• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobeda Zvezde, za vetar u leđa pred Top 16!

Autor mondo.rs

Stefan Jović i Marko Gudurić "pogurali" crveno-bele na gostovanju Tajfunu ka 13. pobedi u ABA ligi (73:63).

Duel dva šampiona - slovenačkog i srpskog - pripao je beogradskom timu.

Crvena zvezda Telekom pobedila je Tajfun u Celju i trijumfalno spustila zavesu na ovogodišnje obaveze u ABA ligi. Do kraja kalendarske 2015, pred njom će biti evroligaški izazov - gostovanje Efesu.

TAJFUN - ZVEZDA 63:73 (21:20, 14:19, 14:18, 14:16)

Ravnopravna borba viđena je večeras u Celju u prvom poluvremenu, dok je u nastavku Zvezda bila ta koja je kontrolisala situaciju i mirno trijumfovala.

Stefan Jović predvodio je ekipu sa 14 poena (6 as, 3 ukr) i uz Kvinsija Milera (7 p, 8 sk) predvodio crveno-bele do odmora u borbi sa čvrstim domaćinom. Nemanja Dangubić pogodio je pred pauzu uz zvuk sirene i ispisao na semaforu rezultat 35:39.

U drugom delu, Zvezda je dobila još dva heroja ove pobede. Marko Gudurić ubacio je 11 poena (3/6 za tri), uključujući jako važnu trojku pri rezultatu 47:47 u 27. minutu. Deset minuta kasnije, ubacio je i šut za tri uz faul, za maksimalno vođstvo Beograđana 71:55.

U tom trenutku, bilo je potpuno jasno ko će pobediti.

Tajfun se trudio, uložio napor, ali nije uspevao da se bori sa snažnijim centrima favorita, koji su potpunom kontrolom skoka omogućili saigračima veliku prednost pod obručima. Primera radi, slovenački tim sabrao je 18 defanzivnih skokova, a srpski 19 ofanzivnih! Vladimir Štimac uhvatio je čak osam!

Najefikasniji igrač domaćina bio je Domen Bratož, koji je ubacio 16 poena, u izostanku Tima Bolčine, jako važnog igrača Tajfuna.

U sledećem kolu ABA lige, Zvezda će 4. januara ugostiti Cedevitu u hali Pionir. To će biti i direktna borba za drugo mesto na tabeli, s obzirom na to da prvak Hrvatske trenutno ima pobedu više.

Tajfun: Sebić S. 2, Sebić M. 5, Debelak, Držić 2, Čebular, Zimic 10, Bratož 16, Klark 4, Ponjavić 14, Drobnjak, Bolčina 7, Parker 3.

Zvezda: Rebić 3, Tompson 2, Dangubić 4, Lazić 9, Simanić 2, Tejić, Simonović 4, Gudurić 11 (3/6 za tri), Jović 14, Miler 7 (8 sk), Cirbes 8, Štimac 9 (9 sk).

KRAJ UTAKMICE!

40' 63:73 Poslednje poene postiže Boriša Simanić, najmlađi igrač crveno-belih.

39' 59:71 Čak 15. timskim ofanzivnim skokom, Štimac je izborio još dva slobodna bacanja, ali ih nije iskoristio.

37' 55:71 I na ovoj utakmici Gudurić "izvlači" faul uz šut za tri poena. Četiri poena je postigao u jednom napadu. Maksimalno vođstvo Beograđana.

35' 54:66 Mirno protiče poslednja deonica, uz konstantno vođstvo gostiju. Na terenu je u ovim trenucima petorka Rebić, Jović, Gudurić, Simonović i Štimac. Rebić pogađa još jednu trojku, za "plus 12".

34' 52:63 Trojka Gudurića i još jedno polaganje Jovića, za dvocifreno vođstvo. Tajm-aut Tajfun.

32' 49:58 Serija Zvezde, za miran ulazak u poslednji kvartal. Štimac i Lazić odveli su crveno-bele na dosad maksimalno vođstvo, kreiravši seriju 8:0.

28' 49:50 Gudurić pogađa posle lošeg napada Crvene zvezde trojku, i to preko ruke! Zimić odgovara odličnom igrom pod košem... Na drugoj strani Štimac promašuje zicer.

26' 47:47 Zvezda u "kontra ritmu" nekoliko loših odluka u napadu, poput koraka Milera i neodlučnosti Lazića, pa Marko Gudurić ulazi u igru. Ponjavi' pogađa dva bacanja za izjednačenje.

25' 43:47 Stanko Sević promašuje za tri, a onda strpljivost Stefana Jovića i snalažljivost Vladimira Štimca vode na +6, ali vraća Ponjević na staru razliku od "plus četiri".

24' 40:45 Miler promašuje, ali neorganizovanost i dve uzastopno izgubljene lopte koriste Lazić i Simonović za lagana polaganja. Tajfun uzima tajmaut.

22' 40:41 Bolčina je pogodio trojku i približio Tajfun Crvenoj zvezdi, ali u napadu u kome je Tajfun mogao da dođe i do vođstva nema pogotka, ali Jović promašuje "ispod kapice", a potom on i Cirbes prave faulove. Zvezda je već "izašla" iz bonusa."

20' 35:39 Trojka Dangubića za kraj poluvremena. Domaćin ga je ponovo pustio da šutira, a on je to kaznio. Još jedna asistencija Jovića, peta na ovoj utakmici.

18' 33:36 Tajfun se vratio, Štimac promašio oba slobodna bacanja, a Jović bez gledanja dodao Simonoviću preko polovine terena u kontri. Atraktivna asistencija, za očuvanje vođstva "plus 3".

16' 30:34 Jović ne staje. Vezao je seriju Beograđana 8:0 i svojim 12. poenom primorao Tajfun na tajm-aut.

15' 30:31 U listu strelaca upisuje se i Rajan Tompson. Da li je ovo njegov poslednji meč u crveno-belom? Jović je već ubacio 10 poena. Zvezda je u seriji 6:0.

14' 30:26 Tajfun prilično precizno šutira sa distance u prvih 15 minuta. Džejkob Parker ubacio je četvrtu trojku za domaćina. Dejan Radonjić traži tajm-aut.

12' 25:24 Zavidan broj poena na startu meča. Kvinsi Miler u ovim trenucima nosi Zvezdine napade (sedam poena), dok domaćin pokazuje da je u stanju da se bori sa favoritom.

10' 21:20 Na kraju prve četvrtine, Tajfun je opet poveo, poenima Klarka. Pauza pred početak drugog kvartala. Na terenu je Zvezdina petorka: Rebić, Gudurić, Tompson, Miler i Cirbes.

8' 17:20 Domaćin šutira za tri bez promašaja (3/3), dok Miler pogađa prvi put van 6,75 za goste.

7' 14:17 Cirbes je raspoloženo počeo utakmicu. Dragiša Drobnjak faulirao ga je posle kontre, a Nemac pogodio oba slobodna bacanja. Šest ofanzivnih skokova gostiju na početku meča.

5' 14:13 Jović i Cirbes drže kliniku pik-en-rol igre, dok Bratož još jednom dovodi domaćina u vođstvo.

4' 11:11 Efikasan početak utakmice. Aleksandar Ponjavić "vezao" je sedam poena, dok Stefan Jović treći put lako prolazi na polaganje. Kompletna odbrana Tajfuna ispada u ovim momentima na prvom bloku.

2' 2:3 Prvi pogodak gostiju iz igre. Poentirao je Maik Cirbes, za prvo vođstvo Beograđana.

1' 2:0 Preve poene postižu domaći, sa linije za slobodna bacanja.

Startna petorka crveno-belih: Jović, Lazić, Dangubić, Miler i Cirbes.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC