• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udarac za Denver Nagetse

Autor mondo.rs

Vilson Čendler saznao je da ima tešku povredu kuka i da će na teren tek sledeće sezone.

Veliki udarac za Denver Nagetse.

Vilson Čendler doživeo je prelom i iščašenje desnog kuka, koji zahteva operaciju, tako da je za njega sezona 2015/16 već gotova.

"Neverovatno sam razočaran u ovom trenutku, jer sam uložio mnogo rada tokom leta da bih sebe učinio boljim igračem", rekao je Čendler (28), krilni košarkaš Nagetsa i saigrač našeg Nikole Jokića.

Čendler se sa ovom povredom susreo još u predsezoni i nije odigrao nijedan meč za Nagetse od početka ligaškog dela, ali je zvanična verzija glasila da "nije ništa strašno" i da se "njegov povratak očekuje uskoro".

Ipak, detaljni pregledi pokazali su da postoji ozbiljno oštećenje u kuku i da će 12 miliona dolara plaćeni (godišnje) košarkaš na teren tek na jesen 2016. godine. Prošle sezone on je imao prosek od 13,9 poena, 6,1 skoka i 1,7 asistencija, a najbolju sezonu odigrao je za Njujork Nikse, 2010/11, kada je ubacivao prosečno 16,4 poena, uz 5,9 skokova.

Čendler, bivši student Depol univerziteta, izabran je kao 23. pik u prvoj rundi drafta 2007. godine, za Nikse je igrao do 2011. kada je u "blokbaster" trejdu za Karmela Entonija, stigao u Kolorado.

Radi se o prilično konstantnom igraču, koji je osim u prvoj sezoni (7,3) imao standardno dobre proseke: 14,4, 15,3, 16,4, 12,5, 9,4, 13, 13,6, 13,9 i 13,7 poena po meču.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC