• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan naplatio poraze: Džons srušio lidera!

Autor mondo.rs

Na čelu sa američkim krilnim centrom, crno-beli ostvarili veliku pobedu. U hali "Pionir" pao je lider ABA lige, Budućnost - 86:77! Andrić se povredio, navijači klicali Vujoševiću.

 Partizan naplatio poraze: Džons srušio lidera! Izvor: MN PRESS

Gubili su košarkaši Partizana u prethodna tri kola dobijene mečeve protiv Cibone u Zagrebu, pa od Krke u Beogradu, koja ih je savladala košem sa polovine terena.

Uz malo sreće, mogli su i do boljeg skora od 2-6, sa kojim su ušli u duel protiv favorizovane Budućnosti. Večeras, protiv lidera, neuspesi u završnicama - nespretno i nesrećno "prosuta" vođstva,  došla su na naplatu.

Pred oko 4.500 gledalaca, Kevin Džons odigrao je prvi meč u crno-belom "Pioniru" i sa 18 poena i devet skokova predvodio ekipu do najveće pobede ove sezone:

PARTIZAN - BUDUĆNOST 86:77 (22:30, 21:12, 25:19, 18:16)

Crno-beli su prekinuli svoj niz od tri uzastopna poraza, ali i seriju Podgoričana od šest uzastopnih trijumfa. Crnogorski tim izgubio je oba ovosezonska meča baš u hali "Pionir".

Petar Božić "skinuo" je najznačajniji skalp u tek započetoj trenerskoj karijeri, a razlog za osmeh pružili su mu i Vanja Marinković, koji je odigrao najbolji meč ove sezone (14 p, 2/5 za tri), kao i 13 poena povratnika Danila Anđušića.

Sa druge strane, potpuno pozitivan utisak crno-belih mogla bi da pokvari povreda Mihajla Andrića, koji je izdržao na terenu tek nekoliko napada, pa seo na klupu, žaleći se na bol u desnoj nozi, zbog koje je propustio početak sezone.

U večeri koja je počela klicanjem Dušku Vujoševiću (ali i Petru Božiću), crno-beli su ulili optimizam navijačima, izborili se sa serijama poena lidera i čvrstom odbranom došli do lakih pogodaka, kojima su patosirali tim sa skorom 7-1.

Devo Džozef (15 p, 5/9 za trio) i Omar Kuk (11 p. 3/7 za tri) nisu početnim trojkama u nizu poremetili momke u belim dresovima, kao ni maksimalno vođstvo gostiju 22:32, stečeno početkom druge deonice. Crno-beli su zaigrali čvršću odbranu, preuzeli vođstvo krajem druge četvrtine i čuvali ga praktično kroz čitavo drugo poluvreme.

Strah od parališućeg pada u igri, usled kojeg je Božićev sastav izgubio nekoliko utakmica ove sezone, utišao je halu početkom poslednje četvrtine, kada su Podgoričani pogotkom Nemanje Jaramaza i serijom 7:0 poslednji put izjednačili (8:0). Međutim, Partizan je ovaj put reagovao na pravi način.

Džons i Marinković preuzeli su u tim momentima odgovornost u napadu, "rešavali" odbranu Podgoričana (pre svih Amerikanac) i održavali vođstvo. Potom je Aleksandar Cvetković, trojkom za 79:72, četiri minuta pre kraja, poslao poruku da crno-beli ovog vikenda mogu urade kompletan zadatak i da "dovrše" rivala. Čak i mirnije nego što je u tom trenutku bilo očekivano.

U sledećem kolu, verovatno jači za plejmejkera Džamara Vilsona, crno-beli će gostovati Zadru. Večerašnji trijumf bez sumnje će im biti ogroman podstrek za rad posle čak šest poraza u uvodnih osam kola.

PARTIZAN: Cvetković 12, Aranitović 12, Džons 18 (9 sk), Marinković 14 (2/5 za tri), Vitkovac 3, Đumić 4, Perović 2, Magdevski, Andrić, Milutinović 2, Vrabac 6, Anđušić 13.

BUDUĆNOST: Šehović 4, Jaramaz 13, SUbotić 7, Šehović 4, Čarapić, Kuk 11, Bačović 4, Ilić, Dragićević 11, Marić 2, Rikić 6, Džozef 15.

Rezultati 9. kola:

Igokea - Krka 54:65
Sutjeska - Cibona 68:80
Partizan - Budućnost 86:77

U nedelju:

Tajfun - Olimpija 17.00
Cedevita - Mega 19.00

U ponedeljak

MZT - Zvezda 18.00

odigrano u petak:

Metalac - Zadar 71:67

TABELA: Budućnost 7-2, Zvezda 6-2, Mega Leks 6-2, Krka 5-4, Cedevita 5-3, Igokea 4-5, Cibona 4-5, Zadar 4-5, Metalac 4-5, Olimpija 4-4, MZT 4-4, Partizan 3-6, Sutjeska 2-7, Tajfun 2-6. 

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE, konačan rezultat 86:77!

40' 86:76 Ogromnih deset poena razlike na početku poslednjeg minuta. Partizan je pred velikom pobedom.

38' 86:75 Tačno dva minuta pre kraja, Rikić pogađa uz nepotreban faul Andreje Milutinovića. Nije iskoristio slobodno bacanje, ali Džons na drugoj strani ubacuje jako važne poene. 102 sekunde pre kraja, Partizan vodi 11 poena. Tajm-aut Budućnost.

37' 84:72 Omaru Kuku dosuđen je faul posle duela sa Cvetkovićem, na šta je Jaramaz burno reagovao i zaradio tehničku grešku! Plejmejker crno-belih pogađa oba slobodna bacanja i Partizan stiže do najveće prednosti.

36' 79:72 Cvetkvić diže halu na noge! Postiže jako, jako važnu trojku, četiri sekunde pre isteka napada! Na drugoj strani, Džozef forsira u napadu i u nervozi zbog promašaja ulazi u klinč sa Vanjom Marinkovićem. Obojica dobijaju tehničku grešku. Odlična situacija za crno-bele pred finiš.

35' 74:70 Evo ga i koš iz igre! Džons je završio dobru akciju Partizana i poentirao usamljen pod obručom. Igor Jovović zatražio je tajm-aut.

35' 72:70 Jedine poene  Partizana u ovoj četvrtini postigao je Vanja Marinković, sa linije slobodnih bacanja. Pet minuta pre kraja, sa "crte" je i Aleksandar Cvetković bio precizan.

33' 68:68 Serija Podgoričana i novi pogodak Nemanje Jaramaza. Sada je ubacio sa distance. Crno-beli još traže ritam početkom ove četvrtine. Pre svega u napadu.

31' 68:64 Devo Džozef ne staje. Ponovo je pogodio za tri - peti put večeras. Posle njegovog pogotka, Đumić je promašio dva slobodna bacanja i zaradio petu ličnu grešku, fauliravši Marića. Za njega je ovaj meč završen.

- Kraj treće četvrtine -

30' 68:61 Crno-beli su poveli 65:58 i još jednom došli blizu maksimalne prednosti (plus 7), pre nego što je Džozef ubacio daleku trojku. Odmah potom, Anđušić je pogodio u poslednjem napadu i zapalio "Pionir"!

28' 62:58 Jaramaz je održao Budućnost u igri, a Vanja Marinković posle tajm-auta još jednom pogodio i potvrdio da je ovo jedan od njegovih najboljih mečeva ove sezone. Kapiten Partizana zasad je postigao 12 poena.

25 56:48 Trojka Aranitovića, raste prednost crno-belih! Ponovo je postigao pet poena u nizu. Partizan učvršćuje vođstvo i sprečava Budućnost da se razmahne kao na početku utakmice.

24' 51:48 Zakuvalo se u Pioniru! Tražili su crno-beli faul Tadije Dragićevića, posle kojeg je Cvetković bio prinuđen da napravi brzi faul. Božić je oštro protestovao kod sudije Javora i zaradio tehničku. Jaramaz je u međuvremenu pogodio daleku "dvojku", ali je činjenica da je Partizan u ovim momentima odbranom potpuno "uštopovao" Budućnost.

22' 49:46 Igru napušta i Petar Aranitović, žaleći se na povredu. Čvrstom odbranom, crno-beli zaustavili su i usporili napad lidera.

21' 45:44 Anđušić krade loptu i polaganjem na startu drugog dela postaje najefikasniji igrač Partizana (9 p), pogodivši za 45:42. Na drugoj strani, faulirao je Seada Šehovića, uz sumnjivo priznat šut Crnogorca.

Izvor: MN PRESS

- POLUVREME, 43:42 za Partizan -

20' 43:42 Uspeo je "specijal" crno-belih i Marinković pogađa o tablu. Na drugoj strani, Vrabac sapliće Subotića i šalje ga na "crtu", sa koje bivši igrač Zvezde pogađa jedno slobodno bacanje.

- Partizan ima još šest sekundi za napad, a 20 sekundi ostalo je do kraja prvog dela utakmice. Zato je trener crno-belih zatražio tajm-aut.

19' 41:41 Aranitović izjednačuje! Njegovih sedam poena. Nekoliko napada crno-belih pre toga baziralo se na igri za Božu Đumića, a on je "vezao" četiri poena. Na drugoj strani, i on je upisao tri lične greške.

17' 35:36 Tri faula zaradio je i Aleksandar Cvetković i ustupio mesto Aranitoviću, dok Rikić čuva prednost Podgoričana u ovim momentima. Kosta Perović sada je pogodio posle ofanzivnog skoka, pre nego što je Igor Jovović zatražio tajm-aut.

16' 31:32 Crno-beli nekoliko su puta promašili zicere, koji su mogli da im donesu vođstvo. Sada na terenu leži Vanja Marinković, jer je zadobio udarac trčeći kroz blokove. Morao je da izađe iz igre, pa je umesto njega Anđušić izveo slobodna bacanja. Serija crno-belih 9:0.

14' 29:32 Džons i na ovoj utakmici predvodi crno-bele. Ubacio je šest poena u borbi sa čvrstim centrima gostiju, Marićem i Rikićem. Raspoložen je i Vanja Marinković, koji je upravo ubacio svoju drugu trojku i dodatno istopio prednost Budućnosti. U jednom trenutku, iznosila je deset poena (22:32).

12' 24:32 Budućnost održava vođstvo na početku druge deonice, koja nije počela efikasno kao prva. U jednom trenutku, Podgoričani su vodili 30:20, poenom Jaramaza. Potencijalna prednost crno-belih mogao bi da bude izlazak iz igre Aleksa Marića zbog treće lične greške.

- kraj prve četvrtine, 22:30 -

10' 20:28 I Omar Kuk ubacuje svoju treću trojku. Budućnost za sada šutira 6/9 van linije 6,75. Vrabac je odgovorio polaganjem posle prodora.

8' 15:21 Petar Aranitović sam je kreirao seriju 5:0 i smanjio vođstvo gostiju (15:18). Deluje raspoloženo na startu utakmice. Trenutno igra plejmejkera. Omar Kuk pogađa još jednu trojku za Budućnost.

7' 11:18 Džozef ne staje. Pogodio je i treću trojku i njom učvrstio vođstvo Pogoričana (10:18). Hala je nekoliko minuta glasno skandirala Vujoševiću, pa pozdravila i Petra Božića.

"Toliko borbe, posvećenosti, dominacije i radosti... Dule, hvala za sve!", pisalo je na transparentu Grobara.

5' 10:13 "Vujošević Dule", glasno se ori halom "Pionir", dok Džozef pogađa još jednu trojku za Budućnost (7:13). Istom merom odgovara kapiten crno-belih Vanja Marinković.

3' 6:10 Džozef pogađa trojku, posle koje Petar Božić traži tajm-aut. Dok daje igračima instrukcije, Mihajlo Andrić sedi na drugom kraju "klupe" i drži se za glavu, gledajući u zemlju. Ne deluje obećavajuće.

- Već posle četvrtog napada Mihajlo Andrić morao je na klupu zbog povrede. On se u derbiju protiv Zvezde vratio na parket posle višemesečnog odsustva zbog povrede stopala, koju je zadobio u avgustu.

1' 2:2 Prvi šut pogađa Cvetković, u prvom napadu. Na drugoj strani odmah odgovara Aleks Marić, napavši Džonsa, kome pozicija centra nije primarna.

Izvor: MN PRESS

UTAKMICA JE POČELA!

Startne petorke:

Partizan: Cvetković, Marinković, Andrić, Vitkovac, Džons,
Budućnost: Kuk, Šehović, Džozef Dragićević, Marić

Prekid serije poraza ili nastavak serije pobeda?

Stari rivali Partizan i Budućnost dočekuju večerašnji meč u potpuno suprotnom raspoloženju. Duel počinje u 21.00 čas i ispratite ga uz tekstualni prenos na MONDU i uz TV prenos na Arena sportu.

"Uvek je teško protiv crno-belih", poručio je u najavi utakmice Aleks Marić, nekadašnji centar tima iz Humske pre povratka u halu Pionir. Pogled na tabelu, na kojoj je Budućnost (7-1) usamljeni lider, a Partizan (2-6) jedan od timova sa začelja, jasno pokazuje u kakvoj su situaciji dva kluba.

Budućnost je od poraza od Zvezde (jedinog u ABA ligi) savladala Mega Leks, Zadar, Tajfun, Cedevitu, Olimpiju i Metalac. Na drugoj strani, crno-beli su u poslednja tri kola gubili dobijene mečeve protiv Cibone i Krke, pre nego što su ove nedelje poraženi i od Zvezde, u večitom derbiju.

Novi krilni centar Partizana Kevin Džons prvi put će večeras zaigrati u crno-belom "Pioniru", gde će biti i šestogodišnji Vuk Miloradović, koji je istrčao na parket kao 13. igrač domaćina. Novi plejmejker crno-belih Džamar Vilson još nije doputovao (potpisao ugovor u petak), tako da će po svemu sudeći debitovati u Zadru, u sledećem kolu.

Budućnost je takođe ove nedelje već odigrala jedan meč i pobedila UNIKS kod kuće, u okviru 4. kola Evrokupa.

Ostanite uz MONDO i pratite meč u hali Pionir u tekstualnom prenosu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC