• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizan s pola snage razbio Bosnu

Bosna lagano poražena od Partizana 72:58, u 6. kolu NLB Lige. Grobari skandirali "Uzmi Dule FK Partizan" i "Igrajte fudbal".

 NLB: Partizan s pola snage razbio Bosnu Izvor: MONDO

Šampion NLB Lige, beogradski Partizan lagano ulazi u pravu formu. Crno-bijeli su protiv sarajevske Bosne, bez mnogo problema, ostvarili treći trijumf u regionalnom takmičenju - 72:58 (45:28).

Poslije još jedne velike borbe u Evroligi i prve pobjede (protiv Orleana u četvrtak), crno-bijeli su protiv Bosne štedili snagu i igrali su sasvim dovoljno da ne dozvole rivalu čak ni da se ponada nekom povoljnijem rezultatu.

Od početka meča, koji je posmatralo oko 2.000 ljudi, Partizan je vodio i nijednog sekunda poraz studenata se nije dovodio u pitanje. Već poslije uvodnih minuta bilo je 6:0, zatim 12:6, a onda je Branislav Đekić postigao svoju prvu "trojku" za 15:6.

Trener Bosne Vlada Vukoičić probao je tajm-autom da razdrma stegnutu ekipu, ali su crno-bijeli lako nalazili put do koša gostiju i gotovo sve napade u prvom poluvremenu rješavali već poslije desetak sekundi.

Duško Vujošević je često mijenjao ekipu, a u jednom trenutku su uz Aleksa Marića i Lestera Mekejleba u petorci bili i klinci - Đekić, Lučić i Mitrović.

U 18. minutu petorka Partizana odigrala je za dušu navijača. Jan Veseli je presjekao loptu gostiju, dodao do Stefana Sinoveca ispod obruča Sarajlija, on je vraća do Lorensa Robertsa koji zakucava za 39:23.

U laganom ritmu, Partizan je odigrao cijelu treću četvrtinu. Serijom od 14:5, crno bijeli otklanjaju sve dileme (ako ih je i bilo) oko pobjednika i taj kvartal utakmice završen je vođstvom domaćina 53:39.

Posljednju dionicu Aleksandar Rašić otvara "trojkom", a Vujošević ponovo daje veću minutažu poletarcima...

Zadovoljna publika počela je tada da skandira krilaticu koja je smišljena na fudbalskom meču Lige Evrope između Partizana i Briža: "Uzmi Dule FK Partizan", a onda i još jednu duhovitu poruku: "Igrajte fudbal!".

Kod Partizana su se svi upisali u strijelce (najefikasniji Aleks Marić sa 16 i Mekejleb sa 13 poena) osim Dušana Kecmana koji je igrao samo četiri minuta, Vladimira Lučića i Strahinje Miloševića.

U vicešampionu BiH izdvojio se Goran Bajić sa 19 koševa, a solidni su bili i Suad Šehović sa 12, te Seid Hajrić sa pogotkom manje.

Izvještaje sa ostalih mečeva 6. kola pročitajte OVDJE

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC