• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Polako, to je Fenerbahče..."

Autor mondo.rs

Košarkaši Zvezde konstatuju napredak u svojoj igri, ali i uočavaju evidentne propuste. Marko Tejić izneo je konkretne razloge pobede turskog tima.

 Crvena zvezda- Fenerbahče Izvor: MN PRESS

"Pomak u igri se vidi, ali moramo još da radimo i da ispravljamo greške", zajednička je ocena košarkaša Crvene zvezde Telekom posle poraza od Fenerbahčea.

Jako lošim početkom utakmice, crveno-beli dopustili su favoritu 13 poena prednosti, što sastavu kakav vodi Željko Obradović nije bio problem da brani, odbrani i povećava do maksimalnih 40:59 (30. minut). U igri kombinovanih timova, sa plejmejkerima Rebićem (20) i Ugurluom (19) na terenu, crveno-beli smanjili su u završnici razliku na konačnih 14 poena.

Žešća borba viđena je samo u prvoj četvrtini. Vladimir Štimac inspirisao je ostatak tima i inicirao otpor crveno-belih posle startnih 2:15, ali to se pokazao kao najkonkretniji trzaj domaćina.

Povratnik u Zvezdu "vukao" je pod koševima, Rajan Tompson ubacivao trojke za 19:25. Navijači su u tim momentima ponovo dočekali crveno-bele koji u Evroligi pokazuju zube protivniku. Međutim, period takve igre nije se "razvukao" na ceo meč. Zvezda je jednostavno stala.

Kada je bilo najvažnije, Fener je radio prave stvari, mirno izlazio na kraj sa pokušajima domaćina da se vrati, pa rutinski i bez trzavica slavio pred 16.000 gledalaca.

"Loše smo otvorili, pa pokušali posle da ih stignemo u drugoj četvrtini, a oni nam to nisu dali ofanzivnim skokovima. Već u tom delu kao da su prelomili meč, pa su u četvrtoj četvrtini samo održavali rezultat", rekao je Marko Tejić novinarima posle izlaska iz svlačionice.

Jedan od članova Zvezdine klase '95 (uz Rebića i Gudurića) označio je ključne elemente igre, koji su Fenerbahčeu omogućili miran trijumf na Novom Beogradu.

"Izlazile su neke naše lopte iz obruča, ali mislim da su oni zaslužili svoju pobedu, jer su nam previše puta skočili u napadu, odigrali neke dobre odbrane... Pre svega, nismo mogli da branimo njihov pik i to je nešto što im je sigurno donelo pobedu", dodao je Tejić.

Komentar nastupa svog tima završio je ohrabrujućom porukom.

"Video se napredak, bilo je bolje nego u prošloj evroligaškoj utakmici, ali treba još da radimo, da podižemo samopouzdanje i svoju igru i na kraju će to da bude dobro. Trebalo bi da sve bude dobro".

Naredni meč Zvezda će odigrati u ponedeljak, protiv MZT Skoplja. Tog dana, u Srbiju bi trebalo da stigne i Markus Vilijams. On će biti treće pojačanje crveno-belih u 12 dana i jasno je da će biti potrebno vreme da se izmenjeni tim uigra. Tejić je zatražio strpljenje za crveno-bele.

"Ovom utakmicu bi svi trebalo da ipak budemo delimično zadovoljni, jer podižemo igru iz utakmice u utakmicu, bez obzira na to što smo izgubili. To je Fenerbahče, nije to mali klub, već jaka ekipa. Polako...", podvukao je krilni centar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC