• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRVENO-BELI: Ovako s Partizanom ne može

Autor mondo.rs

Partizan je pobedio Zvezdu sličnim receptom kao i u prethodnom derbiju i zakazao joj put za Beograd pre finala. "Moramo sa njima čvršće i jače", bila je jedna od poruka iz svlačionice crveno-belih.

"Boli, baš boli...", rekao je pred novinarima posle poraza u derbiju Marko Simonović.

Na mestu gde je Zvezda prošle godine najavila najuspešniji finiš sezone u klupskoj istoriji, ovog februara oprostila se od trofeja Kupa Koraća, koji je bio u njenom vlasništvu od 2013...

Partizan je u subotu ponovo bio bolji od nje, kao i u prethodnom derbiju.

Ekipa Aleksandra Džikića još jednom je imala recept za borbu protiv favorizovanog rivala, pribila ga uz zid već na početku utakmice i do kraja kontrolisala rezultat.

 "Čestitam Partizanu na pobedi. Što se tiče same utakmice, nervoza je bila prisutna sa naše strane i kad smo uspeli da se približimo oni su opet ostvarili skokove u napadu i došli do lakih poena. Nismo uspeli da iskoristimo svoje šanse i presudili su njihovi ofanzivni skokovi", rekao je posle meča kapiten Zvezde Branko Lazić.

Upitan za periode velike tenzije i burnih reakcija na sudijske odluke, kratko je odgovorio:

"Neću da komentarišem suđenje, ni da tražim alibi. Bili su bolji i to je to".

Njegov saigrač Marko Simonović označio je skokove u napadu kao ključni element uspeha Partizana.

"Definitivno je to prelomilo. Svaki put kad smo se vraćali uzimali su skokove u napadu, poentirali i to im je davalo samopouzdanje. Možda nam je ovo i najslabija utakmica. Teško je, baš teško. Dosta energije ulažemo, treniramo, putujemo, onda dođe borba za trofej i..."

Odmah posle povratka u Beograd, crveno-beli okreću se borbi za plasman među najboljih osam u Evropi. U sledećoj rundi, u Vršcu, naredne nedelje imaće jako važan meč protiv Efesa, u kojem bi se pobedom učvrstili na Top 8 koloseku.

"Neke stvari moramo da promenimo, definitivno. Ovako više ne ide. Govorio sam da je teže odbraniti trofej nego ga napasti i osvojiti. Bili su motivisani i mi smo. Generalno se ove sezone dobro nosimo sa pritiskom, ali možda smo se zadesili i u nekom blagom padu forme...", dodao je jedan od najiskusnijih igrača Zvezde.

U odsustvu povređenog Stefana Jovića, Vasilije Micić praktično je sam organizovao igru crveno-belih kroz celu utakmicu.

"Izgubili smo od ekipe koja nas je zasluženo pobedila. Bili su bolji u svim segmentima, mi smo igrali uplašeno i nedovoljno motivisano. Presudni momenat je bio skok u napadu. Moramo da se okrenemo i da dobijemo narednu utakmicu... Večeras su jednostavno igrali smirenije i pametnije, kao i u prethodnom meču. Koristili su svoje adute, a i mi smo trebali da koristimo svoje", rekao je Micić.

Upitan koje će zaključke izvući iz ovog poraza, Micić je odgovorio: "Ima još dosta da se igra".

"Treba da izvučemo pouke i da naučimo lekcije. Protiv ovakve ekipe kao što je Partizan trebalo bi da odigramo čvršće i jače. Lično, dao sam sve od sebe, verujem da su svi u ekipi imali taj pristup, ali oni su imali momente kada su pogađali šuteve u poslednjim trenucima napada, koje mi nismo uspevali da odbranimo. Vilson je imao izvanrednu rolu. Mislim da moramo da ga sačuvamo bolje na sledećoj utakmici", objasnio je Micić kako bi trebalo igrati protiv crno-belih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC