• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cirbes melje, Zvezda prati Cedevitu!

Autor mondo.rs

Branilac titule savladao MZT 92:79, uz sjajnu partiju nemačkog centra, koji je ubacio 28 poena, uključujući i šut za tri! Miler gripozan, Kinzi odmarao na klupi, Micić sakupio 12 asistencija.

 ABA liga Crvena zvezda - MZT 92:79 Izvor: MN PRESS

Laganim ritmom, uz sačuvanu energiju, Crvena zvezda Telekom mirno je ostvarila 16. ligaški trijumf ove sezone.

"Cirbes, Cirbes", skandirao je "Pionir" nekoliko sekundi nakon što je Nemac stavio tačku na utakmicu, pogodivši uz poslednji zvuk sirene i šut za tri! Kako je večeras igrao - ni taj pogodak nije bio preveliko iznenađenje, s obzirom na to da je uz Vasilija Micića (12 p, 12 as) bio apsolutni lider ekipe.

Sjajni centar ubacio je 28 poena, uz 11 skokova, uz samo tri promašaja iz igre (13/16) i indeks korisnosti 36! Na momente je to izgledalo kao da trenira protiv Skopljanaca... U trenucima kada je on bio na terenu, protivnik nije imao rešenje.

Kvinsi Miler nije igrao zbog povišene temperature, Tarens Kinzi presedeo je meč na klupi, ali za njihovim učešćem nije ni bilo potrebe. Ostatak ekipe Dejana Radonjića mirno je izašao na kraj sa gostima i osvrnuo se ka gostovanju Darušafaki, u 6. kolu Top 16 faze.

ZVEZDA - MZT 92:79 (29:18, 19:22, 30:13, 14:26)

Ovom pobedom, crveno-beli su se ponovo izjednačili sa Cedevitom na drugom mestu tabele, ali će se u preostala četiri kola nadati još jednom kiksu konkurenta, jer im prednost Zagrepčana u međusobnim duelima ne garantuje domaći teren u polufinalu plej-ofa ni u slučaju da pobedi sve do kraja.

"Imamo dovoljno vremena da budemo spremni za tu seriju", poručio je Radonjić dan pred meč protiv MZT-a i apelovao na ekipu da sebi ne dozvoli pad posle evroligaškog trijumfa.

Šta je tražio - to je i dobio.

Izvor: MN PRESS

Iako statistika često ne pruža pravi prikaz igre, brojke ipak jasno nagoveštavaju kako je Zvezda večeras nastupila: Crveno-beli pogodili su 37 šuteva iz igre i upisali 31 timsku asistenciju.

Uz to, branioci titule ni u jednom trenutku nisu dopustili braći Luković (Marko 17 p, Uroš 20) da dovedu MZT u šansu da iznenadi, iako je petorka domaćina Rebić, Micić, Dangubić, SImanić, Štimac u poslednjem kvartalu dopustila gostima da u rasterećenoj igri smanje maksimalni zaostatak (78:53) na "samo" 11 poena (82:71).

Tri minuta pre kraja, Radonjić je zatražio tajm-aut, vratio na parket Simonovića i Cirbesa što je sprečilo i nagoveštaj uzbudljive završnice. Cirbes je dobio posebne obacije, a aplauz je zaslužio i ostatak ekipe, pre svih Vasilije Micić, koji je već u prvoj četvrtini upisao osam asistencija.

Prijatno veče zvezdaša u "Pioniru" ulepšano je sa čak osam pogodaka domaćina za tri poena (8/13), a crveno-beli će ponovo zaigrati pred svojim navijačima u nedelju, 14. februara, protiv Sutjeske. U međuvremenu, posle puta u Tursku, čeka ih gostovanje Igokei u Laktašima.

ZVEZDA: Kinzi, Rebić 5, Dangubić 10, Lazić 10, Simanić, Micić 12 (12 as), Tejić 7 (4 sk), Simonović 3, Gudurić 5, Jović 4 (7 as), Cirbes 28 (11 sk), Štimac 8.

MZT: Protić 4, Ljubičić 5 (5 as), Markovski, Vasiljević, Mladenovski, Drenovac 10, Bunić 8, Stojanovski 7, Mijatović 8, M. Luković 17 (5 sk), U. Luković 20 (9 sk).

Izvor: MN PRESS

TABELA: Budućnost 20-2, Zvezda 16-6, Cedevita 16-6, Mega Leks 15-7, Cibona 10-12, Zadar 10-12, MZT 9-13, Olimpija 9-13, Igokea 9-13, Partizan 9-13, Krka 9-13, Metalac 8-14, Sutjeska 7-15, Tajfun 7-15.

Parovi 23. kola: Sutjeska - Krka, Metalac - Tajfun, Partizan - Zadar (subota), Igokea - Zvezda, Cibona - Mega Leks, Olimpija - Cedevita (nedelja), MZT - Budućnost (ponedeljak)

IZ MINUTA U MINUT:

Kraj utakmice, pobeda Zvezde 92:79!

40' 92:77 Konačan rezultat postavio je Maik Cirbes, pogodivši trojku uz zvuk sirene!

40' 89:77 Marko Luković pogađa za dva, pre prve trojke Nikole Rebića...

39' 84:71 Neobična scena u reketu MZT-a. Cirbes asistira za Rebića, koji pogađa o tablu, šutem s visokim lukom. Na drugoj strani, braća Luković kombinuju i održavaju kakvu-takvu nadu gostiju.

37' 82:71 Radonjić mora da reaguje. Skopljani su već ubacili 19 poena u ovoj deonici, dok su domaći upisali samo četiri. Uroš Luković poentirao je za "minus 11". Posle pauze, na teren su istrčali Cirbes umesto Štimca i Simonović, umesto Simanića.

36' 80:67 Serija gostiju dok se bliži kraj utakmice. Na parketu je petorka crveno-belih: Rebić, Micić, Dangubić, SImanić, Štimac.

35' 80:62 Pobednik je uveliko odlučen, pa se sada viđaju i poneke atrakcije. Drenovac je pogodio trojku sa osam metara, mlađi Luković atraktivno je pogodio o tablu... U međuvremenu, Simanić je promašio šut za tri.

33' 80:57 Posle dužeg vremena, Marko Luković ponovo pogađa. Odmah potom, na suprotnoj polovini poentira Štimac.

30' 78:53Kraj treće četvrtine - Dangubić trojkom stavlja tačku na sjajnu treću deonicu Crvene zvezde. Rešila je u svoju korist, ubacivši 30 poena. Pred poslednjih deset minuta, domaćin ima u svojim redovima četvoricu igrača sa dvocifrenim učinkom - Cirbesa 25, Micića 12 i Lazića i Dangubića sa po 10 poena.

30' 75:53 Gudurić pogađa petu Zvezdinu trojku iz sedam pokušaja. Odlična defanzivna četvrtina crveno-belih. MZT ima ogromne probleme.

28' 70:50 Cirbes još jednom zakucava... Već je postigao 25 poena i promašio samo dva leva polu-horoga za 22 i po minuta u igri. Dangubić je seo na klupu zbog tri lične greške, a Danilo Mijatović pogodio trojku za goste.

26' 66:44 Crveno-beli i dalje u višem stepenu prenosa! Ubacili su 16 poena za pet minuta drugog poluvremena i potpuno slomili otpor gostiju. I posle kontri i iz pozicionih napada Zvezda jednostavno melje protivnika.

24' 60:44 Lazić pogađa još jedan šut za tri i postavlja najubedljivije vođstvo crveno-belih. Odmah posle njega, pogađa i Dangubić posle kontre. Tajm-aut MZT.

23' 55:44 Cirbes nastavlja gde je stao u prvom poluvremenu, pogodivši i svoj osmi i devet šut. Odmah potom, Micić je iznudio još jedan nesportski faul gostiju. Nemac već ima dabl-dabl učinak, Miciću za takav učinak nedostaje jedna asistencija.

- 47:40 - poluvreme

Vasilije Micić (11 p, 8 as, 3 ukr) i Maik Cirbes (15 p, 8 sk) povukli su crveno-bele u prvoj četvrtini ka ekspresnoj dvocifrenoj razlici, koju je MZT u drugoj četvrtini u dva navrata smanjio na samo tri, čvršćom odbranom Uroša Lukovića (7 p) i poenima njegovog brata Marka (9 p), kao i Marka Ljubičića (5 p) i Duška Bunića (6 p).

Dejan Radonjić odmara na današnjoj utakmici Kvinsija Milera, koji nije ni na klupi, kao i Tarensa Kinzija, koji je u sastavu, ali jedini uz Nikolu Rebića nije zagrao.

Izvor: MN PRESS

Strelci u prvom poluvremenu:

ZVEZDA: Kinzi, Rebić, Dangubić 3, Lazić 5, Simanić, Micić 11 (8 as), Tejić 5, Simonović 1, Gudurić 2, Jović 2, Cirbes 15 (7/8 za dva, 8 sk), Štimac 4.

MZT: Protić 2, Ljubičić 5, Markovski, Vasiljević, Mladenovski, Drenovac 3, Bunić 6, Stojanovski 4, Mijatović 4, M. Luković 9, U. Luković 7.

- Odužio se kraj druge četvrtine... Simonoviću i Marku Lukoviću je zbog koškanja pri zagrađivanju skoka dosuđena obostraha tehnička, šest sekundi pre odlaska na odmor. I jedni i drugi imali su primedbe na rad sudija Boltauzera, Radomira Vojinovića i Jovanića.

20' 47:37 Dangubić pogađa treću trojku Zvezde iz četiri pokušaja. Odmah potom, Micić prodire pri pozicionom napadu, koristeći Cirbesov blok, i još jednom pogađa posle naskoka, a u sledećem napadu pogađa i četvrti put za dva. Njegovih 11 poena.

18' 40:34 Micić je istrčao kontru, naskočio, pogodio šut za dva i primorao goste da traže tajm-aut.

17' 38:34 Marko Luković pogodio je slobodno bacanje, Micić i Dangubić loše izveli loptu pod košem, pa se bacali po terenu i iznudili faul Drenovca. Gosti su imali napad za izjednačenje, pri rezultatu 37:34.

16' 36:32 Cirbes se vratio na parket i "vezao" sedmi šut bez promašaja. Nije bio uspešan tek pri osmom. Ipak, Uroš Luković je počeo i da poentira, pa je nakratko smanjio zaostatak Skopljanaca samo na jedan posed. Lazić potom pogađa trojku...

MZT-u je proradio napad "dva na dva", pa je za pet minuta igre u drugoj četvrtini ubacio samo dva poena manje nego u prvoj.

14' 31:26 Uroš Luković podigao je zid pred obručem MZT-a i blokadama zaustavlja crveno-bele. Na drugoj strani, njegovi saigrači Stojanovski i Mijatović primorali su pogocima Dejana Radonjića da traži tajm-aut. Serija gostiju 8:2.

13' 31:22 Mijatović i Stojanovski učinili su razliku jednocifrenom. Na drugoj strani, Zvezda za dva minuta druge četvrtine još nije pogodila iz igre, već je Štimac poentirao sa linije penala.

10' 29:18 Kraj prve četvrtine. Zvezda je oprezno i ozbiljno shvatila utakmicu i na čelu sa Cirbesom i Micićem značajno povela već u uvodnom kvartalu. MZT pogađa (M. Luković 7, Bunić 6), ali ne uspeva da nađe defanzivno rešenje, pogotovo za navedenu "osovinu" crveno-belih.

9' 25:14 Cirbes ne promašuje i odlazi na klupu sa 12 poena, dok je Micić takođe otišao na odmor, sa osam asistencija. Na terenu je petorka crveno-belih Jović, Gudurić, Simonović, Simanić, Štimac.

7' 21:10 Cirbes je već sakupio 10 poena, Micić sedam asistencija!

6' 15:8 Luković i Drenovac pogađaju uz faul i približavaju goste. Radonjić šalje na parket Borišu Simanića i Marka Gudurića. Micić je već sakupio pet asistencija.

5' 13:2 Upisao se i Cirbes, uoči prvog tajm-auta koji su zatražili gosti. U dvorani je oko 2.000 gledalaca. Nakon pauze, Nemac je "ugurao u koš" Uroša Lukovića uz faul i aplauz hale.

3' 7:2 Marko Luković postiže prvi pogodak za goste, posle duela Dangubićem pod košem.

1' 7:0  Prvi pogodak na meču postiže Marko Tejić. Ubacio je trojku za vođsto, pre polaganja Lazića posle kontre, nakon koje je Tejić još jednom pogodio.

- Utakmica je počela! 

- Pred prvo podbacivanje lopte, održan je minut ćutanja za Veska Pajovića, nedavno preminulog člana slavne generacije Zvezde, koja je 1974. osvojila Kup pobednika kupova.

Posle pobede nad Lokomotive Kubanj, uz svoju verovatno najbolju igru ove sezone, Crvena zvezda Telekom je pred novim izazovom-

U halu "Pionir" stigao je MZT Skoplje, na utakmicu kojom će biti završeno 22. kolo ABA lige i u kojem će tim Dejana Radonjića pokušati da ponovo uhvati korak za Cedevitom, u trci za drugo mesto i prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

Startna petorka Zvezde: Micić, Lazić, Dangubić, Tejić, Cirbes. U sastavu nije Kvinsi Miler.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC