• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinzi ima pik na Lokose, Jović traži: Ovako u ABA!

Autor mondo.rs

Pročitajte reakcije igrača Zvezde na pobedu nad Lokomotivom. Od Kinzijeve poruke Lokomotivi sa terena, do Jovićevih apela saigračima i navijačima.

 Crvena zvezda Lokomotiv Izvor: MN PRESS

"Lokomotiva dobro zna šta osećam prema njima, prema njihovoj ekipi, prema njihovim trenerima i rekao sam im da ću da ih 'ubijem' svaki put kada ih ponovo vidim", izjavio je Tarens Kinzi "Sport klubu" u petak, na parketu, posle pobede Zvezde nad Lokomotivom Kubanj.

Iako nije objasnio kako je izgradio takvo rivalstvo prema ruskom timu, zaista je dovoljno osvrnuti se bar na njegove dve partije protiv "Lokosa" u Srbiji, da bi se zaključilo da ga tim ruske železnice veoma inspiriše.

U januaru 2014, u pobedi Partizana nad Lokomotivom, Kinzi je u crno-belom ubacio 32 poena, uz indeks korisnosti 38. Dve godine kasnije, ovog petka, pogađao je jako važne šuteve u crveno-belom i bio jedan od najvažnijih igrača u trećoj "vezanoj" evroligaškoj pobedi Zvezde.

Završio je meč sa 19 poena i indeksom 21, a svlačionicu "Pionira" napustio je uz "blaži" osvrt na utakmicu.

"Nije bila laka pobeda, definitivno, jer smo u nekim prošlim mečevima gubili velika vođstva u poslednjoj četvrtini, što je delovalo poražavajuće na tim. Znali smo da ovi momci (igrači Lokomotive) mogu da se vrate i znali smo da Malkolm Dilejni može da postigne 20 poena za pet minuta, iako nije pogađao. Zadržali smo fokus i držali se plana za ovu utakmicu", rekao je Kinzi nakon meča.

Navedeni Plan Dejana Radonjića potpuno je uspeo.

Čvrstom odbranom Zvezde, Lokomotivi je presečena igra, a "ciljanjem" Malkolma Dilejnija, uz veliku pomoć "visokih" igrača, spoljna linija srpskog šampiona potpuno je obuzdala rusku artiljeriju.

Maik Cirbes i Kvinsi Miler za to vreme su pogađali u napadu, uz Kinzija ofanzivno izneli najveći teret i dodatno utabali put ka pobedi, koju je definitivno donela sjajna defanzivna igra domaćina.

I prošle večeri, kao i u svoja dva prethodna trijumfa u Top 16 fazi, Zvezda je bila bolja od rivala od početka do kraja. Ponovo je znala je da stekne, ali i da odbrani prednost.

"Odlično je što smo zadržali isti nivo igre. To je pokazalo našu fokusiranost. Jednostavno smo bili mentalno 'uključeni' od početka do kraja - možda i najkonkretnije od kada sam ovde", ocenio je Kinzi.

Upitan kolika je šansa za plasman crveno-belih u Top 8, dao je odgovor kao i svi njegovi saigrači.

"Imamo dobru šansu da pobedimo sledeću utakmicu u ABA ligi. Samo se na to fokusiramo trenutno, ne na Evroligu".

Miler: "Napredujemo kao tim, napreduje i moj srpski"

Izvor: MN PRESS

Utakmica u krcatom "Pioniru" ponovo je počela i bila završena pesmom Kvinsija Milera.

Drugi, mlađi Zvezdin Amerikanac, tokom intoniranja himne Evrolige nije kreo oduševljenje atmosferom. Ponovo se smejao i pevao sa navijačima sa sredine terena, dok su pesmom sa tribina nadglasavali zvuk sa razglasa.

"Volim navijače. Omiljeni su mi. Zaista ih volim. Učim i pomalo srpskog sa saigračima. Kad bude došao momenat da odem odlično ću govoriti. Znam sve pesme koje se puštaju sa razglasa pre nego što počnemo da igramo i sviđaju mi se. Čini mi se da je sve bolje i bolje u Pioniru, ne znam da li je to samo do mene i mog utiska", rekao je nasmejani Miler u svlačionici.

Dok mu je Malkolm Dilejni na Twitteru čestitao i uveravao ga da će se uskoro vratiti u NBA ligu, Miler je konstatovao da crveno-beli izgledaju bolje svakog dana.

"Napredujemo iz dana u dan i to se vidi i na treninzima. Protiv Lokomotive smo bili zaista jako dobro pripremljeni, nastupili smo kolektivno i ostvarili zaista timsku pobedu".

Najbolji strelac utakmice (24 p, indeks 25) osvrnuo se i na svoje slabe partije poslednjih nedelja. U odgovoru na pitanje o Top 8, usmerio je pažnju ka ponedeljku i novoj obavezi u regionalnoj ligi.

"Ne možeš igrati sjajno u svakoj utakmici. Znam da sam bio u seriji mečeva u kojima nisam igrao u dobrom ritmu, ali duga je sezona. Što se tiče plasmana u Top 8 - ko zna... Idemo kolektivno iz meča u meč. Neću reći da ćemo uzeti kartu za Top 8, ali neću reći ni da ne možemo to da uradimo. Idemo meč po meč", dodao je Kinzi.

Jović: "ABA ostaje prioritet"

Izvor: MN PRESS

Stefan Jović poslao je konkretniju poruku u vezi sa borbom za plasman među najboljih osam:

"Ako budemo igrali na ovom nivou, imamo apsolutno sva prava da se nadamo da to možemo da uradimo", rekao je kreator igre crveno-belih, koji je protiv Lokomotive jednom pogodio iz igre - zakucavši u poslednjem minutu, uz "eksploziju" dvorane.

"Ipak, moramo da idemo meč po meč. Moramo ovakve partije da prvenstveno pružamo u ABA ligi, jer je to naš prioritet u ovom trenutku. Tu moramo da napravimo iskorak. Ako u ABA ligi podbacimo, nema Evrolige sledeće godine i to je svima jasno", upozorio je.

Jović je i protiv Lokomotive bio konkretan u ispunjenju defanzivnih, kao i ofanzivnih obaveza, jer je završio utakmicu sa šest asistencija - najviše među svim igračima oba tima.

U svlačionici, posle utakmice, posebno je istakao da mu jako prija da igra u evroligaškom ambijentu.

"Razlika u tom pogledu između ABA lige i Evrolige je potpuno očigledna. Voleli bismo da i u ABA ligi bude bar približno ovako navijanje, da u glavi imaš non-stop sliku navijača koji te tera da igraš na najvišem nivou. Ne kažem da ne igramo tako, ali ovakve utakmice te dovode do psihičke i mentalne potrošnje i možda je to razlog što malo slabije igramo u domaćem takmičenju. Nijedan veliki uspeh se ne pravi bez navijača".

Koliko je teško spremiti se za ABA ligu posle evroligaškog napora?

"Dobro pitanje, jer sigurno da je velika potrošnja, pogotovo u Top 16 fazi. Ekipe koje su se plasirale u ovu rundu su dovoljno jake da svaka od tih njih može da ima ambicije za Top 8. Kad odigraš dve evroligaške utakmice kakve smo mi odigrali u 'Pioniru', one te dovedu i do velike potrošnje, ali kako je nama - tako je i ostalim ekipama. Mislim da smo se prilagodili, ali možda nam treba samo još malo da mentalno 'prelomimo' u glavi. Siguran sam da svako od nas vodi brigu o tome kako provodi vreme i kako se odmara, ali jednostavno, svako mora da napravi još i taj korak napred, kad je u pitanju psihologija", podvukao je Jović.

Pred crveno-belima je vikend bez utakmice, a potom će u ponedeljak završiti seriju od četiri uzastopna meča u "Pioniru".

Raspored Zvezdinih utakmica do Kupa Koraća u Nišu:

Zvezda - MZT, ponedeljak 1. II
Darušafaka - Zvezda, četvrtak, 4. II
Igokea - Zvezda, nedelja, 7. II
Zvezda - Cedevita, četvrtak, 11. II
Zvezda - Sutjeska, 14. II

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC