• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trojke, zakucavanja, ubedljiva pobeda Zvezde!

Autor mondo.rs

Crveno-beli rutinski savladali Sutjesku i odigravši sjajno drugo poluvreme - 96:67 (40:36) napravili odličnu uvertiru za svoj nastup u Kupu Koraća.

Ništa drugačije nije se ni očekivalo!

Crvena zvezda Telekom opravdala je ulogu apsolutnog favorita u duelu sa gostima iz Nikšića i sjajnom timskom igrom ostvarila 18. "jadranski" trijumf ove sezone.

Završivši meč sa čak 27 timskih asistencija, ali i bez raskrvavljenog Nikole Rebića, koji je pretrpeo jak udarac u lice i odmah bio ušivan, tim Dejana Radonjića ostao je u aktivnoj trci za drugo mesto sa Cedevitom. Zagrepčani, koji imaju pobedu manje i meč manje, odigraće duel aktuelnog gola od 19.00 časova, protiv Metalca.

ZVEZDA - SUTJESKA 96:67 (18:15, 22:21, 28:15, 28:16)

Gosti iz Crne Gore držali su se jedno poluvremene. Posle pauze, za sve se pitao samo jedan tim.

Na čelu sa Maikom Cirbesom (21, 10 sk), Markom Simonovićem (16, 4/7 za tri) i Kvinsijem Milerom (11 p), crveno-beli "overili" su već upisane bodove i ostvarili pobedu koja je ipak imala svoju cenu.

Osim ušivanja Rebića u svlačionici, lekarski tim Zvezde imao je posla i oko Vasilija Micića, koji je napustio teren sa ledom na kolenu zbog nezgodno pretrpljenog udarca. Prethodno je tretiran i Tarens Kinzi, koji je igrao jako požrtvovano i u jednom bacanju na parket za loptu "odrao" šaku pa je kraj meča dočekao sa zavojem na ruci...

Tačno 2.858 navijača cenilo je takav trud crveno-belih. Dvorana je nekoliko puta ustajala sa stolica i na kraju utakmice pesmom ispratila svoje ljubimce u Niš, na završnicu Kupa Radivoja Koraća, gde će Radonjićev sastav još jednom braniti trofej.

Čast za Jeretina

Pred početak meča, tim menadžer Zvezde Nebojša Ilić uručio je crveno-beli dres Goranu Jeretinu, nekadašnjem plejmejkeru kluba sa Malog Kalemegdana.

Naspram sebe, šampion Srbije i ABA lige večeras je imao ekipu koja se uzdala u inspiraciju preciznog Nemanje Vranješa (23 p, 6/7 za tri), ali i koja nije imala rešenje za evroligašku odbranu favorita i raznovrstan napad.

U odsustvu povređenog Stefana Jovića, Nemanja Dangubić bio je prvi asistent crveno-belih, koji su ubacili osam šuteva za tri iz 21 pokušaja, uz "gomilu" lakih i atraktivnih zakucavanja nakon brzih kontri.

Jedino vođstvo Sutjeske (33:30, 18. minut) iniciralo je krajem drugog poluvremena ekspresnu seriju domaćina (10:0), koja je praktično nastavljana kroz čitavo drugo poluvreme. Dok je meč odmicao, Simonović je sve preciznije šutirao za tri, Cirbes je sve lakše dobijao bitke pod obručima, a Zvezda igrala sve čvršće, sa željom da do kraja napuni koš protivnika. To se i dogodilo.

Svi igrači Zvezde koji su bili u protokolu upisali su se u listu strelaca.

ZVEZDA: Kinzi 6 (7 sk, 5 as, 3 ukr), Rebić 7, Dangubić 9 (6 as), Lazić 4, Micić 8 (5 as, 3 ukr), Tejić 4, Simonović 16 (4/7 za tri), Gudurić 2 (4 as), Miler 11, Cirbes 21, Štimac 8.

SUTJESKA: Pavličević 1 (4 as), Ćalasan, Albijanić 4 (5 sk), Spasojević 16 (8 sk), Popović 4, Čvorović, Korać, Žižić, Pavić 4, Vranješ 23 (6/7 za tri), Raš 7, Šalić 8 (4 sk).

KRAJ, RUTINSKA POBEDA CRVENO-BELIH.

40' 96:67 Simonović stavlja tačku na utakmicu položivši loptu u koš posle kontre.

40' 94:67 Dangubić podiže najveću prednost crveno-belih... Tejić i Simonović ne pogađaju preko čuvara pod košem i to je po svemu sudeći razlika kojom će ovaj meč biti završen.

39' 91:67 Spasojević zakucavanjem završava verovatno najbolju akciju Sutjeske večeras. Štimac realizuje šestu asistenciju Dangubića.

37' 87:63 Gudurić postiže prve poene, sa liije penala. Lazić ubacuje osmu trojku crveno-belih, Simonović zakucava. Može li domaćin do "stotke"?

35' 80:56 Zabavni momenti u Pioniru. Štimac i Gudurić izborili su se za ofanzivni skok, lopta je brzo došla do Simonovića, koji je brzo šutirao za tri i pogodio četvrti put. Nedugo potom, zakucava i Štimac posle kontre.

32' 73:54 Ponovo Cirbes pogađa posle ofanzivnog skoka... Postigao je 21 poen, uz deset skokova. Na drugoj strani, Vranješ pogađa šestu trojku iz sedam pokušaja. Simonović zatim brzo vraća trojku.

30' 66:51 U poslednjem napadu u trećoj četvrtini, Gudurić gađa za tri i lopta izlazi iz obruča. Vreme je za četvrtu četvrtinu.

30' 66:51Žestok udarac je pretrpeo Rebić. Pavić ga je u padu "opalio" po licu i raskrvario ga. Micić se vraća na teren čim se obriše krvlju umrljan deo parketa pod košem domaćina.

28' 61:43 Micić pogađa trojku, pa pravi četvrtu ličnu grešku. Spasojević pogađa jednom sa crte...

25' 58:40 I još jednom Cirbes pogađa uz faul... Odlična odbrana crveno-belih u ovim momentima.

24' 55:40 Treći uzastopni posed Zvezde završava se košem uz faul. Miler je drugi put uzastopno tako pogodio i razbudio publiku. Tajm-aut Igor Jovović. Najveće vođstvo Zvezde, koje postavlja Cirbes poenima posle kontre.

22' 46:38 Cirbes i Miler svojim poenima "otvaraju" drugo poluvreme. Igra je često "iseckana" zvižducima sudija. Nemački centar unosi loptu u koš, uz faul Vukote Pavića kojim je Sutjeska ispunila bonus.

Najbolji igrač u redovima Zvezde je Tarens Kinzi, koji energijom predvodi ekipu. Postigao je šest poena, uz sedam skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte. Na drugoj strani, lider Nikšićana je Nemanja Vranješ, sa 12 poena.

20' 40:36 Trojka Nemanje Vranješa, na kraju prvog poluvremena. Pogodio je jako težak šut za tri uz zvuk sirene i tako prekinuo seriju crveno-belih.

20' 40:33 Jako brza serija Zvezde... Za oko minut i po postigla je još sedam poena, uključujući i trojku Nemanje Dangubića. Serija 10:0...

19' 33:33 Cirbes i Dangubić izjednačuju "sa crte". Đoko Šalić seo je na klupu gostiju posle 11 minuta u igri, zbog četvrte lične greške.

18' 30:33 Sutjeska vodi! Vranješ pogađa trojku uz faul Tejića, a potom realizuje i slobodjno bacanje. Radonjić reaguje slanjem na teren petorke Micić, Dangubić, Kinzi, Simonović i Cirbes. Radonjić traži tajm-aut posle dva loša i konfuzna napada svog tima.

16' 30:27 Simonović ne uspeva da "veže" i treću trojku, ali vođstvo domaćina održava Marko Tejić, poenima pre prvog tajm-auta u drugoj četvrtini.

14' 28:24 Čvršćom odbranom domaćina, Nikola Rebić dolazi do lakih poena posle kontri. Marko Simonović ubacuje prvu i drugu trojku crveno-belih, a Šalić u međuvremenu primiče Crnogorce na samo poen zaostatka (25:24).

10' 18:15 Dok su klupski lekari ukazivali pomoć Kinziju zbog ogrebotine, Sutjeska se mic po mic primicala i otišla na prvu pauzu između četvrtina sa samo tri poena zaostatka. Nekadašnji centar Partizana Đoko Đalić primakao je goste na "minus 3".

8' 18:11 Micić je srećom izbegao povredu, jer mu se ruka "zaglavila" među rukama protivnika. Tarens Kinzi igra jako požrtvovano i energijom pokreće ostatak tima. Zaradio je i ogrebotinu nakon što se Štimac "upisao".

6' 12:5 Rebić za Cirbesa, Nemac pogađa o tablu i donosi najveće vođstvo domaćinu. Igor Jovović poziva prvi tajm-aut na utakmici. Podsetimo, njegov tim je pretposlednji na tabeli, sa pobedom više od otpisanog Tajfuna i pobedom manje od Metalca.

4' 8:3 Četiri poena Milera, četiri poena Kinzija. Miran početak meča...

2' 4:3 Miler pogađa uz faul i promašuje dodatno bacanje. Na drugoj strani, Vranješ pogađa oba puta sa linije penala. U hali je oko 1.500 gledalaca.

Startne petorke:

ZVEZDA: Rebić, Dangubić, Kinzi, Miler i Cirbes.
SUTJESKA: Pavličević, Albijanić, Popović, Spasojević Vranješ

Dodelom dresa Goranu Jeretinu, nekadašnjem plejmejkeru Crvene zvezde, u hali Pionir najavljena je utakmica:

ZVEZDA - SUTJESKA

Ekipe Dejana Radonjića i Igora Jovovića sastaju se u poslednjem kolu ABA lige uoči početka Kupa Radivoja Koraća. Crveno-beli su večeras apsolutni favoriti i pokušaće da trijumfom ostanu u trci sa Cedevitom za drugo mesto.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC