• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostvareni san: Bјelica na debiju "slomio" Lejkerse

Autor mondo.rs

Trojkom srpskog igrača, Minesota stekla nedostižnu prednost u Los Anđelesu. Nikola Jokić se upisao, Boban Marjanović još čeka debi.


Odrastajući sa basketarom u ruci, Nemanja Bjelica maštao je o danu kada će zaigrati u NBA ligi. Taj san je ostvario i to na velikoj sceni.

Beograđanin je protekle noći odigrao prvi meč za Minesotu i to u Los Anđelesu. U pobedi svog tima 112:111 ubacio je osam poena za 22 i po minuta, uključujući dve trojke. Poslednju, jako važnu, pogodio je dva minuta pre kraja, za odlučujuće vođstvo "vukova" 111:102.

Domaćin je uspeo da se vrati u igru, ali ne i da stigne prednost gostiju. Lu Vilijams pokušao je u poslednjem napadu da donese Lejkersima pobedu, ali je njegov "flouter" završio na obruču.

Naspram Bjelice nastupio je i Kobi Brajant. Slavni veteran odigrao je 29 minuta i za to vreme ubacio 24 poena, uz šut za tri 3/13. Iz igre je pogodio osam puta, iz 24 pokušaja. "Mislim da je 13 šuteva za tri malo previše", rekao je posle utakmice trener Lejkersa Bajron Skot.

Među igračima Minesote najbolji je bio Riki Rubio, sa 28 poena i 14 asistencija. Zanimljivo je da je prvu i poslednju ostvario dodajući loptu Bjelici pre pogodaka Srbina za tri poena. Nikola Peković i dalje se oporavlja od operacije i trebalo bi da se vrati na teren u decembru.

Pogledajte prvu Bjeličinu NBA trojku:

...
Izvor: YouTube

Protekle noći, šansu za debi dobio je i Nikola Jokić, koji je ubacio dva poena u pobedi svog Denvera nad Hjustonom (105:85). Igrao je tri minuta i 55 sekundi i samo jednom pokušao da pogodi - uspešno. 

Nagetse je predvodio novi plejmejker Emanuel Mudiaj, takođe ruki - sedmi pik sa ovogodišnjeg drafta, poznat i po tome da je prošle sezone igrao u Kini. On je postigao 17 poena, uz devet skokova. Žofre Lovernj ubacio je 11 poena i sakupio sedam uhvaćenih lopti.

Za razliku od Jokića i Bjelice, Boban Marjanović još će sačekati debi, jer ga Greg Popovič nije uvrstio u ekipu San Antonija, koja je u prvom meču sezone izgubila od Oklahome 106:102.

Rezultati noćas odigranih utakmica:

Orlando - Vašington 87:88
Boston - Filadelfija 112:95
Bruklin - Čikago 100:115
Detroit - Juta 92:87
Majami - Šarlot 104:94
Toronto - Indijana 106:99
Hjuston - Denver 85:105
Memfis - Klivlend 76:106
Milvoki - Njujork 97:122
Oklahoma - San Antonio 112:106
Finiks - Dalas 95:111
Portland - Nju Orleans 112:94
Sakramento - Klipersi 104:111
Lejkersi - Minesota 111:112

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC