• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarić: Zvezda nam nanela štetu u Turskoj

Autor mondo.rs

Hrvatski košarkaš rešio je prethodna dva meča svojih timova protiv Zvezde. U Beograd je doputovao oko 20 časova i zna šta saigrače i njega očekuje u Vršcu.

U proleće 2014, navijači Crvene zvezde Telekom dobro su zapamtili Darija Šarića, koga će ovog petka opet uživo videti u akciji protiv svog tima.

Hrvatski reprezentativac, koji "broji" drugu sezonu u Efesu Dušana Ivkovića, vodio je tada Cibonu ka senzacionalnoj pobedi nad crveno-belima u Kombank areni, u polufinalu ABA lige. Potom je, u finalu protiv Cedevite, na svojim leđima nosio "vukove" i do titule.

Za manje od 24 sata, Šarić će prvi put od tog aprila zaigrati pred Zvezdinim navijačima...

"To su za mene lepe uspomene. Sa Cibonom smo odigrali jako dobru utakmicu protiv Zvezde. Igrali smo pre toga i u poslednjem kolu ABA lige dobru utakmicu u Zagrebu i osetili smo tad da bismo mogli da odigramo dobro protiv Zvezde" i dalje živo pamti 2014. "jadranski" MVP za tu sezonu.

Ovog februara, Crvena zvezda i njegov Efes odigraće drugi međusobni duel u okviru Top 16 faze. Prvi je rešen pobedom turskog tima, njegovim košem u poslednjim trenucima.

"Očekujem da će biti teško u Vršcu. Igraćemo pred navijačima koji su fanatični, koji su jako vatreni i koji su prvenstveno fudbalski, a onda košarkaški. Biće vruća atmosfera i nadam se da ćemo ostati hladne glave. Tu pre svega mislim na nas koji razumemo taj jezik, dok možda i ne razumeš sve to kad si stranac...", dodao je Šarić.

"Cirbes me je iznenadio, Jović beleži po šest-sedam asistencija..."

I Zvezda i Efes imali su neslavan uvod u predstojeći meč, jer su i jedni i drugi eliminisani iz nacionalnih kupova pre finala.

"Ispali smo od Karšijake, koja nas je prošle godine u finalu plej-ofa zaista nadigrala u dve-tri utakmice. Znam ovde koliko je Zvezda - Partizan vatren derbi, kolike su to 'gungule', što mi kažemo u Dalmaciji, tako da se nadam da ćemo mi biti ti koji ćemo sada pobediti i koji ćemo biti hladne glave. Verujem da ćemo odigrati vrhunsku utakmicu".

Kvaliteti crveno-belih dobro su mu poznati. Posebno je istakao dvojicu igrača kao jako opasne po Efes.

"Zvezda je, kao ekipa, jako dobro složena. Ima dosta mladih igrača koji su se prvenstveno dokazali u mlađim uzrastima i koji su potom počeli da se dobro pokazuju i u najvišem rangu. Cirbes me je ove godine iznenadio kako dobro igra. Jović beleži po šest do sedam asistencija... Zvezda nam je nanela puno štete u Istanbulu, bez obzira na to što smo pobedili, oni su kontrolisali tu utakmicu više od 20 minuta, a mi smo se približili u završnici. Nadam se da ćemo se pokazati da smo pravi", podvukao je Šarić pre polaska za Vršac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC