• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aranitović: Neću da budem samo "trojkaš"

Autor mondo.rs

Mladi bek ove jeseni je "zgrabio" šansu koju mu je pružio trener Partizana Petar Božić.

 Intervju Petar Aranitović KK Partizan Izvor: MN PRESS

Petar Aranitović prethodnih sezona je bio na marginama prvog tima crno-belih, a u javnosti je što se njega tiče preovladavao rezon "ako Duško Vujošević misli da ne treba da igra, onda verovatno i nije kvalitet za Partizan". Ruku na srce, imao je i jaku konkurenciju.

Međutim, ove jeseni desio se krajnje neočekivani preokret.

Stariji od braće Aranitović je posle bledog nastupa u Valjevu propustio gostovanje Megi, zatim je protiv MZT-a igrao samo dva minuta, a u četvrtom kolu protiv Igokee - "eksplodirao"!

Solidnom odbrambenom timu pod vođstvom Željka Lukajića dao je 24 poena, od toga pet trojki i stavio do znanja da je došlo njegovih "pet minuta".

Aranitović Igokea
Izvor: YouTube


Aranitović je sa prosekom od 10 poena (šut za trojku 45,5 odsto!) treći strelac Partizana, iza Aleksandra Cvetkovića i Kevina Džonsa. Ako se iz računice izuzmu pomenute dve utakmice za zaborav na startu takmičenja, njegov učinak je 13,3 poena po utakmici, uključujući 19 u "večitom" derbiju protiv Crvene zvezde.

Dovoljan povod da intervju sa njim izađe na zvaničnom sajtu ABA lige...


Iza vas je težak početak sezone, ali je na kraju došla i velika pobeda protiv lidera na tabeli, Budućnosti VOLI. Kakvi su utisci posle utakmice?

"Verovali smo da možemo do pobede. Znali smo da posle poraza od Zvezde nema vremena za tugu, već da moramo da se pripremimo što bolje i pokažemo reakciju. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice, što se najbolje moglo videti u drugoj, trećoj i četvrtoj četvrtini. Mislim da je takva igra recept za nastavak sezone".

I na ovoj utakmici ste pokazali dobru individualnu partiju, a navijači su Vas u dosadašnjem delu sezone sigurno zapamtili po šutu za tri poena. Da li su trojke postale Vaš zaštitni znak?

"Šut za tri poena jeste jedna od jačih strana u mojoj igri, ali se nikako ne oslanjam samo na njega, već i na prodor i ostale elemente. Svakodnevno radim na individualnom usavršavanju, vredno treniram i konsultujem se sa stručnim štabom o svim pojedinostima. Verujem da su dobre partije i plod individualnog rada sa trenerima Božićem, Kecmanom i Avdalovićem, pogotovu jer su sva trojica igrala na sličnoj poziciji kao i ja".

Aranitović derbi
Izvor: YouTube


Kroz Partizan NIS je u prethodnim godinama prošlo mnogo velikih igrača. Da li ste u nekom od njih našli svoj uzor?

"Imao sam priliku da treniram i razvijam se uz velike igrače na mojoj poziciji, Bogdanovića, Pavlovića, Tepića, Milosavljevića i mnoge druge. Ipak, ne želim da bilo koga kopiram, već da nadograđujem svoju igru i na najbolji mogući način ispunim svoj igrački potencijal".

Gde vidite ekipu Partizana NIS na kraju sezone?

"Verujem da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu i da ćemo na kraju sezone moći sa ponosom da kažemo kako smo mnogo napredovali u igri i tako stvorili osnovu za velike domete u narednim godinama. Iako su navikli na trofeje, uveren sam da će navijači prepoznati naše zalaganje i na kraju sezone biti zadovoljni učinkom".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC