• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinzi za MONDO: Ne tražim loptu, već pobede

Autor mondo.rs

"Igrali smo svi zajedno i slavili kao tim", rekao je Amerikanac posle trijumfa nad Panatinaikosom. Posebno pohvalio Štimca.

 Kinzi o ulozi u KK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS


Teško je izdvojiti jednog heroja pobede Crvene zvezde Telekom nad Panatinaikosom u Atini. Ipak, ako bi neki igrači morali da budu istaknuti, Tarens Kinzi bi definitivno bio jedan od njih.

Poslednji novajlija koji je stigao među crveno-bele pokazao je i na velikoj sceni koliko je u stanju da pomogne ekipi. Kada su Stefan Jović i Maik Cirbes odmarali, zajedno sa Vladimirom Štimcem stvarao je velike probleme "zelenima" u njihovom reketu. Ogroman doprinos dao je i u ofanzivnom skoku, ali i na suprotnoj strani terena, u defanzivnim zadacima.

Popunio je Kinzi praktično sve kolone statistike i završio meč sa devet poena, šest skokova, četiri asistencije, jednom ukradenom loptom, uz dve izgubljene.

Posle meča, u razgovoru za MONDO, govorio je mirno.

"Pobeda kao i svaka druga. Uvek je dobro pobediti u ovakvim mečevima. Igrali smo jako dobro kao tim i to nam je donelo pobedu", rekao je Kinzi.

Iskusni Amerikanac bez potpitanja je nastavio o utakmici iz ugla svog uklapanja u ekipu.

"Imamo jako dobru grupu mladih igrača i još pokušavam da se naviknem na njih, jer sam tek stigao. Ako poštujete tim, tim će poštovati vas. A, ovaj tim je igrao dobro kada nisam bio tu".

Dok je ostatak tima slavio, Kinzi je objasnio sa kakvim stavom se uselio u svlačionicu Zvezde.

"Kad sam došao, postavljano je pitanje da li ću zahtevati i tražiti loptu sve vreme, čak i ako imam samopouzdanja i verujem u sebe. Ali, to nije slučaj. Pokušavam da dobijem poštovanje momaka i da im stavim do znanja da možemo da pobeđujemo zajedno i da pobeđujemo kao tim. Protiv Panatinaikosa je bila takva utakmica. Igrali smo svi zajedno i svi zajedno smo pobedili".

Izvor: MN PRESS

Amerikanac je izgledao jako dobro u oba pravca. Posebno se posle meča osvrnuo i na svoju saradnju sa Štimcem u dvorani OAKA.

"On je odradio odličan posao u toj pik-en-rol igri i znao sam da će ići do kraja ili će završiti ekstra pasom. Pričamo o tome na treninzima, o malim segmentima, o potrazi za dvojicom igrača na suprotnoj strani... On zaista radi jako naporno i veliki je radnik".

Pred crveno-belima je popodnevni povratak u Beograd, pa brzi početak pripreme meča protiv Metalca, zakazanog za ponedeljak uveče u hali Pionir. Potom na isti parket stiže Unikaha, u 4. kolu Top 16 faze.

"Tačno, ali prvo imamo obaveze u ABA ligi i hoćemo da se fokusiramo na to. Kad dođe Evroliga, bićemo spremni za to", dodao je Kinzi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC