• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tanjević: Euforija oko Zvezde odgovara Štimcu

Autor mondo.rs

Procedura oko transfera iz Španije trebalo bi da bude brzo završena, tako da najnovije pojačanje crveno-belih bude u timu za meč protiv Himkija.

 Tanjević: Euforija oko Zvezde odgovara Štimcu Izvor: MN PRESS

Mada je u međuvremenu bio klijent druge menadžerske agencije, Vladimir Štimac drugi put u karijeri stiže u Crvenu zvezdu posredstvom legendarnog italijanskog agenta Lućana Kapikjonija i njegove firme "Interperformansiz".

O iznenadnom transferu Štimca iz Estudijantesa, za MONDO priča Bojan Tanjević, dugogodišnji Kapikjonijev čovek za područje Srbije.

Pre svega, kakvi su naredni koraci, nakon što je dogovorena saradnja do kraja sezone?

"Štimac u sredu ujutru stiže u Beograd. Ubrzano radimo da obezbedimo 'LOC' (Letter of clearance) kako bi posle lekarskih pregleda mogao da bude registrovan na vreme za predstojeću utakmicu Evrolige, protiv Himkija u Moskvi. Nije bilo lako organizovati sve za dan-dva, ali 99,9 odsto sam siguran da ćemo uspeti da završimo posao", kaže Tanjević.

 Štimac se u Estudijantesu zadržao veoma kratko - nepune četiri nedelje. Odigrao je tri utakmice u Endesa ligi, beležeći u proseku 11 poena i 6,4 skokova.

Na poziv Zvezde, bez mnogo razmišljanja je iskoristio klauzulu, koja mu je omogućavala nesmetan prelazak u evroligaški klub. Kakva je bila računica "studenata" iz Madrida?

"Tokom leta smo čekali ponudu evroligaša, ali konkurencija je bila žestoka. Dosta igrača u opticaju, a smanjen broj stabilnih i platežno moćnih klubova. Procenili smo, onda, da je Estudijantes dobar klub, koji će mu omogućiti da spreman dočeka baš ovako nešto, što se desilo sa Zvezdom".

"Na drugoj strani, Estudijantesu je bio potreban igrač na njegovoj poziciji, a Vlada je prihvatio da igra za manje novca od onoga što inače traži",
objasnio je Tanjević.



Kvaliteti osvajača srebrne medalje sa Mundobasketa 2014 (crveno-beli ih sada imaju trojicu u sastavu, jer se pre Štimca vratio Simonović, a Jović je tu od jesenas) su manje-više svima poznati.

Sada je najveći izazov njegovo što brže i bezbolnije uklapanje u tim, paralelno sa Amerikancem Kvinsijem Milerom, koji je u Valjevu protiv Metalca simbolično debitovao.

"Mislim da euforija koja prati Crvenu zvezdu odgovara njegovom temperamentu. Očekujemo da će u takvoj atmosferi dati sve od sebe i prikazati se u pravom svetlu. Sigurno je da Štimac dolazi u Zvezdu u punoj igračkoj snazi", završio je Bojan Tanjević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC