• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Danas bolji nego juče

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde ističe da je nad Unikahom ostvarena velika pobeda, ali da ne sme da se razmišlja dalje od Partizana.

 Dejan Radonjić oprezan pred Partizan Izvor: MN PRESS

"U svim takmičenjima smo u borbi - ništa više od toga", konstatovao je Dejan Radonjić posle neočekivano ubedljive pobede nad Unikahom (87:73), kojom je skor u Top 16 fazi Evrolige popravljen na 2-2.

Strateg Crvene zvezde svestan je da svaki trijumf u Evroligi povećava apetite navijača, ali kaže da u radu sa igračima pokušava da nametne drugačiji način razmišljanja.

"Raduje što nas je protiv Unikahe krasio duži period dobre igre. U jednom delu sezone nismo mogli da izgledamo tako, jer je to proces. Ubacivanje novih elemenata zahteva period adaptacije, rada, slaganja ekipe... Doživeli smo neke poraze koje sada možda ne bismo dozvolili", rekao je Radonjić.

"Siguran sam da ćemo nastaviti u ambijentu koji nam je potreban, svesni da svaka pobeda nosi neke nove elemente razmišljanja. Mi imamo dve pobede u Top 16 fazi, ali je prerano za neke konkretnije analize. U svim takmičenjima smo u borbi - ništa više od toga".

Crnogorski stručnjak čestitao je igračima i zahvalio se publici na "velikoj podršci" u petak uveče.

"Unikaha je u Evroligi pokazala puno. Počela je sjajno i Top 16, došla je ovde sa dosta iskustva i odličnim trenerom, dok smo mi i dalje u fazi rada i rasta kroz utakmice. Zadovoljan sam time što smo danas bolji nego što smo bili juče. Treba tako da nastavimo i dođemo do onoga što nam je najbitnije - borbe za trofeje, pre svega u ABA ligi".

Radonjić je primetio da dobra odbrana na početku utakmice nije valorizovana na pravi način zbog odličnog ofanzivnog skoka Unikahe, ali da je njegov tim uprkos tome rešio u svoju korist i prvu četvrtinu i, prilično ubedljivo, i prvo poluvreme (41:31).

"Unikaha je prišla u trećoj četvrtini, ali smo je u četvrtoj 'odbili' dobrom odbranom i pametnim napadom".

U ponedeljak je na programu drugi ovosezonski "večiti" derbi, a Dejan Radonjić je siguran da će njegov tim biti potpuno spreman za "velikog protivnika".

"Znamo šta znači Partizan. Igraćemo pred njihovim navijačima, sigurno će gledati da nam se suprotstave velikom borbenošću, a znamo i da se puno puta u derbijima dešavalo da ne presudi trenutni kvalitet. Želimo da iz tog meča izađemo sa nova dva boda, dalje od toga ne razmišljamo", jasan je trener Zvezde, kojoj narednog petka gostuje vrlo jaka Lokomotiva Kubanj, drugoplasirani tim Top 16 grupe.

"Raspored je težak i idemo od meča do meča. Ja sam apsolutno 'na zemlji'. Jako, jako čvrsto. Ako nastavimo ovako, siguran sam da ćemo biti dobri do kraja sezone".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC