• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević u "20. oktobru": Osmesi dece kao nagrada

Selektor reprezentacije Srbije svečano je otvorio renoviranu salu OŠ "20. oktobar" u bloku 70.

 Selektor reprezentacije Srbije svečano je otvorio renoviranu salu OŠ "20. oktobar" u bloku 70. Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Pripreme nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo su u punom jeku, ali selektor Aleksandar Đorđević pronašao je vreme za posetu osnovnoj školi "20. oktobar", u kojoj je i sam načinio prve košarkaške korake.

Ta škola je uz pomoć opštine Novi Beograd i kompanija "Uniqa osiguranje" - koja je prethodnih godina uredila nekoliko košarkaških terena na teritoriji grada - dobila renoviranu sportsku salu.

Tamo sa svojim mlađim kategorijama već tridesetak godina radi i Košarkaški klub Partizan.

"Dečiji osmesi su najveća nagrada svima koji su učestvovali u realizaciji ove ideje. Kao klinac sam tu radio sa trenerom Acom Janjićem, legendom mlađih kategorija, a ovde su ponikla još dvojica momaka, koji su sada reprezentativci Srbije - Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica", rekao je Đorđević.

"SALE NACIONALE" NE PROMAŠUJE

Aleksandru Đorđeviću pripala je čast da simbolično stavi u funkciju renoviranu salu, izvođenjem slobodnog bacanja.

Brojni dečaci i devojčice spontano su podigli galamu, kao da Đorđević treba da šutira za pobedu u nekoj velikoj utakmici. Kao mnogo puta u karijeri, ali i na raznim svečanostima, ruka mu nije zadrhtala - na oduševljenje svih prisutnih.

"Uvek mi srce lupa jače u ovakvim situacijama", priznao je posle "Sale Nacionale" u neformalnom razgovoru.

"Daj bože da među decom koja sada treniraju još neko pođe stopama tih igrača, pa da im jednog dana budem trener u reprezentaciji", našalio se "Sale Nacionale".

Zoran Višnjić iz borda "Uniqa international" veruje da je sala OŠ "20. oktobar" posle renoviranja "humanije i bezbednije mesto".

"Želeli smo da ovo kultno mesto osvežimo posle gotovo 40 godina postojanja, da bude bolje, humanije i bezbednije. Mislim da je za prethodnih nekoliko meseci mnogo urađeno. Koristim priliku da poželim sve najbolje klincima koji će ovde trenirati, njihovim klubovima, a Saletu puno sreće na Evropskom prvenstvu".

Svečanom otvaranju prisustvovali su poslovni direktor Partizana Mlađan Šilobad, predsednik Skupštine opštine Novi Beograd Živan Obrenović i direktor škole Jovan Ćuković.

"Ulaganje u mlade se uvek isplati. Verujem da će klinci uzvratiti na pravi način", poručio je Šilobad, dodavši da Partizan ovu salu smatra svojom "drugom kućom".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC