• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučelić nasledio Vujoševića, "đavo" tema

Autor mondo.rs

Skupština Jugoslovenskog sportskog društva Partizan izabrala je novog predsednika. Umesto Duška Vujoševića, kome je istekao mandat, novi predsednik je Milorad Vučelić. Vujošević o petokraki i "đavolu". Suze Vučelića.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak



Jugoslovensko sportsko društvo (JSD) Partizan dobilo je novog predsednika.

Fudbalska sekcija crno-bele porodice predložila je svog potpredsednika, Milorada Vučelića, da bude novi predsednik koji je nasledio trofejnog košarkaškog trenera Duška Vujoševića kome je istekao mandat (obavljao tu funkciju od 30. septembra 2011. godine posle Danka Đunića).

Skupština je "aminovala" ovaj predlog i Milorad Vučelić je od danas na čelu JSD Partizan. Izabran je jednoglasno, kao jedini kandidat (ispred pet klubova sportskog društva).

Na početku sednice generalni sekretar JSD Partizan Milan Obućina je obrazložio predlog da Vučelić bude novi predsednik, rekavši da je "jedino FK Partizan ulagao u stadion, nekada i preko svojih potreba" i da je to osnovni razlog što je čovek iz fudbalske sekcije predložen da vodi Društvo.

Obućina je istakao i da je "u ovom trenutku bitnija stabilizacija klubova od trofeja".

Dosadašnji predsednik Duško Vujošević rekao je da smatra da je funkciju obavljao dostojanstveno.

"Ne snalazim se dobro u vodjenju sednica i neće mi teško pasti što ih neću voditi. Svesni smo da se JSD nalazi u teškoj situaciji. Radeći dva posla istovremeno mislim da sam funkciju predsednika obavljao dostojanstveno. Teško je plivati u mutnoj i hladnoj vodi, ali mora da se pliva", rekao je doskorašnji trener košarkaša Partizana.

Još jednom je govorio i o prefiksu "Jugoslovensko" uz sportsko društvo.

"Često se pominje da se iz imena JSD izbaci ono 'j'. To je anahrono ime i ti predlozi dolaze od ultranacionalista. Ako je ime anohrano onda su anahrone i diplome koje smo mi sticali tokom SFRJ", slikovito je objasnio.

Nastavio je još slikovitije:

"Vidim u štampi i da se deo klera upliće u kampanju protiv Partizana. Neki sveštenik kaže i da je đavo ušao u Partizan i da je to zbog petokrake koja je u grbu. Kao da taj sveštenik lično poznaje đavola i sa njim ide na more! Petokraka nije samo simbol komunizma, pod njom su poginuli milioni ljudi. Nadam se da će buduće rukovodstvo održati dostojanstvo kluba".

O svom nasledniku Vučeliću:

"Vučelić je dobro rešenje za sve, da pomeri i pređe granicu. Ne sme biti ličnih neprijateljstava i da se ne izazivaju ljudi koji su na jakim pozicijama. Ipak, sigurno neće spustiti glavu i ispustiti dostojanstvo Partizana".

Na kraju je rekao i ovo za šta je dobio aplauz:

"Za dva meseca sam udaljen sa dve funkcije, ali pored svega ostajem čovek KK i JSD Partizan".

Izvor: MN PRESS


Skupština je potom konstatovala prestanak mandata Vujoševića (niko nije bio protiv), kao i dosadašnjeg Upravnog odbora i Nadzornog odbora.

Potom je Vučelić jednoglasno izabran
(ponovo je objedinjena funkcija predsednika JSD i predsednika UO JSD). Najpre se izljubio sa Vujoševićem i potom drhtavim glasom rekao:

KO JE SVE U UO JSD?

Novi potpredsednici su Nenad Golijanin i Andrea Arsović, dok će još dva potpredsednika biti naknadno izabrana. U novom Upravnom odboru biće: Zoran Popović, Miloš Vazura, Vojislav Nedić, Nenad Golijanin, Miroslav Berić, Mlađan Šilobad, Aleksandar Šoštar, Velimir Marjanović, Aleksandar Blagojević, Borko Drašković, Nebojša Ilić i Duško Jovanović..

"Trudiću se da taj posao obavljam dostojanstveno i neću se držati poslovice da pognute glave sablja ne seče. Veliko priznanje odajem Dušku Vujoševiću. Odnos prema Duletu će, dok sam ja na čelu Društva, uvek biti puna poštenja i poverenja. Uvek će imati mesto u klubu".

Vučelić je potom imao zanimljivo zapažanje:

"Danas se protiv Partizana vodi kampanja kakva se ne pamti, bez presedana, do sada neviđena. Mi smo do pre godinu dana bili dominantni. Bili smo šampioni u fudbalu, a u košarci je prekinuta 14-godišnja dominacija i opet su isticani problemi! A nema tog čoveka koji sme da zucne o problemima drugih, pogotovo našeg najvećeg rivala. Sramno! Mi ćemo to izdržati! Šta da kažemo o kampanji kada se javi sveštenik i kaže da je đavo u Partizanu i to zbog znamenja pod kojim je pobeđen fašizam. Imamo iskušenja i njih ćemo prevazići".

Vučelić je bio nadahnut, pa je citirao i pesnika, muzičara Džonija Štulića:

"Partizan je proslavio sedam decenija. Što bi rekao Džoni Štulić - teško vreme za nas matore, a ja bih rekao i za najmlađe. Moramo da imamo mnogo vere. Ne mogu da obećam čarobni štapić ali mogu strpljivo unapređivanje. U SD je nemaština, država se izmakla...".

Nastavio je i o Partizanovcima koji se često javljaju da kritikuju:

"Ubi nas prevelika ljubav prema Partizanu. Svaki dan se javi neka legenda puna ljubavi. To se zove nasilje u porodici. Ne treba nam tolika ljubav već podrška!".

Dotakao se i prefiksa "Jugoslovensko" u imenu Sportskog društva.

"Nećemo sad o imenu, sešćemo i razgovarati. Društvo nosi ime jugoslovensko, ali Jugoslavije više nema, mi smo srpsko sportsko društvo".

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


Sednica Skupštine JSD počela je minutom ćutanja povodom smrti proslavljenog košarkaškog stručnjaka Ranka Žeravice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC