• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miler o Zvezdi: Pun pogodak!

Autor mondo.rs

Amerikanac se u opširnom intervjuu za portal Eurohoops osvrnuo na četiri meseca boravka u Srbiji, kao i na svoj NBA san, poređenja sa Durentom, ali i na najteži period - kidanje ligamenta kolena.

 Kvinsi Miler KK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

"Ne mogu čak ni da odaberem najlepše veče u 'Pioniru'...", priznaje Kvinsi Miler u intervjuu za specijalizovani portal Eurohoops, koji ga svrstava među najbolje rukije Evrolige.

Posle razočaravajućeg nastupa na Kupu Koraća, gde je bio jedan od najslabijih aktera polufinala, Amerikanac u crveno-belom okrenuo se zajedno sa saigračima narednom izazovu - jako važnom duelu protiv Efesa u Vršcu (petak, 20.00).

Dok se priprema za jedan od potencijalno odlučujućih mečeva, on priželjkuje da u "Milenijumu" bude ista atmosfera kao u "Pioniru" - za pamćenje.

"Iskreno, mislim da je svaki meč koji smo odigrali u Pioniru bio za pamćenje, zbog navijača i zbog načina na koji smo se borili jedni za druge. Prosto ne mogu se odlučim kad mi je bilo najlepše...", kaže Miler.

Kada se osvrne na kraj oktobra i odluku da se sa NBA klupe preseli u Zvezdu i da preuzme jednu od liderskih uloga, oseća samo zadovoljstvo.

"Mislim da se ispostavilo da je to bila perfektna odluka za mene. Bio sam skeptičan i nervozan zbog selidbe i svog početka u Evropi, ali ovo je bila jedna od najboljih odluka koju sam ikad doneo. Volim svoj tim, volim navijače i svoje trener. Ovo je bila najbolja situacija za mene. Jako sam zahvalan", dodao je Amerikanac.

Izvor: MN PRESS

O navijačima Zvezde govorio je biranim rečima...

"Ubedljivo su najbolji na svetu. Ništa se ne poredi sa Pionirom i sa ovdašnjim okruženjem. Bukvalno ništa. Strast i ljubav koju ovde osećaju je na drugačijem nivou nego bilo gde. Volim ljude ovde".

Miler ove sezone u Evroligi prosečno postiže 14,9 poena, uz 5,9 skokova. U ABA ligi ubacuje po 10,5 poena.

S obzirom na to da je skrenuo pažnju i najbogatijih evropskih klubova, ne bi bilo iznenađenje kada bi mnogi na leto stali u red da ga angažuju. Upitan za ta interesovanja, odgovorio je:

"Iskreno, moj cilj i san je naravno da se vratim u NBA, mada takođe volim i Evropu. Što se mene tiče, nije sve u novcu, tako da i ne marim mnogo za ponude. Samo hoću da igram košarku na najvišem nivou i da nastavim da se razvijam kao osoba na prvom mestu, a kao igrač na drugom. Hoću da budem jedan od najboljih. Sve ostalo dolazi posle toga"

S obzirom na to da se za nekoliko meseci mimoišao sa Bobanom Marjanovićem, koji je letos krenuo u suprotnom pravcu, Miler priznaje da nije znao za srpskog gorostasa.

"Iskreno, nisam čuo za njega dok nisam došao ovde, ali on je 'zver' i dobio je šta je i zaslužio. Saigrači i treneri govore biranim rečima o njemu kao čoveku"

Izvor: MN PRESS

Poznato je da Miler dolazi iz porodice koja broji čak 15 članova. Značaj najbližih za njega nosi posebnu "težinu", jer su bili uz njega kada je prolazio kroz najgore trenutke karijere, u vremenu oporavka od kidanja ukrštenog ligamenta.

I dalje mu jako teško pada osvrtanje na taj period, s kraja 2010. i sa početka 2011. godine. Leto pre teške povrede proveo je u dresu U-18 reprezentacije SAD i predviđani su mu jako visoki dometi...

"Tu povredu sam doživeo jako teško, poražavajuće. Oduzela mi je ono za šta sam žudeo svakodnevno"

Posle oporavka zaigrao je na koledžu Bejlor i posle jedne sezone se prijavio za NBA draft. Potom je dve godine bio član Denvera (2012-2014), a u 2015. je oblačio dres Sakramenta i Detroita.

"Bez obzira na dužinu oporavka od povrede, plašio sam se perioda provedenog van terena. Međutim, učio sam i sazrevao dok sam bio odsuta. Majka i članovi porodice bili su uz mene i pomogli su mi da to 'preguram'. Moji snovi su ostali isti - da budem NBA igrač", objašnjava Miler.

Pre teške povrede poredili su ga i sa Durentom...

"Kevin Durent ostaće upamćen kao jedan od najvećih igrača ove ere. Porediti sa njim bilo bi previše. Mogu samo da poželim da jednog dana budem na njegovom nivou. Mada, neću da budem kao on. Hoću da budem svoj čovek i da imam svoj stil. Čak iako jako cenim takve komentare, jer se upravo tako osećam kada ih čujem"

Ipak, da li žali što se već 2012. prijavio na draft?

"Ne, ne žalim. Ne žalim za bilo čim što sam uradio, jer me je to oblikovalo u osobu kakva sam danas. Bilo je potrebno da napravim određene greške i da naučim stvari na teži način. Veoma verujem da će se sve na kraju okrenuti u moju korist ako nastavim da 'guram' kroz probleme", dodao je Miler.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC