• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija u Pioniru: Igokea šokirala Zvezdu!

Autor mondo.rs

Vuk Radivojević vodio Igokeu ka velikoj pobjedi nad šampionom! Crveno-bijeli opet izgubili kod kuće poslije trijumfa u Evroligi.

 Senzacija u Pioniru: Igokea šokirala Zvezdu! Izvor: MN PRESS

Već viđeno u hali Pionir!

Drugi put ove sezone, Zvezda je evroligašku pobjedu ispratila jadranskim porazom. Poslije Olimpije, koja je u Beogradu slavila poslije pada Strazbura, pred crveno-bijelim tribinama bodove su osvojili i gosti iz Laktaša:

ZVEZDA - IGOKEA 81:87 (27:18, 21:23, 15:17, 18:29)

Iako se ovakav scenario nije naslućivao i iako je Zvezda 32 minuta imala mirnu prednost, gosti su od kraja treće četvrtine kreirali furioznu seriju 18:3, preuzeli vođstvo i na kraju slavili veliki trijumf!

Kvinsi Miler i Stefan Jović izjednačili su četiri minuta prije kraja na 72:72, ali je u tom momentu odgovornost preuzeo bivši kapiten Zvezde Vuk Radivojević i sam poveo goste iz Laktaša ka pobjedi.

Iskusni plejmejker kreirao je svojim poenima seriju 8:0, kojom je slomljen organizovani "kontraudar" crveno-bijelih. Marko Gudurić je samo na momenat uzvratio, ali je i njemu u posljednjem minutu zadrhtala ruka, kao i u prvom poluvremenu raspucanom Marku Simonoviću (17 p, 5/11 za tri).

Zvezda se vratila iz Minhena sa još dvojicom povrijeđenih igrača, a očigledno i bez daha da zaokruži sedmicu i trećom pobjedom. Prednost je čuvala sa pola gasa, a kada se Igokea raspucala u završnici (29 poena za četvrtinu), nije imala spreman odgovor.

Zahvaljujući večerašnjem iznenađenju, Budućnost (8-2) ponovo je ostala sama na čelu "jadranske" tabele, dok je Zvezda trenutno na diobi druge pozicije sa Mega Leksom (7-3), sa mogućnošću da im se u nedjelju pridruži i Cedevita. Igokea je ovom pobjedom stigla do petog trijumfa u sezoni.

U hali "Pionir" večeras je bilo 3.200 navijača, koji su ovacijama dočekali povratnika Markusa Vilijamsa, u čijem je društvu kraj terena sjedio i povrijeđeni kvarter crveno-bijelih (Dangubić, Mitrović, Mekel i Lazić).

Vodeći meč pored te petorke, Radonjić je vratio u sastav i Stefana Nastića i pružio devetorici igrača dvocifreni broj minuta na terenu. Pri furioznom početku njegovog tima (18:4 u 6. minutu) i raspucanog poluvremena crveno-bijelih (9/15 za tri Zvezde do pauze), učinilo se da će trener domaćin izvući duplu korist iz večerašnje utakmice.

Međutim, Igokea je izašla iz svlačionice bez strogo isključenog Miloša Dimića (dvije tehničke greške) i odigrala poluvrijeme sezone!

Zaustavivši Zvezdine napade i koristeći njene promašaje (4/21 za tri u nastavku), "Igosi" su mic po mic stizali vođstvo, a potom i preuzeli kontrolu nad utakmicom.

Kvinsi Miler, najefikasniji u minhenskoj pobjedi, dugo je večeras namještao ruku, atraktivno zakucao, ali i konstantno promašivao sa distance (2/6 za dva, 1/6 za tri). Za to vrijeme, Radivojević (18 p), Ćapin (16) i Komatina (18) nalazili su ritam i pogađali u nizu.

Radivojevića sve do završnice nije služio šut, pa je dvocifren broj poena postigao prodorima. A, onda je postao precizan i spolja, pa trojkom sa osam metara, u 38. minutu, potpuno utišao Pionir.

Radonjić je pokušao da reaguje tajm-autom i da spriječi scenario iz poraza od Olimpije, ali reakcije njegovog tima nije bilo. Nikola Pešaković odgovorio je na Gudurićevu trojku, ispisao na semaforu 79:85 i minut prije kraja, pobjeda Aleksandrovčana sve se manje dovodila u pitanje.

Igokea je sjajnom partijom prekinula niz od dva poraza i iz večerašnje perspektive nevjerovatno zvuči podatak da je Zvezdu pobijedio tim koji je u prošlom kolu ubacio samo 54 poena protiv Krke.

Lukajićevi igrači šutirali su za dva poena sa 60 odsto preciznosti (21/35), za tri sa 38 (10/26) i to im je, uz čvrstu odbranu, baziranu na "skupljanju" i čuvanju reketa, donijelo pobjedu nad šampionom, koji će sljedeći meč odigrati u četvrtak, u Francuskoj, protiv Strazbura.

ZVEZDA: Rebić 8 (2/4 za tri), Tompson 9, Simanić, Tejić 2, Simonović 17 (5/11 za tri, 5 sk), Nastić, Gudurić 12 (4 as), Jović 12 (2/2 za tri, 6 as, 4 izg), Miler 9 (1/6 za tri, 10 sk), Cirbes 8, Štimac 4.

IGOKEA: Pašajlić, Dimić 11 (2/3 za tri), Ćapin 16 (2/6 za tri), Pešaković 9, Kesar 5, Komatina 18, Mikulić 3, Milošević 2, Radenović, Radivojević 18 (5 sk, 4 as), Talić i Todorović 5.

IZ MINUTA U MINUT:

Kraj utakmice - pobjeda Igokee!

40' 79:87 Zvezda promašuje tri uzastopna šuta za tri poena, Maik Cirbes pravi faul i Igokea ima otvoreni put ka pobjedi. Tajm-aut Dejan Radonjić minut prije kraja.

39' 79:85 Gudurić odgovara Radivojeviću: Pogađa trojku za minus pet. Međutim, Pešaković nastavlja niz Igosa van linije 6,75.

38' 72:80 Radivojević pogađa  trojku sa više od osam metara! Sam je napravio seriju 8:0!

38' 72:77 Kakav trenutak da Radivojević pogodi prvu trojku! Utišao je "Pionir" i vratio Igokei mirnije vođstvo.

36' 72:72 Izjednačenje u PIoniru! Trojke u nizu pogađaju Jović, pa Miler. Plejmejker Zvezde prekinuo je seriju gostiju 18:3! Tajm-aut Igokea.

35' 65:70 Maestralno dodavanje Radivojevića, za "plus 5" Igokee. Poentirao je Mikulić. Zvezdu je potpuno stao šut iz igre i trenutno nema raspoloženog igrača.

34' 65:67 Komatina koristi naivan faul Tejića i povećava vođstvo Aleksandrovčana na "plus 4", na koje Cirbes reaguje pogotkom sa slobodnog bacanja. Serija Igokee stala je na 13:0.

33' 63:65 Serija Igosa traje - 11:0! Ćapin je pogodio prvu trojku Aleksandrovčana u drugom poluvremenu. Radonjić vjeruje petorci Rebić, Gudurić, Simonović, Tejić i Cirbes.

32' 63:62 Igokea prilazi na samo posjed zaostatka i ima napad za izjednačenje, prvo na utakmici. Pešaković je pogodio poslije prodora, a Tejić promašio šut za tri. Ćapin pogađa za dva i primorava Radonjića da traži brzi tajm-aut. Serija gostiju 8:0.

- Kraj treće četvrtine, Igokea je dobila, rezultatom 17:15 - Igosi ostaju u utakmici odličnim procentom šuta za dva (16/28, 57 odsto).

30' 63:58 Radonjić ubacuje i Nastića, umjesto Vladimira Štimca. Prethodno je Vuk Radivojević još jednom poentirao poslije prodora, u kojima je jako precizan, za razliku od šuta spolja (0/6).

28' 63:54 Ćapin je preuzeo odgovornost u napadu Igokee. Na drugoj strani, Miler kreira napade Zvezde, ali danas ne može da pogodi sa distance. Razlika se nekoliko minuta kreće u rasponu od desetak poena. Simonović se vratio na parket.

25' 59:50 Miler diže halu! 0/4 je šutirao trojke, ali je sada zakucavanjem vratio loptu u obruč! Spektakularno, zaista. Nedugo potom, Rebić povećava vođstvo Zvezde još jednom trojkom (2/3).

24' 54:45 Lukajić ljut na Todorovića jer je dva puta dozvoliio Kvinsiju Mileru da mu pobjegne. Igor Kesar promašuje oba slobodna bacanja, pa se upisuje polaganjem, kojim je Zvezdina razlika opet jednocifrena.

22' 52:41 I Rajan Tompson namjestio je ruku, što je potvrdio još jednim pogodkom za tri. Na drugoj strani, Radivojević šutira za tri 0/6.

POLUVRIJEME - 48:41 -

Iako su uvodni minuti nagovijestili rutinsku pobjedu Zvezde, Igokea se trgla u drugoj četvrtini i u nekoliko navrata smanjila razliku na četiri poena. Maksimalna preednost crveno-bijelih bila je 14 poena, u 6. minutu.

Pogledajte foto galeriju iz "Pionira" i doček koji su navijači Zvezde priredili Markusu Vilijamsu.

-  Najefikasniji igrač Igokee Miloš Dimić (11 p, 2/3 za tri) isključen je u finišu poluvremena, zbog druge tehničke greške. Prvu je dobio zbog gurkanja sa SImonovićem, drugu zbog simuliranja faula Marka Gudurića, pri šutu za tri koji je pogodio. Poeni su mu priznati, ali mu je pokazan i izlaz iz hale.

Crveno-bijeli za tri šutiraju 9/15, Igokea 6/15.

- Simonović završava poluvrijeme još jednom, petom trojkom. To je njegov 17. poen. Posljednji napad imaće Igokea i četiri sekunde da uputi šut.

20' 45:41 Nastavlja Simonović (4. trojka), nastavlja i Komatina, koga visoki igrači Igokee ne uspijevaju da isprate u šutevima za tri. Pešaković ubacuje sa distance, gazeći crtu, 17 sekundi prije kraja. Tajm-aut Crvene zvezde.

19' 40:36 Dimić je pogodio trojku i dobio tehničku grešku, zbog mišljenja sudije da je simulirao prekršaj Gudurića. Trojka se priznaje, a Jović promašio slobodno bacanje. Sudija Siniša Herceg objasnio je da je Dimić treći put na ovoj utakmici pokušao da odglumi, dok su Radivojević i Ćapin ćaskali sa igračima Zvezde.

18' 38:33 Prvi tajm-aut traži i Dejan Radonjić, nakon trojke Aleksandra Ćapina. Za sada, u njegovom timu, najlošije šutira Zvezdin najbolji strijelac iz Minhena, Kvinsi Miler: 0/1 za dva, 0/3 za tri.

Oba tima zbirno su ubacila 11 trojki. Zvezda 7/17, Igokea 4/12.

17' 38:30 I Jović, ali i Komatina ubacuju trojke. Gosti šutiraju trojke 3/9. Potom je pogodio i Simonović, svoju treću (3/5).

15' 32:25 Simonović trojkom odbija još jedan napad Igokee. Štimac je potom napravio faul kojim je Zvezda ispunila bonus. Čak 13 puta šutirali su domaći za tri i pogodili pet puta.

12' 27:23 Igokea trojkom Todorovića prilazi na šest poena zaostatka, a potom je Milošević primakao na samo četiri razlike. Dimić i Simonović dobijaju obostranu tehničku zbog koškanja pod košem.

- Na startu druge dionice, Radonjić je izveo na teren jako visoku petorku: Rebić, Simonović, Miler, Simanić i Štimac.

- Kraj prve četvrtine, Zvezda vodi 27:18 -

Izvor: MN PRESS

10' 25:15 Dimić je ponovo precizan sa "crte", nakon što je Simonović ubacio svoju prvu trojku. Na terenu je prvi put i Kvinsi Miler.

8' 20:11 Najglasniji aplauz do sada. Rebić je istrčao kontru i dodao Cirbesu o parket, između nekoliko igrača Igokee. Nijemac je lako zakucao. Na drugoj strani, Radivojević smanjuje zaostatak svog tima na jednocifren broj.

- Zvezda je otvorila utakmicu šutom za dva 4/4 i 3/5 za tri. Rebić i Simonović promašili su trojke.

6' 18:4 Dimić pogađa prve poene iz igre gostiju. Gosti su ispunili bonus i baziraju odbranu na skupljanju pod košem. To je kaznio i Rebić, pogodivši trojku pod uglom od 45 stepeni, sa desne strane. U igru je ušao i Marko Simonović.

4' 11:2 Prve poene za Igokeu ubacio je Komatina, sa linije slobodnih bacanja. Potom je Tompson pogodio i svoj drugi šut igre, ovaj put za tri poena.

2' 8:0 Tek što je počelo, Zvezda je stekla značajno vođstvo. Gudurić je pogodio trojku iz ćoška, Tompson "dvojku" sa distance, pa je opet Gudurić bio precizan i to uz faul. Poslije 61 sekunde utakmice, Lukajić je tražio tajm-aut..

Startne petorke:

ZVEZDA: Jović, Tompson, GUdurić, Tejić, Cirbes.
IGOKEA: Dimić, Ćapin, Radivojević, Komatina, Kesar.

- Nastić je ljetos umalo zaigrao za Igokeu, ali je ipak promijenio pravac i otišao u Zvezdu. U međuvremenu, Igokea je otpustila Džordana Rajlija, svog novog Amerikanca, koji je bio pozitivan na amfetamin.

- Igokea za sobom ima dva uzastopna poraza (Cibona i Krka).

- Navijači su aplauzom pozdravili i još suspendovanog Markusa Vilijamsa, koji je sjeo kraj terena uz povrijeđeni kvarter Dangubić-Mitrović-Mekel-Lazić.

Najava utakmice:

Crvena zvezda Telekom (7-2) vraća se u halu "Pionir", na kraju sedmice u kojoj je ponovo zauzela prvo mjesto ABA lige i oživjela ambicije o plasmanu u Top 16 Evrolige

U goste joj stiže Igokea (4-5), na čelu sa trenerom Željkom Lukajićem i dvojicom njenih bivših igrača, ex kapitenom Vukom Radivojevićem i krilnim centrom Ivanom Radenovićem. U sastavu gostiju biće i Miloš Dimić, koji je u sezoni 2011/12 bio MVP Superlige u dresu FMP Železnika, ali nije zaigrao za Zvezdu, jer je odbio ponuđeni ugovor i otišao u Radnički iz Kragujevca.

Dejan Radonjić, trener šampiona Srbije i ABA lige, ostao je u Minhenu bez još jednog povrijeđenog dvojca, jer su se Luki Mitroviću i Nemanji Dangubiću pridružili i plejmejker Gal Mekel (skočni zglob) i Branko Lazić, koji je istegao primicač.

U takvoj situaciji, mjesto u rotaciji ponovo je dobio centar Stefan Nastić, koji je istrčao na zagrijavanje.

U najavi utakmice, Radonjić nije htio da otkrije da li će ovo biti posljednji meč Marka Simonovića pred navijačima Zvezde (jer mu uskoro ističe kratkoročni ugovor), ali je apelovao na pristalice da se uzdrže od zvižduka na račun bivšeg kapitena.

Ostanite uz MONDO i pratite meč u tekstualnom prenosu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC