• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danilović: Partizanu je potrebno resetovanje!

Autor mondo.rs

Predsednik crno-belih ističe da klub trenutno živi na aparatima, da oseća pritisak zbog loših rezultata, ali da se neće povući sve dok ne dođe nego ko će doneti boljitak. Neophodna i normalizacija odnosa sa državom.

  Partizan je posle mnogo uspešnih sezona ove ostao "praznih ruku". Nezavidna finansijska situacija u klubu uticala je na rezultate, a Predrag Danilović, predsednik crno-belih, ističe da se i ubuduće ne treba nadati bogzna kakvom uspehu.

On ističe da je klub trenutno u veoma lošem stanju.

"Klub trenutno živi na aparatima. Vodim Partizan 15 godina, napravili smo velike rezultate i možda je vreme da se resetujemo silom prilika, pa da krenemo iz minusa. Navijači su uvek imali razumevanja kad je klub kretao s mladim igračima, zvali su ih Partizanove bebe. To je stvarnost, moramo da spasemo i održimo klub. Niko od nas ne treba da se nada bogzna kakvim rezultatima", istakao je u intervju za "Kurir" Predrag Danilović.

NE KAO ZVEZDA

Predrag Danilović objasnio čime bi bio zadovoljan, a šta bi smatrao neuspehom u skorijoj budućnosti za Partizan. "Bio bih zadovoljan da Partizan preživi narednih godinu, dve, da ne ulazimo sad u UPPR i slične priče, nego da bude ono što je bio i 1945, kad je osnovan. Dosta ljudi misli da treba da povučemo potez poput Zvezde, ali sam je protiv toga. A neuspehom bi smatrao ako ne uspemo da stabilizujemo klub finansijski. To je moj posao. Dule i ja smo se dogovorili da svako radi svoj deo, on sportski, a uprava sa mnom na čelu ovaj drugi. I da svako odgovara za svoje. To je veoma bitna stvar. To dosad nije u potpunosti bilo tako", istakao je prvi čovek Partizana. 

Predsednik Partizana kaže da u klubu imaju plan za oporavak, samo je pitanje da li će biti izvodljivo spovesti ga u potpunosti, kao i da je neophodno normalizovati odnos sa državom zarad opstanka kluba. Ističe da koliko je država važna za crno-bele, toliko su i crno-beli važni državi.

"Odavno smo sa predstavnicima države prekinuli razgovore, i to zbog raznih stvari, u koje ne bih ulazio. Povlačili smo neke poteze koji nisu popularni, ali smatram da će vlast da prepozna našu volju da pokušamo da zajednički spasemo nešto što ima dugu istoriju. Partizan je, kao i Zvezda, državni klub i bitan je za ovaj grad i zemlju. Bez državne pomoći i normalne komunikacije Partizan ne može da opstane. Nama je pomoć neophodna i to pomoć države. Uvek nam je bila potrebna, kao i mi njoj. Da se ne lažemo".

On je otkrio da Partizan trenutno duguje 4,5 miliona evra.

Predsednik je rekao da su svi u klubu i ranije razmišljali o tome da mogu zapasti u ozbiljne probleme.

"I ranije sam razmišljao o tome i uvek sam pričao da ničija nije gorela do zore. Mi smo u četiri olimpijska ciklusa ostvarivali sjajne rezultate, što isto nije normalno. Novcem od prodaje igrača smo pokrivali dugove, a desilo se da dve godine nismo uspeli da prodamo nijednog, i tu smo ušli u problem. Ne verujem da postoji klub u Evropi koji nije dužan sedam-osam miliona evra".

Danilović ne krije da oseća pritisak posle loše sezone.

"Osećam ga svih ovih godina, mnogi bi hteli da vide leđa i meni i Duletu Vujoševiću. Posle 13 godina uspeha mislim da smo zaslužili dve godine kredita da nešto pokušamo. Pa, ako ne uspemo, najmanji je problem da kažemo: 'Gospodo, mi se povlačimo'. Takođe, smatram da bi možda bilo pametno i lukavo da se povučem, ali ne bi bilo ljudski da to uradimo u ovom trenutku, kad brod tone. Pritom, nemam ništa protiv, ako neko smatra da bi to bolje radio, da mu prepustim posao. Napustio sam nešto što najviše volim, košarku, za 10 minuta. Sad vi procenite koliko bi mi u tom slučaju bilo potrebno da se povučem", rekao je Danilović i zatim objasnio da neće tek tako "dići sidro".

"Ne želim da priznajem bilo kakve priče 'povucite se, doći će neko drugi'. Ne, neka prvo dođe neko i ubedi našu radnu zajednicu, ljude koji su ovde više od 30 godina, da je bolji. Nemam potrebu da imam funkciju i titulu. Pa bilo bi mi lakše da ja radim za klubu, a da je neko drugi predsednik. Bio bih lud da odbijem nekog ko može da pomogne. Pa, nisam ja osnovao Partizan. Bio sam i sad sam u funkciji Partizana", naglasio je predsednik crno-belih.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC