• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Oprez protiv rasterećene Cibone

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde smatra da će njegov tim u 12. kolu ABA lige imati veoma težak zadatak. Zagrepčani najavljuju napad u Pioniru

 Dejan Radonjić pred meč Zvezda-Cibona Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda posle senzacionalne pobede nad Realom u Evroligi u ponedeljak će u 12. kolu regionalnog takmičenja ugostiti Cibonu.

Crveno-beli žele da nastave u istom ritmu, iako su svesni da im u goste dolazi tradicionalno neugodan rival.

Trener Dejan Radonjić ističe da su Zagrepčani posle lošeg starta sezone napravili određene izmene u timu i da napreduju.

"U goste nam dolazi klub sa izuzetno bogatom istorijom. Nakon osvajanja ABA lige ušao je u jednu fazu stabilizacije. Cibona je u ovu sezonu ušla sa timom koji očigledno nije mogao da odgovori željama i ambicijama. Ali, sada, u jedno totalno drugačijem ambijentu nam dolazi u Pionir. Napravljen je niz promena koje su pozitivno uticale na tim i podigle njegov kvalitet. Sada imaju tim koji sigurno može da odgovori na sve izazove u regionalnom tkmičenju. Da je u ovom sastavu počela sezonu, siguran sam da bi se Cibona sada borila za sam vrh. Tu su sada igrači iza kojih su velike karijere, kao i mladi sa velikim talentom".

Trener Zvezde poziva na oprez.

"Cibona će protiv nas biti rasterećena sa željom da iskoristi naš imperativ. Moramo da odgovorimo na obavezu koja je pred nama - da kvalitetnom odbranom, maksimalnom koncentracijom i ozbiljnim pristupom pokušamo da kontrolišemo situaciju. Cibona zaslužuje apsolutni respekt. Ne smemo da dozvolimo da njena rasterećenost i iskustvo dođu do izražaja. Mi smo ti koji moramo da nametnemo kvalitet, iako smo svesni da neće biti lako", naveo je Radonjić, čiji je tim u ABA ligi ove sezone ostvario osam pobeda.

Cibosi neće nastupiti u najjačem sastavu. Andrija Žižić neće igrati protiv Zvezde, dok su pod znakom pitanja i nastupi Ivice Zupca i Jasmina Hukića.

"Nakon dužeg vremena imamo pauzu između utakmica pet, šest dana, što nam daje priliku da treniramo intenzivnije u dobroj formi i raspoloženju dočekamo meč protiv Zvezde. Imamo određene probleme sa povredama, ali bez obzira na to, dobro će nam doći ovo vreme da se podignemo za nastavak takmičenja i pokušamo da ostvarimo neku pobedu. I Crvena zvezda već dugo ima probleme s sastavom i povredama, tako da ni u ona nije u idealnoj situaciji. Međutim u Evroligi imaju veliku šansu da izbore Top 16, ostvarili su važnu pobedu i sigurno nam neće neće biti lako da igramo u Pioniru pred njihovim navijačima", rekao je Slaven Rimac, trener Zagrepčana.

Cibona trenutno ima skor 4-7 i nalazi se u donjem delu tabele, ali uprkos skromnm učinku, Rimac smatra da njegov tim može da parira domaćinu.

"Mislim da nam ove mini pripremame i dva, tri ekstra treninga mogu pomoći da napravimo određeni pomak u našoj igri. Mi ćemo napasti Zvezdu tamo gde smatramo da je slaba, iako je to ekipa koja se može prilagoditi različitim stilovima igre, tako da moramo biti pametni i mnogo bolji u odbrani. Pre svega u tim defanzivnim duelima '1 na 1' kako bi nam bilo lakše", istakao je strateg Cibone.

Meč Crvena zvezda Telekom – Cibona na programu je u ponedeljak od 21 sat u Pioniru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC