• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: "Zmajčeki" sjajni u predgrađu

Košarkaši FMP Železnika nisu uspjeli da iznenade evroligaški sastav Olimpije.

 NLB: "Zmajčeki" sjajni u predgrađu Izvor: MONDO

Prvak Slovenije stigao je u beogradsko predgrađe poslije poraza od španske Kahe Laboral na domaćem parketu, ali ga to nije omelo da u drugom poluvremenu iskaže sav svoj kvalitet.

Olimpija je poslije minimalne prednosti na poluvremenu slavila sigurnu pobjedu nad sastavom Vlada Đurovića - 79:63 (26:24, 17:18, 25:11, 11:14).

Reprezentativac Slovenije sa NBA iskustvom, Uroš Slokar, bio je najefikasniji sa 20 poena.

Metju Volš dodao je 19 poena, šest skokova i pet ukradenih lopti, Sani Bećirović postigao je 18 poena, a Vladimir Golubović uhvatio deset lopti pod obručima i podijelio tri "banane".

Kod FMP-a su se izdvojili Nemanja Protić sa 14, Predrag Samardžiski sa 12 i Andreja Milutinović sa 11.

"Srebrni" Miroslav Raduljica (četiri poena, tri skoka, pet grešaka) izgubio je bitku sa centrima Olimpije, a nije se naigrao ni Dragan Labović (2p, 5sk).

Ljubljančani su vodili 24:14 već u sedmom minutu, FMP je u drugoj četvrtini imao "plus četiri", ali se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 42:43.

Olimpija je otvorila treću dionicu serijom od 9:0 (trojke Đorđevića, Volša i Slokara za 42:52) i "panteri" više nisu mogli da ugroze prednost gostiju, koja je nekoliko minuta kasnije narasla do maksimalnih 19 poena.

Vlade Đurović ocijenio je da je njegova ekipa zasluženo izgubila.

"Olimpija je jedan od dva najbolja tima u ligi, a nažalost, protiv nas su odigrali najbolji meč ove sezone. Moram da priznam, očekivao sam više od svog tima, koji jeste najmlađi u ligi, ali to samo znači da moraju da se bore sa više entuzijazma i energije".

Jedini reprezentativac ekipe iz Železnika, Miroslav Raduljica, imao je grip, pa je prije meča bio na infuziji.

"Nažalost i centri su nam podbacili. Dragan Labović je potpuno nespreman i van kondicije, ali ja duboko vjerujem u tog igrača. Nedostajali su nam njegovi i poeni Raduljice", naveo je Đurović.

Strateg Olimpije Jure Zdovc smatra da je utakmicu odlučila dobra odbrana njegove ekipe.

"Ispunili smo naš prvi zadatak, nismo dozvolili protivniku da se raspuca za tri poena, kontrolisali smo i skok. Da nije bilo glupih grešaka, stekli bismo veću prednost još u prvom poluvremenu", rekao je Zdovc.

IZVJEŠTAJE sa subotnjih utakmica pročitajte OVDJE.

TABELA: Cibona 6-0, Zagreb 5-1, Olimpija 4-2, Partizan (-1) 3-2, Budućnost, Zadar, Široki, Cedevita i Radnički po 3-3, FMP Železnik (-1) 2-3, Hemofarm i Helios po 2-4, Crvena zvezda i Bosna po 1-5.

PAROVI SEDMOG KOLA (14. i 15. novembra): Crvena zvezda - Široki, Hemofarm - FMP, Olimpija - Radnički, Bosna - Cibona, Zagreb - Cedevita, Zadar - Helios, Budućnost - Partizan.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC