeni od Lukoila. U Borbi za treće mjesto savladana je ekipa Rilski.

“ Okrenuli smo se poslije prvenstvenim obavezam gdje smo pokušali da se plasiramo što bolje.Tu smo imali nepovoljan položaj pred treći krug zbog pozicije pet na kojoj smo bili što nam je donijelo nepovoljan raspored jer smo gostovali prva četiri tima na tabeli. Uspjeli smo da ostvarimo dvije pobjede na strani i plasiramo se na četvrtu poziciju pred plej of. U 1/4 finalu smo izbacili Levski koji je i aktuelni sampion Bugarske.U polufinalu smo poraženi od Lukoiala 3-1 u seriji koji je realno i puno kvalitetniji tim od nas.Na kraju kruna jedne jako uspješne sezone je osvajanje trećeg mjesta gdje smo sa 2-0 pobijedili Rilski koji je ove sezone bio finalista Balkanske lige. Na kraju moram da kazem da su veliki doprinos dobrim rezultatima dali trojica igrača sa naših prostora:Miljan Pupović,Miloš Komatina i Milijan Bocka”, završio je Bajić poslije prve sezone u inostranstvu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC