• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radović: Sale, ja nisam stranac

Autor mondo.rs

Pomoćni trener Zvezde reagovao na izjavu srpskog selektora povodom "slučaja Marjanović".

 Radović: Sale, ja nisam stranac Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Atmosfera oko reprezentacije Srbije, koja u Kranjskoj Gori sprovodi prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo, u ponedeljak je dobila neželjenu i nepotrebno ružnu dimenziju, nakon što se ispostavilo da je Bobanu Marjanoviću zbog izjave pomoćnog trenera Crvene zvezde Telekom Velibora Radovića ugrožen dalji boravak u kampu "orlova" i u krajnjoj liniji nastup na EP.

Podsetimo, Radović je krajem juna bio sagovornik u priči izraelskog novinara Dejvida Pika za američki "Bleacher report" o Marjanoviću, kao novom članu San Antonio Spursa.

Radoviću je u tom tekstu, objavljenom 19. jula, pripisana izjava po kojoj je Marjanović u finalu domaćeg plej-ofa igrao sa "slomljenim stopalom", na šta su Spursi reagovali pozivom na dodatne preglede u SAD i zapretili zabranom treniranja u narednih šest do osam nedelja, iako je sjajni centar po svim pregledima obavljenim ovog meseca potpuno zdrav.

Đorđević je u svom reagovanju ocenio da ta izjava "nije bila slučajna" i da je Radović "možda instruisan od nekoga ko bi od svega imao sportsku i finansijsku korist".

"Sale Nacionale" tom prilikom je nepotrebno izgovorio i teške, ili blago ponižavajuće kvalifikacije, nazivajući asistenta u stručnom štabu crveno-belih "klupskim službenikom", "stranim trenerom" (pošto je Radović rođen u Podgorici), "protivnikom (reprezentacije Srbije)"...

Ovaj je u ponedeljak uveče za "Blic" rekao da su ga Đorđevićeve izjave pogodile "kao čoveka, ali i kao bivšeg košarkaša".

"Đorđević me je napao bez bilo kakvih dokaza, na moj račun je uputio optužbe najgore moguće vrste i izneo je brojne neistine. Sve to je ružno i tužno, kosi se sa nekim sportskim kodeksima i ne priliči sportskoj veličini kao što je Aleksandar Đorđević", rekao je Radović, koji tvrdi da je novinar pogrešno preneo njegove reči vezane za povredu Marjanovića.

"Ja u Srbiji nisam i ne mogu biti stranac. Imam srpski pasoš, žena mi je iz Srbije, dete mi je rođeno u Beogradu, u gradu u kome živim već 15 godina. Tako da ni u kom slučaju ne mogu biti protivnik, kako je Đorđević perfidno želeo da me predstavi i time verovatno pridobije naklonost javnosti".

"Takođe, nisam ni klupski službenik, već pomoćni trener u stručnom štabu ekipe koja je ove sezone osvojila triplu krunu i koji ima ime i pezime, koje nije tako nepoznato u košarkaškim krugovima. Ali, Đorđević je verovatno na taj način želeo dodatno da me ponizi i marginalizuje moju ulogu u velikom klubu kao što je Crvena zvezda. Optužbe da sam bio instruisan zarad finansijske koristi trećeg lica spadaju u domen klevete. Neka mu to služi na čast", istakao je Radović.

Njegovo kompletno obraćanje možete pročitati OVDE.

Radović je u karijeri, koja je trajala 21 godinu (1989-2010), nastupao za Split (Jugoplastiku), Crvenu zvezdu i više inostranih klubova, uglavnom u Izraelu, uključujući slavni Makabi iz Tel Aviva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC