• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Buka oko Gruje i Bogdana, pesma kralja Nikole I

Autor mondo.rs

Marko Grujić izazvao je ovacije navijača u "Pioniru", koji se spremaju da izvedu čuvenu pesmu koju je povodom Mojkovačke bitke napisao crnogorski kralj Nikola I.

Novi fudbaler Liverpula, koji je insistirao i izdejstvovao da ostane do leta u Crvenoj zvezdi, Marko Grujić, doživeo je ovacije kada je ušetao u uveliko pun "Pionir" na oko pola časa do početka meča sa Fenerbahčeom.

"Marko Grujić", zaorilo se halom, koja je aplauzima i povicima dočekala još nekoliko legendi crveno-bele sportske porodice, a zvižduci su – prema očekivanjima – bili sačuvani za jednog od najboljih košarkaša Partizana u poslednjoj deceniji, i duže, Bogdana Bogdanovića.

Naš reprezentativac pokušavao je tokom zagrevanja da pogodi trojke s pola terena, kao što mu je uspelo nedavno u turskom prvenstvu, za pobedu, uz zvuk sirene, a uspeo je iz trećeg pokušaja, uprkos tome što je bučno ometan.

U to vreme, najvatrenije pristalice, Delije, vežbale su reči za novu pesmu.

Izvor: MONDO



Novu, kada je navijačka kultura u pitanju, iako je to zapravo pesma koju je crnogorski kralj Nikola I napisao pre jednog veka, u čast čuvene pobede crnogorske vojske u Mojkovačkoj bici, u kojoj je višestruko brojčano nadmoćna vojska Austrougarske poražena, a srpskoj vojsci otvoren put za povlačenje preko Crne Gore i Albanije, sve do Krfa, odakle je godinu dana kasnije krenula ofanziva, probijen Solunski front i na kraju oslobođena Srbija.

Bila je to poslednja velika vojna operacija vojske Kraljevine Crne Gore, koja je potom ušla u sastav novoformirane Kraljevine Jugoslavije.

"Da nije bilo krvavog Božića na Mojkovcu, ne bi bilo ni Vaskrsa na Kajmakčalanu. Slava i hvala junacima sa Mojkovca 1916", parola je koju su istakle Delije.

POGLEDAJTE KAKO JE SVE IZGLEDALO!

Pre meča, dok su dve najveće tribine bile prekrivene zastavom Kraljevine Srbije i Kraljevine Crne Gore, intonirana je pesma "Onamo 'namo", a potom se iz grla navijača začulo nekoliko patriotskih pesama koje su podigle adrenalin ekipe na terenu.

Pratite UŽIVO utakmicu Crvena zvezda - Fenerbahče, naši reporteri su u dvorani i javljaće se sa najsvežijim vestima, zanimljivostima, fotkama, snimcima i izjavama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC