• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milutinov i Partizan - neizvesno, Dalo ne ostaje

Autor mondo.rs

Duško Vujošević nije optimista u vezi sa ostankom centra Nikole MIlutinova u Partizanu. Veliki kompliment za Bobija Marjanovića! Bogdanović nije vratio Partizanu ono što mu je bio dužan, kaže trener crno-belih.

 Nikola Milutinov - KK Partizan Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


"Partizan je totalno bez para, a kao takav i bez uticaja". Ovo je jedna od rečenica iz intervjua trenera košarkaša Partizana Duška Vujoševića koja oslikava stanje (na raznim nivoima) u jednom od najznačajnihih srskih i evropskih klubova.

Nju je Vujošević iskoristio da oceni odnos KK Partizan i menadžera, ali i realne mogućnosti da zadrži bar neke igrače za narednu sezonu. Kako je krenulo - teško.

Kapiten Dragan Milosavljević otišao je u berlinsku Albu, Milan Mačvan i Saša Pavlović su takođe najavili odlaske, a Nikola Milutnov se odvažio i otišao na NBA draft i odlično prošao - "kaparisao" ga je San Antonio.

Navijače Partizana zanima da li će Milutinov ostati crno-belom dresu još jednu sezonu i potom otići "preko bare". Ili...

Vujošević nije optimista!

"Milutinov je otišao na draft godinu dana pre vremena što nije dobro, jer bi sledeće godine bio bolji igrač nego što je sad, ali imao je sreće što je završio u San Antoniju koji ima potrebu za rekonstrukcijom šampionskog sastava, sastava koji je maksimalno potrošen i treba da prave novi. Jedan od kandidata je i Milutinov. Oni ne žele njega odmah da povuku, ali zbog ovakve finansijske situacije (u Partizanu), njegov menadžer vodi igru da on u San Antonio ide iz drugog kluba, kako bi dobijao novac, tako da ni tu situacija nije sjajna", rekao je Vujošević u intervjuu za navijački sajt partizan.net

Što se tiče ostalih igrača, Boris Dalo "najverovatnije ne ostaje", rekao je Vujošević, a jasno je da će tim Partizana u narednoj sezoni mahom činiti golobradi mladići, poput Vanje Marinkovića i sličnih.

Vujošević je u ovom intervjuu govorio i o iskvarenom odnosu sa menadžerom Aleksandrom Raškovićem. Taj odnos nazvao je "lošim".

Trener Partizana ljut je Raškovića zbog dva slučaja - Bogdan Bogdanović i Jaka Klobučar.

Vujošević kaže da je Rašković krivac što Bogdanović nije ostao još jednu godinu u Partizanu, podvlačeći da je to bio prvobitni dogovor i igrača i njegovih roditelja i menadžera i kluba. Uz to, Vujošević smatra da je i Bogdanović imao moralnu obavezu da ostane u Partizanu, jer ga smatra i delom odgovornim za onaj poraz od Cedevite pre dve sezone, kada Partizan nije ušap u Evroligu.

"Rašković nije ispoštovao dogovor kad je reč o Bogdanoviću. On trebalo da ostane u Partizanu tri godine. Isto se dogodilo svojevremeno isa Danilom Anđušićem. Prema dogovoru sa Raškovićem, Anđušiću je u početku dat prostor koji nije zasluživao, ulagalo se u njega. Sa moje strane taj dogovor je ispoštovan. Sada su Bogdanovića prodali godinu dana ranije i to u momentu kada je klub ispao iz Evrolige, gde je i on (Bogdan Bogdanović) ima zasluge za takav ishod utakmice... Morao je da vrati na terenu, pre svega ispunjavajući datu reč i obavezu koju je prihvatio u dogovoru sa mnom. I on i roditelji i menadžer".

Vujošević je dodao da je njegov odnos, tačnije odnos kluba sa menadžerom Raškovićem dodatno zakomplikovao slučaj Jake Klobučara, koji je tužio Partizan zbog neizmirenih dugova, koji su u međuvremenu narasli. Zbog toga Partizan na počeku sezone nije mogao da angažuje i registruje strance.

Trener Partizana odao je veliko priznanje centru ekipe koja je ove sezone osvojila tri trofeja - Crvena zvezda Telekom.

Upitan ko je najbolji protivnički igrač za koga ste pripremali specijalnu odbranu, Vujošević je kao iz topa odgovorio:

"Boban Marjanović".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC