• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić pred Efes: Biće opet dobra reakcija!

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde veruje da će posle razočaranja gubitkom Kupa, ekipa u petak biti na visokom nivou.

 Dejan Radonjić o Zvezda - Efes Izvor: MN PRESS

U Crvenoj zvezdi su od subote uveče svesni da neće ponoviti "žetvu" trofeja iz prethodne sezone, kada su osvojili Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i domaće prvenstvo.

Broj takmičenja u kojima crveno-beli jurišaju na tron sveden je na dva, ali zato u Evroligi mogu da odu dalje nego što je proletos stigao tim predvođen Marjanovićem, Vilijamsom i Kalinićem.

Zvezda na polovini Top 16 faze ima skor 4-3 i deli treću i četvrtu poziciju sa Panatinaikosom, dok je njen naredni rival, Anadolu Efes (3-4), na petom mestu E grupe.

"Pred nama je još sedam utakmica, prva u nizu protiv Efesa, predvođenog jednim od najboljih evropskih i svetskih trenera, maltene na svim pozicijama sa ogromnim kvalitetom".

"Biće potrebno da odigramo jako dobro da bismo napravili podvig. Prvi duel u Istanbulu smo upravo tako odigrali oko 30 minuta, ali na kraju nismo priredili iznenađenje", osvrnuo se Dejan Radonjić i na poraz rezultatom 85:84 u dvorani Abdi Ipekči.

On je podsetio da ni Efes u kup takmičenju prošle sedmice nije odigrao u skladu sa svojim željama i ambicijama.

"I oni i mi izlazimo iz Kupa sa lošijim rezultatom nego što smo se nadali. Naša reakcija mora da bude kvalitetna, da odigramo izuzetno dobro, da smanjimo kvalitet Ertela, Tajusa, Brauna... Velikog broja sjajnih i dokazanih igrača".

MITROVIĆ USKORO

Upitan kada se očekuje povratak u tim kapitena Luke Mitrovića, Radonjić je rekao da je on u oporavku od povrede napravio "značajan pomak". "Ostaje da se napravi dogovor kada bi mogao da počne da trenira uz kontakt. Mislim da bi to trebalo da se desi narednih dana. Deo treninga već radi sa ekipom".

Zvezdina ekspedicija već u sredu popodne će biti u Vršcu, koji će usled zauzetosti Pionira i Kombank Arene poslužiti kao "rezervni" domaći teren.

"Zahvaljujemo se Vrščanima na gostoprimstvu i pokušaćemo da se u par dana adaptiramo na halu Milenijum. Situacija je takva kakva je. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, zajedno sa navijačima, koji će uraditi sve što je potrebno da na parketu budemo bolji nego što jesmo i da izbacimo iz sebe poslednji atom snage".

Radonjić je dodao da je stanje u ekipi bolje nego pre Niša i da je Stefan Jović posle 10 dana pauze počeo da trenira sa ekipom.

Prethodnih dana je u delu medija, nakon poraza od Partizana, bilo spekulacija o personalnim promenama, uključujući šefa stručnog štaba, pa se postavlja pitanje da li je pritisak pred 8. kolo Top 16 faze veći nego pre?

"Jasno je da u Nišu nismo ostvarili željeni rezultat", počeo je Radonjić.

"Ali, imali smo i pre ovoga situacije kada smo posle poraza ulazili u mečeve sa pojačanim osećajem da bi trebalo da pružimo bolje izdanje. Pritisak je uvek pritisak i tu razlike nema. Već smo u sličnim situacijama reagovali jako dobro i to protiv ekipa jačih od nas".

Da li je ekipi bio potreban poseban prilaz posle neočekivano slabe partije u derbiju?

"I sportski je i ljudski da ne budemo zadovoljni posle ovog rezultata. Uradili smo sve da ekipa danas ode u Vršac i da se pripremi da odigra dobro protiv Efesa. Ponavljam, već smo ove sezone u dosta teškim situacijama pokazivali sjajnu reakciju. Imamo veliki motiv da se pokažemo u petak, uz napomenu da će i posle ove utakmice imati još dosta da se igra, ne samo u Top 16 fazi".

Zvezdi će u poslednjih šest kola ostati još samo dva meča kod kuće (Panatinaikos, Darušafaka) i četiri u gostima (Fenerbahče, Unikaha, Lokomotiva, Cedevita), što dodatno ukazuje na važnost bodova iz predstojećih 40 minuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC