• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bilo je dovoljno da Zvezda pozove"

Autor mondo.rs

Novi centar crveno-belih uzbuđen je i motivisan na početku nove epizode u Srbiji. "Biće sve to kako treba", uveren je.

U četvrtak uveče, na trening Crvene zvezde Telekom u Rusiji prvi put će istrčati i Vladimir Štimac, najnovije pojačanje tima Dejana Radonjića.

Novi-stari centar šampiona Srbije i ABA lige zadužio je jutros opremu, pa se spremio za put ka Moskvi. Već u petak od 18.00 časova, mogao bi da debituje u Podmoskovlju, protiv Himkija.

U prvom razgovoru za zvanični sajt, Štimac je otkrio kako se vratio u Zvezdu, za koju je nastupao od 2008. do 2010.

"Ovo je moja kuća i to nikada nisam krio. Kada je stigao poziv moje Crvene zvezde, bilo je samo pitanje kako ću završiti saradnju sa Estudijantesom. Cilj mi je bio da se sve što pre završi, i da se što pre priključim ekipi. Sada sam tu i to je najvažnije, tu sam da se što pre uklopim i pomognem timu", objasnio je centar rođen 1987.

Težina crveno-belog dresa dobro mu je poznata. Zna da nije lako igrati za Zvezdu.

"... Ali je i veliko zadovoljstvo!", dodao je.

"Tu sam da pomognem i da radim sve što se od mene traži da bi tim bio bolji. Idemo utakmicu po utakmicu, trening po trening, sada mi je cilj da se što pre uklopim u ekipu i sistem trenera Radonjića. Spreman sam, igrao sam i na početku španske lige, i sa te strane nema problema".

I iz Španije je pratio šta se dešava u Zvezdi, pa mu nova sredina nije nije nepoznanica.

"Pratio sam naravno utakmice i ove sezone, imamo puno problema sa povredama igrača, ali očekujem da polako sve dođe na svoje mesto, biće sve to kako treba, Zvezda je uvek Zvezda!" , dodao je Štimac.

Požrtvovani centar crveno-belih seniorsku karijeru gradio je uglavnom van granica Srbije.

Ponikao je u Beovuku, ali je već 2005. otišao u Žalgiris, a 2007. u Valmijeru, iz koje se godinu kasnije vratio u Beograd, u Zvezdu. Nakon dve godine provedene na Malom Kalemegdanu, otišao je u Ventspils, a potom je nastupao i za Nimburk, Olin, Banvit, Malagu i prošle sezone za Bajern.

Sa juniorskom reprezentacijom osvojio je zlato na Eurobasketu 2005, a titulu je podigao i 2007, u dresu mlade selekcije. Bio je uspešan i sa univerzitetskom selekcijom, sa kojom je pobeđivao 2009. i 2011.

Za "A" tim debitovao je na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, nakon što je bio jedan od boljih igrača u kvalifikacijama za odlazak na tu kontinentalnu smotru. Od tog leta, redovan je član "orlova", sa kojima je 2014. nastupio i u finalu Svetskog prvenstva u Španiji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC