• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majami dao Dragiću 90 miliona dolara!

Autor mondo.rs

Mnogi su ovaj dil shvatili kao pripremu za rastanak sa Vejdom i prizivanje Durenta.

  Goran Dragić, skromni momak rođen 6. maja 1986. godine u Ljubljani, od danas je uvećao svoje bogatstvo za 90 miliona dolara!

Toliko će, nakon što je NBA poveća "salary cap", a Majami Hit shvatio da im je baš on neophodan, slovenački košarkaš zaraditi za narednih pet sezona na Floridi.

Ovo mamutski ugovor, jedan od najvećih koje su ikada potpisali košarkaši iz Evrope, stupiće na snagu 9. jula, prvog dana "prelaznog roka" u NBA ligi.

Vreme "slobodnih agenata", kada igrači koji imaju opcije da "izađu" iz ugovora, odnosno pregovaraju sa franšizama oko prelazaka nakon što su im istekli ugovori, počinje u sredu u ponoć po lokalnom vremenu, odnosno u četvrtak ujutru po našem.

Međutim, prema izveštajima koji stižu s one strane Atlantika, Dragić je već rešio gde će završiti karijeru, a i ako u budućnosti bude "trejdovan", novi klub moraće da preuzme ugovor koji je potpisan na Floridi.

Inače, ESPN navodi da je Dragić uslove oko nastavka saradnje dogovorio iz Slovenije i da će imati pravo da "izađe iz ugovora" posle četvrte godine. Međutim, biće zanimljivo videti šta se krije iza ove odluke. Mnogi su ovo shvatili i kao odricanje od usluga vremešnog i povređenog Dvejna Vejda, odnosno pripremu za leto 2016. godine, kada će se odlučivati o tome gde će Kevin Durent nastaviti karijeru.

Dragić je u Majami stigao u februaru iz Finiks Sansa, sa statusom člana treće petorke lige iz sezone 2014/15.

Sada je na predsedniku kluba Patu Rajliju da vidi šta će s Vejdom, koji je pred izlaznom sezonom u kojoj će zaraditi 16,1 milion dolara i postati slobodan agent narednog leta. Prema nekim informacijama, Vejd očekuje trogodišnji ugovor sa Hitom vredan 45 miliona, ali s obzirom na to da se Majami dugoročno i skupo vezao za pleja, Dragića, a da je sa Drafta povukao talentovanog Džastisa Vinsloa, koji može da igra beka, mnogi smatraju da je ovo samo priprema za 2016. kada će Rajli napasti Durenta.

U tom slučaju, pod pretpostavkom da će Kris Boš biti u stanju da igra vrhunsku košarku posle teške bolesti (embolije pluća) i operacije koju je imao, Hit bi imao ponovo moćnu petorku u kojoj ne bi bilo mesta za 33-godišnjeg Vejda, čoveka koji dugo već igra praktično bez hrskavica u kolenima.

Od dolaska na Floridu, Dragić je ubacivao 50,1 odsto šuteva iz igre, pogađao 16,6 poena i 5,3 asistencija, na 26 utakmica.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC