• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Zmajići“ bolji od prvog favorita Eurobasketa!

Autor mondo.ba

Mladi košarkaši Bosne i Hercegovine (U-16) savladali su vršnjake iz Francuske sa 64:57 i ostali u igri za plasman među osam najboljih na Evropskom prvenstvu u Litvaniji

  Poslije startnog poraza u drugoj fazi Eurobasketa od Crne Gore, kadeti BiH su upisali prvu pobjedu i to nad najvećim favoritom za zlato - Francuskom rezultatom 64:57 (18:9, 17:14, 15:17, 14:17).

Iako su „trikolori“, inače aktuelni šampioni Evrope, važili za favorita, ne samo protiv BiH, već i na turniru, „zmajići“ su odlično i bez kompleksa ušli u meč i prvu četvrtinu riješili u svoju korist sa „plus devet“ (18:9).

Tim Josipa Pandže je nastavio da „melje“ i u drugom periodu, pa se na odmor otišlo sa prednošću od 12 poena u korist BiH (35:23), ali su „galski pijetlovi“ poslije povratka uspjeli da se vrate i dobiju treću četvrtinu sa dva pogotka(17:15), pa se u posljednjih 10 minuta ušlo sa prednošću „zmajića“ od +10.

Slična stvar viđena je i u ponedjeljak, kad su „zmajići“ imali pristojnu prednost protiv Crne Gore, ali su za razliku od susreta s „đetićima“ uspjeli da u posljednjem periodu sačuvaju prednost i zabilježe treću pobjedu na šampionatu i stignu na korak od plasmana u četvrtfinale.

Za ovjeru plasmana među osam najboljih „zmajićima“ je neophodna pobjeda nad Hrvatskom u srijedu uveče s početkom u 20.15 časova.

Kadete BiH je do trijumfa nosio dvojac Džanan Musa, koji je postigao 22 koša i upisao sedam skokova i osam asistencije, te NjegošSikiraš sa 13 ubačenih poena i osam uhvaćenih lopti.

U poraženom timu istakao se Žolin Hoar sa 12 pogodaka i 10 skokova, te Janik Blan sa 16 koševa.

.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC