• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Da li sad smenjuju trenere Efesa i Barse?

Autor mondo.rs

Prvi čovek crveno-belih stao iza trenera. Poruka o budžetu: "Videćemo ko je državni projekat". Promena termina ABA plej-ofa je realnost, a regionalno takmičenje "potreba, ali ne po svaku cenu".

 Nebojsa-Covic-podrzao-Radonjica. Izvor: MN PRESS

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić ima punu podršku kluba posle poraza od Partizana i eliminacije u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, poručio je Nebojša Čović.

Pojavivši se na konferenciji pred put ekipe u Vršac, na utakmicu Top 16 faze Evrolige protiv Efesa, prvi čovek šampiona Srbije i ABA lige poslao je jasnu poruku:

"Radonjić je trener Zvezde pod ugovorom, teramo dalje...".

"Nije sport samo pobeda. Znam da niko ne voli da gubi. Izuzetno je teško bilo i navijačima i svima posle Kupa. Kad tu emociju na prvu loptu pomerite i kad počnete da trezveno razmišljate, sigurno možete da dođete do toga da je najteže bilo treneru i stručnom štabu i igračima. Ne mogu da kažem da je neko tamo uradio nešto namerno i zlonamerno. Tačno je da je to bila jedna od naših najlošijih utakmica ove sezone i jasno je da je svima pala teško".

U osvrtu na pisanja medija kojim se dovodi u pitanje Radonjićev status posle neuspeha u Nišu, Čović je poručio da nije tačno da je mesto šefa struke ugroženo.

"Jedino je tačno da smo izgubili od Partizana. Sve ostalo... Pravo da vam kažem, razumem osetljivost javnosti i očekivanja, a i naša su očekivanja bila da osvojimo Kup, ali nisam primetio da se u Istanbulu priča o smeni Dude Ivkovića pošto je Efes ispao u četvrtfinalu Kupa. Nisam primetio ni da se u Barseloni priča o smeni trenera, u Bambergu...", dodao je predsednik Zvezde.

Uz ocenu da nije lako igrati paralelno domaća takmičenja sa Evroligom, Čović je podsetio na klubove koji su izdržali samo godinu u društvu najjačih. Uz to, poručio je da je uložen veliki trud da se ekipa oporavi od nastupa na Kupu i da u što boljem raspoloženju ode u Vršac.

"Ekipa je oporavljena posle Kupa i nastavili smo da se spremamo za važne utakmice. Nažalost, igramo je u Vršcu i nismo imali nijednu alternativu u Beogradu. Tu ne postoji nijedna greška kada je uprava Zvezde u pitanju".

Uz obrazloženje da je Zvezda pokušala da ugosti Efes u Hali sportova "Ranko Žeravica", koja je zauzeta, kao i da dvorana u Železniku ne ispunjava standarde kapaciteta, Čović je poručio da je selidba u "Milenijum" bila neizbežno rešenje.

"Ekipa će tamo trenirati dva puta danas i sutra, treniraće i prekosutra, obezbeđeni su im dobri uslovi da sve bude kako treba", dodao je Čović.

"VIDEĆEMO KO JE DRŽAVNI PROJEKAT"

Izvor: MN PRESS


Prvi čovek Zvezde još jednom je govorio o budžetu i problemima, poslavši i poruku "večitom" rivalu.

"Što se tiče funkcionisanja Zvezde, mi ne kukamo, iako nas stalno prozivaju i svi se kače na nas. Teško je sve to izneti i nije to baš takva priča, ali nadam se da ćemo na kraju sezone podvući crtu i objasniti vam ko je državni projekat. Oni koji nas prozivaju za velike budžete imaju i ove sezone više para nego mi".

"FMP ima igrače za Zvezdu"

Čović je rekao da je razvojni tim crveno-belih odigrao jako dobro na Kupu i da se zaboravlja da je samo mesec dana stariji od osvajača, Mega Leksa. "Vrlo interesantno su odigrali protiv Partizana, mogli su da pobede, ali nisu, to je vrlo mlada ekipa. Tu sasvim sigurno ima igrača za Zvezdu za naredne sezone. Što se tiče ostalih igrača iz naše ekipe - i Rebić i Gudurić i Simanić i Tejić, svi su pod validnim ugovorima... Stoga, nemam šta sa Gudurićem da napravim novi ugovor, jedino doživotni".

Čović je rekao da će klub sačuvati mir i ako se ostvare manji rezultati od predviđenih i očekivanih, uz isticanje ostanka u Evroligi kao glavnog interesa.

"Ništa se neće desiti ako se dese i manji rezultati od onih koje smo napravili. Mi imamo ambiciju da Zvezda ostane u vrhu evropskog takmičenja, a još ćemo videti za te odnose. Mi nismo tim koji će zvrckati Barselonu svakog dana, a onda pričati da je Barselona zvala nas. Što se tiče ABA lige, tu nema mnogo primedbi, osim toga da je naša najveća primedba Kamnikar..."

U osvrtu na zamršenu situaciju u vezi sa odnosom FIBA - Evroliga, ali i sa rasporedom takmičenja u drugom delu ove sezone, rekao je da se nada promeni kalendara.

"Pomeranje termina plej-ofa ABA lige je nešto što je realno, jer kako god da okrenemo i kad god da budemo igrali polufinale ili finale plej-ofa, mi treba da odigramo još više od 40 utakmica, a to ne može da počne ranije od 12. marta. Sad, jedno smo se dogovarali oko ABA lige početkom sezone, kad je davala dva evroligaša, a sad je sasvim nešto drugo. Treba da vidimo šta daje. Mislim da su tu veoma ugroženi i Cedevita i Zvezda".

Iz Zvezdinog ugla, sudbina klubova iz regiona vezana je za ABA ligu, ali ne po svaku cenu.

"Srbiji najmanje treba regionalna liga. To je pokazao i Kup. Ne kažem da mi rušimo ABA ligu, jer ju je Zvezda i napravila, ali ABA liga bi bila srušena da je ostao koncept koji je važio do prošle godine. Taj koncept je bio nastavak prevare i on je podrazumevao da regionalna liga ne postoji... ABA liga jeste bila potreba, ali to više ne može da bude po svaku cenu. Nećemo se ni sporiti, ni svađati... Zvezda ima pravo na mišljenje, ostali imaju pravo mišljenje i ostaćemo sportski drugari i prijatelji".

Što se tiče naredne sezone, u još maglovitim formama evropskih klupskih takmičenja, Čović je otkrio svoja poslednja saznanja.

"Juče sam čuo da će Evrokup biti odigran po sistemu 12 grupa po četiri tima. Ako razumem, to je 48 kluba. I u Ligi šampiona 32, to je negde 80. Da me ne razumete pogrešno, ja ne vidim 80 ozbiljnih klubova u Evropi, a već je 11 zauzeto. Videćemo kako će se Zvezda opredeliti, ali bilo bi jako dobro da FIBA i Evroliga naprave dogovor, mada to trenutno nije realno", dodao je predsednik Zvezde pre pozdrava sa ekipom, koja je u 11 časova otputovala u Vršac, na jako važan meč protiv Efesa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC