• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi poraz Fenera, PAO ispred Zvezde

Autor mondo.rs

Đorđevićev tim potvrdio da je ozbiljan kandidat za Top 8 Evrolige. Bogdanović promašio trojku za izjednačenje, Obradović ljut na sudije.

Ekipa Panatinaikosa predstavila je navijačima dva od tri pojačanja za drugi deo Top 16 faze Evrolige i u uzavreloj atmosferi srušila prethodno neporaženi Fenerbahče - 76:71 (15:20, 21:16, 19:17, 21:18).

PAO je time popravio skor na 5-3 i izdvojio se na trećem mestu tabele E grupe.

Crvena zvezda (4-3) bi pobedom nad Efesom (3-4) u petak u Vršcu mogla da napravi veliki korak ka četvrtfinalu, jer bi onda odmakla timu Dušana Ivkovića dva koraka, možda i tri, ako bi pobeda bila izražena razlikom od makar dva poena.

Meč u olimpijskoj dvorani OAKA većim delom je bio potpuno izjednačen.

Fenerbahče se u 14. minutu odvojio na 20:28, ali je domaćin uzvratio serijom od 11:0 i sve do sredine četvrte četvrtine niko nije uspeo da stekne značajniju prednost.

Tada je jedan od novajlija "zelenih" Markez Hejns oduzeo loptu Melihu Mahmutogluu, a sudije previdele da ga je udario po rukama. Turski bek dobio je tehničku grešku zbog protesta, istom merom kažnjen je i Željko Obradović i PAO je sa tri slobodna bacanja Hejnsa i košem Džejmsa Gista povisio na 66:59.

Miroslav Raduljica je slobodnim bacanjem tri minuta pre kraja doneo Panatinaikosu "plus osam", da bi Fener u naredna dva minuta napravio seriju od 7:0 i trojkom Bobija Diksona potpuno "zakuvao" situaciju - 72:71.

Usledila je majstorska asistencija Dimitrisa Dijamantidisa drugom novom Amerikancu, Eliotu Vilijamsu, koji je pod tablom rutinski povećao na 74:71.

Ostatak posla završila je odbrana grčkog tima. Bogdan Bogdanović iz teške pozicije je promašio trojku za izjednačenje, a Vilijams slobodnim bacanjima postavio konačan rezultat.

Željko Obradović neće po dobrom pamtiti ovaj povratak u nekada njegovu dvoranu. Tokom poslednjih pet minuta konstantno je negodovao zbog sudijskih odluka i na kraju sa ljutnjom na licu potražio put do tunela, između razdraganih igrača Panatinaikosa, njihovih čirlidersica i užurbanih TV ekipa...

Videćemo da li će na konferenciji za novinare imati da kaže koju oštru reč. S obzirom na lagodnu poziciju Fenera na tabeli - kladili bismo se da neće. Kada se oporave Pero Antić i Kostas Slukas, njegov tim će ponovo biti među najjačima u Evroligi, kadar da stigne bar do Fajnal fora...

Panatinaikos - Fenerbahče 76:71
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


REZULTATI 8. KOLA:

Darušafaka - Unikaha 78:55 (37:28)
/Harangodi 21, 8sk - Kuzminskas 12, 6sk/

Lokomotiva Kubanj - Cedevita 87:63 (44:33)
/Rendolf 28, 13sk, 5as, Brokhof 14 - Bilan 11, 6sk/

Panatinaikos - Fenerbahče 76:71
/Vilijams 14, Raduljica 13, 5sk - Judo 19, 7sk, Dikson 16, 4sk, 4izg/

u petak:

Crvena zvezda - Efes 20.00

TABELA: Fenerbahče 7-1, Lokomotiva 6-2, Panatinaikos 5-3, Zvezda 4-3, Efes 3-4, Darušafaka 2-6, Unikaha 2-6, Cedevita 2-6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC