• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promene u Cedeviti, planirane i neplanirane

Autor mondo.rs

"Drugačije smo se dogovorili sa Repešom", poručio je direktor prvaka Hrvatske Mladen Veber o razlazu sa trenerom. Klub su napustila četvorica igrača, u sklopu velikih promena.

Minulu sezonu Cedevita je završila "overavanjem" plasmana u Evroligu, porazom u finalu ABA lige od Zvezde, kao i odbranom domaće titule. Sada je, očigledno, vreme za značajne promene.

Takmičarsku 2014/15 zagrebački klub odigrao je u kompletno hrvatskom sastavu, sa Nemanjom Gordićem, kao jedinim "inostranim" igračem. Na čelu tima bili su trener Jasmin Repeša i kapiten Roko "Leni" Ukić.

I jedan i drugi napustili su ove nedelje Cedevitu.

Repeša je postao trener Armanija, što je ozvaničeno u četvrtak, na nezadovoljstvo rukovodstva hrvatskog šampiona, koje će dobiti obeštećenje za odlazak trenera u iznosu od 400.000 evra.

"Iznenađen sam, jer smo prošle nedelje pružili ruke i dogovorili nastavak saradnje, da bi nam sada prišao i tražio odlazak. Ne treba nam niko ko ne želi biti sa nama. Shvatam profesionalizam, ali sam razočaran sa ljudske strane", izjavio je za Jutarnji list predsednik Cedevite Mladen Veber.



Odšteta od 400.000 evra najveći je "transfer" u istoriji Cedevite, kojoj sleduje 1,3 milion evra od prošlosezonskog odlaska Jusufa Nurkića u Denver, piše "Jutarnji".

Prvi čovek Zagrepčana najavio je da će Repešin naslednik brzo biti angažovan. Najozbiljniji kandidat za to mesto je Veljko Mršić, mada je u igri i Dario Đerđa, koji je bio želja Cedevite i pre dolaska novog šefa struke Armanije, u leto 2013.

Osim sa Repešom, hrvatski predstavnik u Evroligi rastao se i sa kapitenom Ukićem, Ivanom Ramljakom i Ante Delašom. Nešto ranije otišao je i Stanko Barać.

"Momcima svaka čast na zalaganju i sve čestitke na osvojenim trofejima. Želimo im puno sreće u nastavku karijere, jer će sigurno dobiti dobre ugovore sa kvalitetnim klubovima. U KK Cedeviti su ostavili trag i u budućnosti će nam uvek biti dragi prijatelji kada svrate u Zagreb",
izjavio je sportski direktor kluba Matej Mamić.

Repeša će, očigledno, nailaziti na drugačiji prijem na zagrevačkom Velesajmu. U Cedeviti je zarađivao 300.000 evra po sezoni, bez bonusa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC