• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dangubić pogađao, Miler rešio: Zvezda uz Cedevitu!

Autor mondo.rs

Metalac se borio u Pioniru, prišao u finišu na sedam poena zaostatka, ali je Miler sprečio nagoveštaj iznenađenja - 86:74. Crveno-beli ponovo na deobi drugog mesta.

 Dangubić pogađao, Miler rešio: Zvezda uz Cedevitu! Izvor: MN PRESS

Prošlog ponedeljka, Crvena zvezda Telekom prekinula je niz od tri uzastopna poraza. Ovog ponedeljka, ostvarila je treću uzastopnu pobedu.

Pred 2.500 gledalaca, u poslednjoj utakmici 20. kola ABA lige, ekipa Dejana Radonjića istrčala je na parket u dresovima fudbalera Zvezde, potom potvrdila ulogu favorita i izjednačila se na drugom mestu tabele sa Cedevitom, koja ima bolji međusobni skor.

Valjevci će sledeće kolo dočekati sa pobedom više od trija poslednjeplasiranih - Olimpije, Sutjeske i Tajfuna.

ZVEZDA - METALAC 86:74 (22:11, 19:17, 23:20, 22:26)

Radonjić je konstantno delio minutažu igračima, pružio šansu svima u ekipi, a oni su mu uzvraćali dobrom igrom, kontrolom rezultata, atraktivnim potezima i trojkama. Već u petom minutu stekli su dvocifrenu prednost i nisu je ispuštali do kraja.

Meč se kretao prema planu trenera Zvezde sve do završnice, kada su Valjevci za tri minuta sveli razliku od 19 poena na samo sedam... Đorđe Majstorović i Petar Rakićević nagovestili su u tim momentima buran finiš, pogocima i požrtvovanom igrom.

Međutim, šef struke crveno-belih okupio je u tom 38. minutu petorku Rebić, Kinzi, Dangubić, Simanić i Štimac, pozvao je na oprez i vratio na teren Kvinsija Milera umesto Simanića, najmlađeg u ekipi.

Amerikanac je odmah po ulasku prihvatio loptu, pogodio trojku, rešio pitanje pobednika i otklonio mogućnost da završnica bude neizvesna...

Valjevci su se trudili do poslednjeg napada, Majstorović je ubacio 23 poena, a Rakićević 13, ali su domaćini bez trzavica priveli meč kraju.

Najefikasniji u redovima šampiona bio je Nemanja Dangubić, koji je odigrao meč sezone i posle dobre role u Atini potvrdio da ulazi u pravu formu. Večeras je ubacio 17 poena, proveo najviše vremena na parketu (25 minuta), sakupio četiri skoka, tri ukradene lopte i dva pogotka za tri, koji je večeras bio najjače oružje branioca titule.

Igrači Zvezde završili su utakmicu sa 11 ubačenih trojki iz 21 pokušaja i praktično ceo meč odigrali sa više od 50 odsto pogodaka van 6,75, dodavši tome i 26 asistencija.

Uz Dangubića, dvocifren napadački učinak imali su i Marko Gudurić i Kvinsi Miler (obojica po 10 poena), a Tarens Kinzi nije bio daleko od dabl-dabl učinka, jer je ubacio devet poena i sakupio sedam asistencija.

Sa bodovima u džepu, od utorka ujutro crveno-beli se okreću pripremi za naredni evroligaški test - duelu protiv Unikahe u petak, na istom mestu.

Potom će, sledećeg ponedeljka, biti odigran večiti derbi.

ZVEZDA: Kinzi 9 (1/1 za tri, 7 as, 3 sk), Rebić 4, Dangubić 17 (2/5 za tri), Lazić 4, Simanić 3, Micić 4 (3 as, 5 izg), Simonović 6 (2/4 za tri), Gudurić 10 (2/2 za tri), Jović 4 (5 sk, 4 as), Miler 10 (2/2 za tri), Cirbes 7, Štimac 8 (5 sk).

METALAC: Kočović 6 (4 sk), Badovinac, Čampara, Kutlešić 9 (0/7 za tri), Janković 4, Majstorović 23 (4/6 za tri), Jevtović 6, Jošilo, Rakićević 13 (3/6 za tri, 8 sk), Bakić 9 (3/5 za tri, 5 as 8 izg), Todorović 4 (4 sk).

Na momente jako atraktivan duel obeležilo je nekoliko sjajnih zakucavanja, pogoci za tri poena na obe strane (Metalac ubacio 10 iz 27 pokušaja), kao i sjajna blokada Đorđa Majstorovića:

TABELA: Budućnost 18-2, Zvezda 15-5, Cedevita 15-5, Mega Leks 13-7, Cibona 9-11, Zadar 9-11, MZT 8-12, Igokea 8-12, Partizan 8-12, Krka 8-12, Metalac 8-12, Olimpija 7-13, Sutjeska 7-13, Tajfun 7-13.

Parovi 21. kola: Metalac - Budućnost (petak), MZT - Krka, Olimpija - Zadar (subota), Igokea - Cibona, Sutjeska - Mega Leks, Cedevita - Tajfun (nedelja), Partizan - Zvezda (ponedeljak)

 IZ MINUTA U MINUT:

- KRAJ UTAKMICE, POBEDA CRVENE ZVEZDE -

40' 86:72. Rebić za Gudurića, Gudurić za Štimca. Kutlešić posle ofanzivnog skoka. Sve je rešeno.

40' 84:70 Štimac ispravlja promašaj Dangubića, hvata ofanzivni skok i polaže loptu u obruč. Odmah posle, centar Zvezde biva fauliran i pogađa oba slobodna bacanja.

39' 80:70 Miler je ušao u igru i odmah pogodio trojku. Tajm-aut Vladimir Đokić, na kojem će Kočović dobiti instrukciju kako da vodi napad Valjevaca.

38' 77:70 Metalac se ovoliko nije približio od početka! Simanić je faulirao Rakićevića uz pogođeno polaganje. Mladi reprezentativac potom je pogodio i trojku! Na parketu je petorka domaćina: Rebić, Kinzi, Dangubić, Simanić i Štimac. Tajm-aut Dejan Radonjić.

37' 77:64 Đorđe Majstović ponovo ima efikasan meč protiv Zvezde. Upravo je pogodio trojku, koja je bila njegov 21. poen.  

35' 74:55 I posle pauze - još jedna trojka Zvezde (Simonović). Timski 10/18.

35' 71:55 Još jednom pogađa Dangubić. Ovaj put za tri. Prvi je strelac meča, sa 17 poena. Crveno-beli konstantno šutiraju za tri poena sa više od 50 odsto preciznosti. Sad su ubacili devetu iz 17. pokušaja.

34' 68:55 Bakić i Majstorović stigli su do zbirne cifre od šest pogođenih trojki, što je primoralo Dejana Radonjića da pozove minut odmora. Dangubić najčešće pogađa za domaćina. Tajm-aut Zvezda.

30' 64:48 U mirnom ritmu meč ulazi u poslednjih deset minuta. Radonjić i dalje rotira igrače, dok Rakićević sa dve trojke smanjuje njeno maksimalno vođstvo.

28' 56:36 Još jedna trojka Gudurića i deset njegovih poena. Maksimalna prednost. Zvezda šutira 7/13 za tri.

26' 52:34 Gudurić pogađa trojku - još jedna reakcija na tajm-aut Dejana Radonjića i ponovo je 18 razlike. Kutlešić ne uspeva da nađe ritam celu utakmicu. Za tri šutira 0/6 i upravo je izgubio loptu u napadu...

24' 47:34 Sudar Majstorovića i Jovića, posle kojeg Valjevac ostaje na zemlji. Ipak, brzo se podiže i pogađa trojku. Serija poena Valjevaca i smanjeno vođstvo domaćina.

22' 43:28 Kapiten Zvezde Branko Lazić otvara drugo poluvreme pogocima sa linije za slobodna bacanja. Faulirao ga je Majstorović, koji je brzo sakupio tri lične greške.

- Poluvreme, 41:28 -

Crveno-beli stekli su konkretnu prednost za manje od pet minuta i čuvali je bez problema do odlaska na odmor, uz neke jako lepe poteze. Za dva šutiraju 11/17, za tri 5/11 i već su sakupili isti broj skokova i asistencija - po 14.

Sa druge strane, Valjevci kombinuju odbrane i uglavnom ne nalaze rešenje za Zvezdinu defanzivu. Za dva šutiraju 7/17, a za tri 2/13 i imaju 11 izgubljenih lopti (Zvezda 10).

Strelci u oba tima:

ZVEZDA: Kinzi 9, Rebić 4, Dangubić 8, Lazić 2, Simanić 3, Micić 3, Gudurić 2, Jović 3, Miler 5, Cirbes 2.

METALAC: Kočović 2, Kutlešić 7, Majstorović 7, Jevtović 4, Bakić 6, Todorović 2.

20' 41:26 Trojke na obe strane, nekoliko lepih poteza i ubedljiva prednost domaćina. Dangubić je pogodio šut iz ćoška, van 6,75.

15' 34:16 Rebić atraktivno asistira Dangubiću, a on pod košem iznuđuje slobodna bacanja. Uživaju igrači Zvezde i takmiče se ko će lepše da zakuca... Sada je Majstorović zaustavio "tomahavk" zakucavanje Tarensa Kinzija.

14' 31:16 Glasni aplauzi igračima Zvezde najbolje govore kako igraju crveno-beli u ovim trenucima. Gudurić je asistirao Simaniću za još jedno atraktivno zakucavanje domaćina, dok razlika raste i raste. Najveća  je bila u 13. minutu (29:13). Metalac šutira za tri 0/7.

- Kraj prve četvrtine - Zvezda potpuno kontroliše rezultat i situaciju na terenu. Radonjić je u poslednjim trenucima četvrtine ubacio u igru i Nikolu Rebića, koji dobija jako malo prostora od dolaska Micića.

10' 22:11 Boriša Simanić večeras dobija šansu u ranoj fazi meča. Metalac igra zonu 1-3-1, pa 2-3...

8' 20:7 Još jedna trojka crveno-belih. Ubacio je Micić i to je četvrti pogodak crveno-belih van linije 6,75. U hali je 2.500 gledalaca.

5' 17:5 Dangubić sklanja Rakićevića i polaže za dvocifreno vođstvo (13:3). Tajm-aut Đokić, posle kojeg Kutlešić pogađa prvi šut gostiju iz igre, za tri. Crveno-beli odlično šutiraju na startu utakmice, 4/5 za dva i isto tako za tri poena.

3' 11:3 "Pionir" je na nogama. Kinzi "diže" Dangubića na alley-oop, što je Pančevac dočekao u visokom skoku. Sjajno zakucavanje. Metalac igra zonsku odbranu u ovim trenucima, što Kinzi kažnjava trećom Zvezdinom trojkom iz isto toliko šuteva.

1' 3:2 Prve poene na utakmici postiže Đorđe Majstorović, najbolji igrač Metalca. Odmah potom, Kinzi pogađa trojku.

Ko je propustio - igrači Zvezde istrčali su na zagrevanje u fudbalskim dresovima.

Na kraju 20. "jadranske" runde, u hali Pionir igra se srpski duel.

Crvena zvezda Telekom posle pobeda nad Olimpijom i Panatinaikosom igra protiv Metalca za povratak na deobu druge pozicije tabele sa Cedevitom.

Valjevci su stigli u hram košarke sa skorom 8-11 i željom da eventualnim iznenađenjem napravi veliki korak ka opstanku.

Startne petorke:

ZVEZDA: Jović, Kinzi, Dangubić Miler, Cirbes
METALAC: Rakićević, Bakić, Kutlešić, Majstorović, Janković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC