• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pripreme traju: "Pozorište" postaje Zvezdin Pionir

Autor mondo.rs

Na mestu gde je 2010. Hemofarm stao pred predvorjem Evrolige, crveno-beli će u petak igrati jedan od najvažnijih mečeva u Top 16 fazi.

 Pripreme traju: "Pozorište" postaje Zvezdin Pionir Izvor: MN PRESS

"Želimo da u našem pozorištu napravimo veliki podvig", rekao je krajem septembra 2010, Milan Mačvan, najavljujući revanš kvalifikacija za Evroligu, u kojima je njegov Hemofarm bio na tri meča od elitnog takmičenja.

Rival Vrščanima bila je Alba, koja je u uobičajenoj tišini "Milenijuma" bolno razbudila domaćina, na sekund do ostvarenja sna. Hemofarm je pobedio nedovoljnih pet poena razlike, a trojku odluke za goste postigao je u poslednjim trenucima Džulijus Dženkins, sadašnji igrač Budućnosti.

Šest godina kasnije, Evroliga stiže u "Milenijum". Dovodi je Crvena zvezda Telekom, prinudno iseljena iz Beograda, koja će u Vršcu odigrati jedan od najvažnijih mečeva u borbi za plasman u Top 8.

S obzirom na to da je već 2011. kulminirao težak pad naredne godine ugašenog Hemofarma, u Vršcu u međuvremenu nisu igrani ni približno važni međunarodni mečevi. Takav splet okolnosti ovih dana primorava Zvezdine domaćine i sam klub na dodatni napor da ispune tehničke uslove Evrolige.

Crveno-beli stoga u dvoranu kapaciteta 5.000 mesta prebacuju iz "Pionira" neophodne merače vremena sa decimalama, kao i narandžaste trake na tablama. Kapacitet hale ostaće isti, a do utorka uveče oko 2.000 vlasnika sezonskih karata crveno-belih razmenilo svoje godišnje ulaznice dnevnim kartama.

Izvor: MN PRESS

Posle jako lošeg nastupa u polufinalu Kupa, još jednog, bolnijeg poraza od Partizana i oproštaja od "Žućkove levice" posle tri godine, crveno-beli usmerili su od ponedeljka punu pažnju ka jednom od mečeva sezone.

Značaj duela Zvezde i Efesa najkonkretnije se ogleda na tabeli Grupe E, na kojoj crveno-beli zauzimaju treće mesto, sa skorom 4-3, dok je Efes peti, sa 3-4. Prethodni duel Radonjićevog i Ivkovićevog tima odigran je u poslednjim danima 2015. i Efes je pobedio 85:84, košem Darija Šarića u poslednjim trenucima.

Stoga, jasno je da bi trijumf od bar dva poena razlike pružio u petak crveno-belima dve pobede više u odnosu na Efes, a de facto tri, zbog odnosa u međusobnom skoru.

Da bi to bilo moguće, Zvezda će morati da se uspravi i da odigra drastično bolje i motivisanije nego u Nišu. U napadu na petu pobedu u Top 16 fazi, po svemu sudeći, mogla bi da računa i na prvog plejmejkera Stefana Jovića, koji se u ponedeljak vratio treninzima nakon što je zbog povrede trbušnog mišića propustio turnir u svom rodnom gradu.

Crveno-beli putuju u Vršac u sredu, Efes stiže u Beograd u četvrtak uveče. U "Milenijumu" će zaigrati u petak, od 20.00 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC