• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Šestorka "orlića" kreće s prvim timom

Autor mondo.rs

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović dočekao je U-20 šampione Evrope iz redova Zvezde.

 Crvena zvezda - Gudurić, Apić i Davidovac na pripremma seniora Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Marko Tejić, Nikola Rebić, Đorđe Kaplanović, Marko Gudurić, Dragan Apić i Dejan Davidovac košarkaši su Crvene zvezde Telekom koji su se ove nedelje vratili iz Italije, sa U-20 Evropskog prvenstva, okićeni zlatom.

Za šestorku igrača Zvezde, među kojima su Tejić, Rebić i Kaplanović prošle godine nosili crveno-beli dres, a Gudurić, Apić i Davidović nastupali za FMP, organizovan je u utorak mali prijem u klubu, kao i sastanak sa predsednikom Zvezde Nebojšom Čovićem.

Prvi čovek crveno-belih rekao je da čestitke zaslužuje i dočekana šestorka, ali i cela reprezentacija i članovi stručnog štaba, zajedno sa rukovodstvom KSS.

"Zvezdi služi na čast što ima šestoricu igrača iz svog pogona koji su bili među nosiocima igre u ovoj zlatnoj generaciji. To je dokaz ispravnosti sistema koji smo uspostavili i puta kojim idemo, kao i potvrda da se u Crvenoj zvezdi Telekom, kao i u FMP-u, koji je naš razvojni tim, odlično radi sa mladim igračima. Za to velike pohvale zaslužuju Zvezdin šef stručnog štaba Dejan Radonjić i trener FMP-a Milan Gurović i njihovi asistenti"

Marko Gudurić na startu prošle sezone (broj 21), iza njega su Kaplanović (14) i Tejić
Izvor: MN PRESS



S tim, u vezi, na sajtu Zvezde objavljeno je i da će u dogovoru sa trenerom Radonjićem sva šestorica zlatnih reprezentativaca biti priključena prvom timu na startu priprema za novu sezonu koje počinju sredinom avgusta.

Na okupljanju sigurno neće moći da radi sa loptom Marko Tejić, koji je prošle godine imao značajnu ulogu i u nekoliko evroligaških utakmica, istakao se u Italiji i bio jedan od predvodnika, sve do finala, u kojem nije nastupio zbog loma šake. O

Sa druge strane, prisustvo ostalih igrača na prvom radnom danu u Zvezdi trebalo bi sigurno očekivati. Među njima će, kao i prethodnih leta, biti i Marko Gudurić, MVP Evropskog prvenstva.

"Navešću samo dva primera... Kritikovani smo na početku prošle sezone da nam je potrebna četvorka. Međutim, odluka stručnog štaba, koju je rukovodstvo kluba zdušno podržalo, je bila da se prostor pruži kapitenu Luki Mitroviću i mladom Marku Tejiću. Efekat svega toga na Marku Tejiću smo imali prilike da vidimo u Linjanu".



"Spomenuću i primer Marka Gudurića koji je proglašen za najkorisnijeg igrača šampionata. Prethodne dve sezone Gudurić je prošao pripreme sa Crvenom zvezdom, ali je oba puta bila procena da će u FMP-u biti u prilici da se bolje razvija. Evidentno je da nismo pogrešili, a veliku pažnju mlađim selekcijama i talentovanim igračima poklanjaćemo i u budućnosti", poručio je Čović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC