• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povratak otpisanih: Zvezda pobedila Bajern!

Autor mondo.rs

Crveno-beli odigrali najbolji meč sezone i kad su mnogi digli ruke od njih savladali Bavarce u Minhenu, 90:79. Jović sakupio 19 asistencija, Simonović prelomio!

Zvezdana noć u Minhenu!

Crvena zvezda Telekom ostala je u sredu bez Gala Mekela, u četvrtak na početku utakmice i bez Branka Lazića, pa sa devetoricom ostvarila trijumf koji joj je sačuvao san o plasmanu u Top 16!

BAJERN - ZVEZDA 79:90 (19:19, 24:19, 23:25, 13:27)

Stisli su zube igrači Dejana Radonjića i u dodatno skraćenoj rotaciji odigrali meč sezone!

Stefan Jović verovatno je oborio rekord Evrolige sakupivši 19 asistencija (uz samo JEDNU izgubljenu loptu), ali se nikako ne može reći da je sam uradio posao!

Kada bi zastajao, uskakao je Nikola Rebić, pruživši najbolji meč u crveno-belom (11 p, 3/5 za tri), Kvinsi Miler još jednom je pokazao da će biti veliko pojačanje (22 p, 3/8 za tri, a Marko Simonović dokusurio je favorita ubacivši deset poena u završnici (15, 3/4 za tri). Da li je zaradio i novi ugovor?

Uz čak 18 poena Vladimira Štimca (5 sk) i 14 Maika Cirbesa, sve navedeno bilo je dovoljno da se tim Svetislava Pešića obori na pleća i da vrata plasmana u Top 16 fazu i dalje budu otvorena za Zvezdu.

Ne otškrinuta, već otvorena!

Duško Savanović učinio je sve što je mogao da se iznenađenje u Minhenu ne dogodi, ali njegovih 19 poena i pet skokova nisu omogućili Bajernu ni penal završnicu. Crveno-beli su bolje počeli utakmicu, poveli devet razlike, pa držali priključak za protivnikom i u završnom naletu ga "pregazili"!

Posle poraza u nizu, ponižavajućih minusa u Madridu i Moskvi, a zatim rutinske pobede Fenera pred Delijama, Radonjićev tim ostao je i bez vere svojih navijača u plasman u Top 16. Međutim, večerašnji meč mogao bi da promeni mnoge stvari i da bude prekretnica sezone šampiona Srbije i regiona.

Borbenošću, konkretnim napadima i snažnom odbranom, crveno-beli poslali su poruku da i ove godine, i u desetkovanom sastavu, imaju šta da pokažu i na evro-sceni.

Naredna evro stanica: Strazbur, sledeće nedelje!

TABELA: Himki 3-1, Fenerbahče 3-1, Real 2-2, Bajern 2-3, Zvezda 2-3, Strazbur 1:3.

U petak:

Strazbur - Real 20.30
Fenerbahče - Himki 20.45

BAJERN: Rivers 6, Tompson 6, Renfro 11, Micić, Đedović 9, Cipser, Savanović 19, Gavel 7, Majr, Tejlor 9, Brajant 12.

ZVEZDA: Rebić 11 (3/5 za tri), Tompson 4 (0/3), Lazić 2, Simanić, Tejić, Simonović 15 (3/4 za tri), Gudurić, Jović 4 (5 sk, 19 as), Miler 22 (3/8 za tri, 6 sk, 3 bl 4 izg), Cirbes 14, Štimac 18 (5 sk).

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ, POBEDA CRVENE ZVEZDE!

40' 79:90 Crveno-beli idu ka pobedi, nema neizvesne završnice!

40' 79:88 Opet Simonović, Zvezda završava posao!

39' 79:86 Simonoviiiić trojka! Zvezda ide ka pobedi!

Stefan Jović sakupio je 17 asistencija!

39' 77:83 Trojka Nikole Rebića!!! Zvezda vodi "plus šest"! Tajm-aut Bajern, manje od dva minuta do kraja. Stefan Jović sakupio je 17 asistencija.

39' 77:80 Renfro koristi oba slobodna bacanja posle ofanzivnog skoka Bavaraca. Tačno dva minuta do kraja. Na terenu je Zvezdina petorka Jović, Rebić, Simonović, Miler i Štimac.

- Rajan Tompson baca loptu direktno u aut i poklanja je Bajernu.

38' 75:80 Simonović pogađa trojku preko ruke i Zvezda jenjom stekla najveću prednost u drugom delu. Dion Tompson pravi korake i crveno-beli će imati napad posle tajm-auta Svetislava Pešića.

37' 73:77 Miler zakucava posle ofanzivnog skoka, Duško Savanović promašuje oba slobodna bacanja, a Štimac ubacuje svoj 17. poen uz faul!

36' 72:71 Duško Savanović briljira. Ubedljivo je najbolji igrač Bajerna, sa 17 ubačenih poena. Zvezada napada i imaće posed posle tajm-auta.

35' 71:72 SImonović krade loptu, polaže posle kontre i Zvezda opet vodi.

- Kvinsi Miler uhvatio je loptu na zemlji posle ofanzivnog skoka i tražio tajm-aut, kao u NBA,nesvestan da to ne sme da radi. Nasmejao je i neke igrače svog tima. Na terenu je opet Štimac.

34' 71:70 Kao i pri prethodnom vođstvu Zvezde, Bajern opet ulazi u seriju. Brajs Tejlor sada je pogodio trojku za novo vođstvo domaćina.

32' 66:68 Opet Rebić i opet Zvezda vodi! Odlična rola mladog plejmejkera. Da li će crveno-beli sada uspeti da zadrže ofanzivu domaćina?

31' 66:65 Cirbes pogađa prve poene od uvodje četvrtine. Rebić se bori sa Renfroom u odbrani i tera protivnika na grešku. Zvezda ima napad za vođstvo.

- kraj treće četvrtine - Zvezda je dobila, rezultatom 25:23.

30' 66:63 košem posle ofanzivnog skoka, Renfro donosi Bajernu "plus 3" uoči poslednjih deset minuta. Kvinsi Miler se razigrao, pogodio i treću trojku (svoj 20. poen), ali Bavarci odbijaju i taj nalet Beograđana.

29' 62:57 Bajern nastavlja da pogađa trojke, pa pogotkom Kej-Si Riversa ponovo stiče vođstvo. Na drugoj strani, Miler greši u koracima. Čim je Zvezda povela, Bajern je počeo da pogađa u nizu i za nepuna tri minuta ubacio devet poena. Tajm-aut Dejan Radonjić.

27' 53:55 Rebić donosi Zvezdi vođstvo! Pogodio je trojku, pa odigrao odličnu odbranu i pogodio polaganje uz faul Gavela. Tajm-aut Svetislav Pešić pre slobodnog bacanja, koje je Rebić promašio. Serija Beograđana 7:0.

26' 53:50 Još jedna trojka crveno-belih! Sada je pogodio Simonović, posle brzog napada. Duško Savanović odgovorio je svojom trećom trojkom, već u sledećem napadu. Simonović potom pogađa i posle ofanzivnog skoka. Tajm-aut.

24' 48:45 Prva trojka Zvezde. Ubacio je Kvinsi Miler, posle šest promašaja gostiju sa distance.

22' 46:40 Kvinsi Miler "otvara" drugo poluvreme pogotkom sa distance, posle promašaja Vladimira Štimca. Na drugoj strani, Đedović nastavlja seriju pogodaka Bavaraca sa distance.

Poluvreme - 43:38 - Egal utakmica, u kojoj je Zvezda u jednom trenutku imala i "plus 9". Vladimir Štimac ubacio je svih 13 poena u drugoj četvrtini. Crveno-beli stiču poene iz reketa, Bajern rešeta spolja.

Veliki problem za Beograđane je povreda Branka Lazića, koji sedi kraj klupe, ali se čini da će teško nastaviti utakmicu.

20' 41:36 Miler održava Zvezdin korak pogotkom posle prodora. Glasna pesma navijača Zvezde u hali.

19' 40:34Branko Lazić ne može da nastavi. Odlazi do klupe i seda iza nje, tražeći pomoć lekara. Jović pogađa posle kontre, Pešić traži tajm-aut.

18' 40:32 Miler prvi put pogađa u drugoj četvrtini, ali Bajern održava prednost već nekoliko minuta. Zvezdina petorka je Jović, Lazić, Gudurić, Miler i Cirbes. U prvom redu hale sedi i defanzivac Bajerna Holger Badštuber.

- 2/6 šutira Zvezda slobodna bacanja. Rebić je sada promašio oba penala.

16' 36:30 Renfro ubacuje šestu trojku Bajerna iz desetog pokušaja. Najveća prednost Bavaraca. Na drugoj strani, Zvezda nije pogodila nijednu trojku, a Štimac pogađa jedno slobodno bacanje i izlazi iz igre

15' 31:29 Savanović ubacuje deseti poen, svoju drugu trojku. 5/9 šutiraju Bavarci van crte 6,75. Tejlor zakucava pored Simonovića i donosi vođstvo Bajernu. Tajm-aut Dejan Radonjić.

14' 26:29 "Ajde breee", viče Štimac i posle osmog poena. Još jedan "otpadak" pretvorio je u poen. Ovo je njegov deseti poen. Ubacio je sve Zvezdine koševe u drugoj četvrtini. Na drugoj strani, Savanović pogađa za Bajern.

13' 22:25 Štimac nastavlja. Stisnutom pesnicom proslavio je i svoj šesti poen (19:25). Na drugoj strani, Anton Gavel zaustavlja crveno-bele i ubacuje četvrtu trojku Bavaraca.

12' 19:23 Štimac je ušao u igru i vratio Zvezdi vođstvo. Njegovim poenima, crveno-beli opet odlaze na "plus 4", pre nego što Lazić krade loptu Riversu i biva fauliran.

10' 19:19 Cirbes izjednačuje na kraju poslednje četvrtine. Jović se posle kratkog odmora vratio na parket.  Zvezda brani poslednji napad Bajerna u uvodnoj deonici.

10' 17:17 Bajern nastavlja seriju, 7:0. Rebić greši u dodavanju pod pritiskom i predaje loptu Bajernu. Đedović preko Gudurića pogađa za izjednačenje i zaokružuje seriju 9:0. Petorka sa Rebićem, Gudurićem i Simonovićem ne može da nastavi u istom ritmu.

- Izmene u Zvezdi. Izlaze Jović i Miler, u igri su Rebić i Simonović.

8' 13:17 Bajern ostaje u igri dobrim šutem za tri poena. Posle trećeg pogotka van 6,75, Dejan Radonjić zatražio je tajm-aut.

7' 8:17 Novo najveće vođstvo Zvezde. Lazić je ukrao loptu, pa je položio posle kontre. Imali su crveno-beli napad i za dvocifrenu prednost, ali se Miler zaigrao. Prva izmena među Beograđanima. Izašao je Lazić, ušao Gudurić.

6' 5:13 Serija Zvezde ne staje ni posle prekida. Pogodio je Tompson, pa je Cirbes zakucao sa "plus 8". Još nije promašio Nemac.

5' 5:9 Zvezda definitivno bolje otvara utakmicu, a Duško Savanović budi Bavarce trojkom za 5:7. U narednom napadu, Tompson proigrava Cirbesa sa zakucavanje, kojim Nemac postiže svoj šesti poen. Tajm-aut Svetislav Pešić.

4' 2:5 Neefikasan početak utakmice, Crveno-beli su ponovo poveli, a Miler je u napadu na košu nagovestio Radonjićevo opredeljenje za agresivne napade na obruč.  Amerikanac je ubacio jedno slobodno bacanje posle Đedovićevog faula.

2' 0:2 Zvezda prva pogađa. Miler se "upisao" preko Duška Savanovića. U sledećem napadu je Zvezdina "četvorka" i blokirala srpskog internacionalca. U Skoplju, ovog ponedeljka, sakupio ih je tri.

- Zvezda igra u beloj opremi i ima podršku nekoliko stotina glasnih navijača. Utakmica je počela greškom Kvinsija Milera, koji je vratio loptu na svoju polovinu.

Startne postave:

Zvezda: Jović, Lazić, Tompson, Miler, Cirbes.

Bajern: Renfro, Tejlor, Đedović, Savanović, Tompson.

Odmah posle žreba za Evroligu, Bajern i Strazbur označeni su kao najveći rivali Crvene zvezde Telekom u borbi za Top 16, uz podrazumevani plasman Reala, Fenerbahčea i Himkija.

Međutim, posle četiri kola, čini se da će Bavarci voditi bitku za najviši plasman na tabeli, a ne za puko učešće u drugom krugu. Nekadašnji trener Zvezde Svetislav Pešić skockao je najjači sastav u prethodnih nekoliko sezona i sezona je u Minhenu počela odlično.

Sa druge strane, Zvezda je još od priprema u velikim problemima, kojima je dodata i povreda Gala Mekela na sinoćnjem treningu u Minhenu.

Tim Svetislava Pešića dočekuje večerašnji meč protiv crveno-belih sa skorom 2-2. Ove pobede ostvario je kod kuće, u duelima sa Himkijem i Strazburom. Sa gostovanja Feneru i Realu doneo je dva poraza, mada je u tim mečevima - u najmanju ruku - bio ravnopravan rival. Uostalom, dugo će u Minhenu žaliti za propuštenom šansom za trijumf u Madridu.

Sa druge strane, Zvezda je počela pobedom nad Strazburom, pa ubedljivo izgubila u Madridu i Moskvi, a poražena je i u četvrtom kolu, od Fenerbahčea u Kombank areni.

Prethodni porazi crveno-belih mogu se nazvati "unapred upisanim" i ne moraju da imaju veliki uticaj na plasman Radonjićevog tima u Top 16, ali večerašnji meč nosi značaj koji nije potrebno dodatno opisivati.

Eventualnom pobedom, crveno-beli bi dobili mnogo više od bodova i odlične situacije u borbi za plasman. Na neki način bi i prelomili sezonu. Koliko je to u granicama realnog? Teško je reći.

U slučaju eventualnog poraza, moglo bi da bude jako značajno da konačna razlika ne bude prevelika u korist nemačkog sastava.

Utakmicu u Minhenu pratite u tekstualnom prenosu na MONDU.

- Vladimir Štimac vraća se u halu Audi dom, u kojoj je proveo prošlu sezonu, noseći baš dres Bajerna.

- Svetislav Pešić sedeo je na klupi Zvezde u dva navrata, u sezonama 2008/09 i 2011/12.

- Dva tima odigrala su jedan humanitarni međusobni meč, pre četiri godine, ali nijedan zvanični.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC